Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Máshol tényleg ismeretlenekkel...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Máshol tényleg ismeretlenekkel szokás randizni és összejönni? De hogyan?

Figyelt kérdés

Az ismerősi körömben nincs olyan pár, akik úgy ismerkedtek volna meg, hogy randizni kezdtek. Szüleim is általános suliból ismerik egymást és huszonévesen jöttek össze, az ő baráti társaságukban is kb ez van, általános vagy középsulis ismerősök jöttek össze.

Az én baráti körömben most gondolkozok, hogy ki mennyi ideje ismert a párját, mielőtt összejöttek: a legtöbben 3-4 éve, de van, aki tizenakárhány éve.

Nálunk soha fel se merült, hogy ismeretlennel jöjjön össze bárki, lényegében itt az oldalon szembesültem vele, hogy ez létező dolog, nem csak a filmekben van, ezért nekem ez nagyon fura szokásnak tűnik..

Gólyatáborban gondoltam kipróbálom, igyekeztem közel kerülni egy sráchoz, aki még valamennyire szimpatikusnak tűnt, majdnem a csókig jutottunk, de annyira bizarr volt az egész, hogy nem is ismerem őt, nincs semmi közös múltunk, hogy inkább nem mentem bele.

Nálatok ez tényleg működik? Hogyan? Olyan fura :D

2016. szept. 11. 09:51
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

Szerintem ez szimplán személyiségbeli különbség.

Én például mindig irigyeltem az olyanokat, akik ilyen könnyedén alakítanak ki új ismeretségeket, bár számomra elképzelhetetlen lenne. :)

Viszont én veled ellentétben pont azt látom a saját köreimben, hogy az a ritkábbik eset, amikor barátságból alakul ki a dolog. Sőt, így belegondolva... egyetlen csajt ismerek, aki egyetemi csoporttárssal jött össze pár év után. :D

Meg persze én magam, a párommal baráti társaságból ismerjük egymást. De ahogy írtam, ez személyiség kérdése, én nem tudok idegenekkel ismerkedni :) - talán pont amiatt a nyomás miatt, amit itt is írt valaki.

2016. szept. 11. 11:38
 12/18 anonim ***** válasza:
Nem mindenkinek alakul ki olyan társasága, amiből később párja lehet. Ezt azért nem lehet olyan nehéz felfogni. Kinőve a fiatalkori romantikát pedig az ember vágyik egy társra, és ha nincs szerencséje, hogy pont akad a közelbe egy, akkor elkezd célirányosan keresni. És ugyan azt én is marhaságnak tartom, amikor azt mondják, hogy "majd a kapcsolat alatt megismerjük egymást", de ha már eleve kapcsolatkialakítási szemlélettel áll egymáshoz két ember, abból igenis ki tud sülni jó dolog, és egyáltalán nem lesz kevésbé mély a dolog.
2016. szept. 11. 15:41
 13/18 anonim ***** válasza:

Én értem, miről beszélsz. Van rá külön kifejezés is, demiszexualitásnak nevezik. Én is ilyen vagyok. Nem szeretek ismeretlenekkel randizni direkt azzal a céllal, hogy később összejöjjünk, nekem ez nagyon bizarr. A másik meg, hogy minden párnak van egy dátuma, amikortól ők járnak, és számolják, hogy mikor van "évfordulójuk". Én ezt se tudom hova tenni, nem tudnám elképzelni, hogy mondjuk 6-án kedden még csak ismerősök/barátok vagyunk, 7-én szerdán pedig már szerelmes pár.

Csak úgy tudnék összejönni valakivel, hogy előtte már nagyon hosszú ideje ismerném, és akkor se egyik napról a másikra, hanem fokozatosan egyre több dolgot terveznénk együtt, beleértve a közös jövőt stb. Viszont sajnos nem ismerek senkit régóta, mármint olyat, aki szóba jöhetne. Úgyhogy muszáj idegenekkel ismerkednem. Nagyon rossz érzés, utálok randira járni, folyton görcsben vagyok és nyűgnek érzem az egészet, mert mindenki erőlteti ezt a "járjunk" dolgot, és még azelőtt össze akarnak velem jönni, hogy egyáltalán megismernének engem, hogy ki vagyok. De egyedül élek, nincsenek közeli barátaim, és nagyon szeretnék már saját családot, szóval úgy vagyok vele, hogy hátha egyszer lesz valaki, aki hozzám hasonlóan látja a dolgokat és nem erőlteti görcsösen, hogy jöjjünk össze minél hamarabb, hanem előbb tényleg csak barátkozni szeretne.

2016. szept. 11. 18:30
 14/18 anonim ***** válasza:
Utolsó, a demiszexualitás messze mást jelent. Ott nem a párkapcsolat kialakításáról van szó, csak az egyén szexuális hozzáállásáról. Amolyan átmenet az aszexualitás felé.
2016. szept. 11. 20:37
 15/18 A kérdező kommentje:

Nem akartam a lelkedbe taposni, csak elutaztam miutan megirtam a hozzaszolasomat, elnezest kerek erte.

A tobbieknek koszi a valaszt.

2016. szept. 19. 12:35
 16/18 anonim ***** válasza:
09-11 20:37 Akkor demiromantikus, abba már nem köthetsz beée :)
2016. szept. 19. 17:43
 17/18 anonim ***** válasza:

A világ azért nem fehér és fekete, nem csak a két véglet létezik, hogy vagy csak olyannal járunk, akit kisgyerekkorunk óta ismerünk, vagy pedig csak olyannal, akit aznap ismertünk meg, de már ölelés, csók, d*gás minden megvolt.

Egy ismeretlennel sem úgy jön össze az ember, hogy na, kinézek magamnak valakit neten, délután találkozunk, és másnap már járunk. Persze, ilyen is van, aki így alakít ki párkapcsolatot, annak szíve joga, de szerintem a többségnek kell egy bizonyos szintű ismertség, bizalom és az a bizonyos tűz, hogy járni tudjon valakivel. A randizós, ismerkedős időszak pedig pont erre hivatott. Két ember találkozik, beszélgetnek, megismerik egymást, ha a kellő szimpátia és összhang megvan, akkor vonzalom is kialakulhat, ezek után meg összejönnek. Akkor már egyáltalán nem vadidegen az illető.

Az igazság pedig az, hogy attól, mert valakit valamilyen felszínes módon - pl. mert osztálytársad - X éve ismersz, még nem fogod tudni, hogy ő milyen is egy párkapcsolatban.

Az ember folyamatosan olyan helyzetekbe kerül, ahol lehetősége van új emberekkel megismerkedni. Legyen szó akár egy új iskoláról, tanfolyamról, munkahelyről, vagy esetleg egy nyaralásról, utazásról, vagy egy internetes fórumról. A helyzet adja magát. Innentől kezdve már csak személyiség kérdése, hogy élsz-e a lehetőséggel.

Én meglehetősen kiábrándítónak tartanám, ha csak pár "erővel összegyúrt" közösség tagjai közül kerülhetnének ki a barátaim és párkapcsolataim.

2016. szept. 26. 12:22
 18/18 anonim ***** válasza:
#13: Ez már kissé filozofikus dolog. :) A legtöbb folyamatos változásban ki lehet jelölni egy pontot, ahol már azt lehet mondani, hogy onnantól a megfigyelt dolog/jelenség már minőségileg is más. Ez általában valamilyen kiemelt történéshez kapcsolódik. Igen, így tényleg furcsa belegondolni, hogy 15-én még hivatalosan nem voltunk együtt, 17-én pedig már igen, de az ember már csak ilyen, szereti valamihez kötni a fontosabb eseményeket. :) Ez persze nem azt jelenti, hogy akkor előtte 2 nappal még vadidegenek voltak egymás számára, hanem azt, hogy akkor érték el azt a szintet, ahol a mennyiségi változás már minőségibe csapott át. :)
2016. szept. 26. 12:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!