Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire jelentős a férfitöbblet Magyarországon a fiatalabb korosztályban?
Tudom, vannak olyan helyek ahol durvább. Mint mondjuk Kína meg India.
De Magyarországon is nekem nagyon úgy tűnik, hogy ez egy erős probléma. Társkeresőkön, szórakozóhelyeken, kocsmákban nagyon markáns a férfitöbblet, többször annyi a férfi, valahol még egy nagyságrenddel is több. De nekem ezen kívül is, az után, bevásárlóközpontokban meg mindenhol azt látom, hogy sokkal több a fiatal 18-30 közötti férfi mint az ebbe a korosztályba eső nő.
Még ilyen tipikus ismerkedő tevékenységekre is elmentem, mint a salsa, ott is több volt a pasi. Swing-re is elmentem, ott 2x annyi pasi volt. Felvettem egyetemen ilyen bölcsész tárgyat, hogy "Szerelem, párkapcsolatok,boldog házasság" vagy valami hasonló címe volt, arra is elmentem és még arra is több pasi járt mint csaj. Gondolom nem a tananyag miatt, hanem mert azt remélték ott lehet ismerkedni.
Mit lehetne kezdeni ezzel a masszív férfitöbblettel Magyarországon?
Ez egyébként nem csak ebben az országban probléma,tudok másik európai országban is,ahol sokkal jobban élnek alapjáraton az emberek,ott is hasonló problémák vannak ezzel kapcsolatosan...
Semmit nem lehet vele kezdeni,bele kell törődni sajnos,hogy aki nem született jó genetikával,helyesnek, annak nem fog jutni semmi... Ez van sajnos,ilyen felszínes a mai világ...
Megjegyzem,én is ebbe tartozom,de az évek alatt volt időm megszokni.
25/F
A saját szememnek hiszek, én komolyan nem értem miért megbízható statisztika, hogy hány csaj van egy kocsmában vagy egy társkeresőn, ahol nem is látod legtöbb esetben a saját nemedből az embereket... Ott kezdjük, hogy egy nő nem ülhet csak úgy be egy pubba egy sörre egyedül, ez fordítva még mehet, így nyilván nem lesz egyenlő az arány.
Másfelől magyarázza már el nekem valaki, hogy a KSH minek hamisítaná a számokat? De komolyan, nagyon érdekel.
Micsoda meglepetés, hogy mikor mérnöki cégnél dolgoztam, akkor az iroda 95% férfi volt, amikor meg kozmetikainál, akkor ott nem dolgozott egy darab férfi sem...
Ennyit a hatalmas tudományos vizsgálatokról, tovább kell látni a saját kis kalitkánknál, mert ez szimpla korlátoltság.
A KSH tegyük fel,hogy igaz.
Majd ha megtanulod értelmezni azt amit ott írnak,akkor szólj.
Mert az szép és jó,hogy az össznépességben több nő van,viszont itt a fiatal korosztály volt alapból a kérdés,amiben már messzi nem ez a helyzet.
Igen,az öreg nénik többen vannak,mint a bácsik sokkal,ezért látod azt hogy össznépben többen vannak a nők.
Csak egy fiatal srác nem hinném,hogy egy 70-80 éves nőt szeretne maga mellé...
A fiatal korosztályban viszont ami 14-40-ig tart azt hiszem, ott viszont 57000 fő férfitöbblet volt 2010-11 környékén a KSH adatai alapján az országban.
Az újabb felmérésben pedig 52000 környéke volt ez a szám,a férfitöbblet a fiatal korosztályban.
Ekkora a férfitöbblet:
De inkább az a fontos, hogy a 20-29 korosztályban van vagy 600 ezer nő... annyi csak elég lesz, nem?
Először is nevetséges ez a sok szkeptikus taj p*r*szt, akik nem hisznek a statisztikáknak (ez nem politikai-gazdasági statisztika amit manipulálni szoktak Magyarországon).
Fiatal korban igenis van férfitöbblet. Ami születéskor a legnagyobb és 40 éves kor körül egyenlítődik ki. Ezt követően nőtöbblet van folyamatosan növekvő arányban, míg a 80+ éveseknél már sokszor annyi a nő.
Az az ellentét ami megfogalmazódik sok emberben "hogy bezzeg rokonaimnak vagy nekem mégis van nőm, akkor neked miért nincs, talán mert balek vagy?" ez már sok mindenből adódhat.
Például a társadalmi osztálytól. A legjobb példa az alsó-középosztály, főleg ha ez ráadásul értelmiségi is. Egy alsó-középosztálybeli családban Magyarországon ami folyamatosan a szegénység és a lecsúszás szélén van anyagilag, az a neveltetés általában, hogy spórolni, spórolni és spórolni!
És mivel eleve az értelmiségi alsó-középosztálybeliekből van a legkevesebb, és a neveltetésük speciális ezért valóban ez a FÉRFI réteg nagyon nehezen talál magának párt ebben a külsőségekre, presztízsre és p*r*sztvakításra épülő társadalomban ami napjainkban van. Főleg, ha nem akar egy szint alá menni és nem akarja a neveltetését "megerősz*kolni" egy pazarló és ost*ba iskolázatlan nővel.
Viszont ennek a társadalmi rétegnek a NŐI tagjai a legkeresettebbek és legkapósabbak minden más réteg számára. Mivel általában tanultabbak; tudnak a pénzzel bánni, de mégis igényesek; szolidabbak; odaadóbbak; jobban megbecsülik a szellemi és tárgyi javakat; képesek a fejlődésre; nem pazarlóak és rendszerint jobban ki tudják várni a dolgok idejét; megértőbbek.
Jelenleg nőbe ez a mentalitás, neveltetés nagyon kapós, férfibe nagyon nem. Ez van. :) Ebben az elmaradott sokszor 19. századi magyarországi szocializációban az ilyen férfiakat, FÉRFIATLANNAK tartják.
Az alsó rétegekből és az ezzel járó szocializációjú emberekből viszont rengeteg van Magyarországon, ebben a társadalmi rétegben találnak az emberek maguknak párt így vagy úgy. Mert számosak.
A felső rétegbeliek meg kasztosodnak, egymás közt is megvannak az ismerkedési területeik és innen bármelyik más osztályba is van szabad átjárás mivel a pénzzel önmagában is sok embert (jelen esetben nőt) le tudnak venni a lábukról...
A másik ok lehet, hogy a szűkebb lakótérségében az embernek, akár járás vagy település szinten lehet még rosszabb a nő-férfi arány mint országosan. Amiről lehet nem is tud a demográfusokon kívül senki. Lokális szinten mindenütt más és más lehet a nő-férfi arány.
Akkor az "évjárat" is számíthat, akár születési vagy kivándorlási okokból tolódhat el még jobban a nemek aránya...
És még egy fontos ok: ma Magyarországon sok az olyan nő, aki jóval többre értékeli magát mint ahol valójában van, külső, tudás, intelligencia, igényesség terén így tartós kapcsolatuk nem vagy nehezebben alakul ki, sokuk nem is törekszik a sok "csalódás" után tartós kapcsolatra, így ezek a nők nem is jelennek meg olyan gyakran a közösségi terekben mivel "nem alacsonyodnak le arra a szintre". Ez is csökkenti arányaiban a potenciális nők számát.
Hogy mit lehet kezdeni annak aki hátrányos helyzetben van a társadalmi rétege vagy/és külseje alapján és erre rá még átlagos is?
Ha valóban akar családot, akkor muszáj kompromisszumokat kötnie (akár nagyon durván is, például olyan nőt is be kell vállalnia akinek már van gyereke), illetve várnia kell és 30-35 éves kor után már kezd kiegyenlítődni a nemek aránya így könnyebben tud párt is találni, illetve lefele is, azaz fiatalabb huszonéves nőt is jobban tud az egzisztenciájának megfelelően találni már. Illetve még többet kell -sajnos- a külsőségekre adnia, feltűnőbb, jobb ruházat, cipő.
Meg kitartóan kell keresni... Ami a legnehezebb, mert a sok elutasítás és sikertelenség idővel akár negatív irányú jellemváltozást is okozhat. És ugyanolyan otrombává válhat egy kapcsolatban, mint azok a férfiak akik szinte minden lyukat megkaphatnak. Ezt el kell kerülni és boldog élet várhat Rád kedves magányos értelmiségi átlagos középosztálybeli sorstársaim. :)
{Ja, és próbálj a saját társadalmi rétegedből keresni párt, nehéz, mert mi vagyunk a legkevesebben... De mint írtam, kitartóan kell keresni és megtalálhatod a hozzád illő Nőt!}
Sok szerencsét!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!