Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Igen.
Pl ahol én lakom, ott az emberek 80-90%-a a helyi gyárban betanított munkás. Egyszerűen 70-100 km-en belül nincs is más lehetőség.
Milyen hülye kérdés ez?
Nem az a lényeg, hogy mit dolgozik, hanem hogy milyen a jelleme.
Nem tudom, hol tudnék betanított munkással találkozni úgy általában az életben, hát még ismerkedés céljából, így már csak ezen gyakorlati okból kifolyólag sem valószínű.
De ha egyébként nézzük... Budapesten lakom, itt nem arról van szó, hogy ha van megfelelő tudásod, ambíciód, törekvésed, képességed, akkor ne tudnál mást csinálni. A legritkább esetben tudom azt elképzelni, hogy valaki azért betanított munkás, mert őszintén ez élete vágya, és nem azért, mert másra úgymond "nem jó". És nekem igenis fontos, hogy valakinek- ha akarja- legyenek lehetőségei, és most itt nem az anyagiakról van első sorban szó. Nagyon könnyű belefásulni egy adott munkába, hát még ha az nem is igazán jelent szellemi kihívást, és az ember szellemi egészségéhez szerintem az is hozzátartozik, hogy néha váltson, nem is feltétlenül előrébb lépkedjen, de szeretném, ha a kedvesem, ha 5-10 év alatt megunja az adott munkahelyét, akkor legyen lehetősége valami újat kipróbálni, fenntartani a lelkesedését, az életkedvét, ne csak egy unott robot legyen 40 évesen. Meg persze, az ember lelki békéjét nagyban meghatározza, hogy mennyire stabil a megélhetése, az addig megszokott életszínvonala, és akármilyen tisztességes munkáról is van szó, a kérdésben szereplőre pont nem az a jellemző (amennyit én tudok róla), hogy kifejezetten stabil lenne- nem tetszik, hogy 12 órázol, de csak 6ra vagy bejelentve? Lehet menni, keress másik helyet, felveszünk olyat, aki befogja a száját és tűr, mert még ez is jobb a semminél. Na, az ilyen munkakörnyezet egyenes út a depresszióhoz, életuntsághoz, agyonhajszoltsághoz és még sorolhatnám a negatív érzelmeket és hangulatokat, és bocs, de a párkapcsolatomban én boldog és kiegyensúlyozott szeretnék lenni hosszú távon is, nem csak a randizás ideje alatt, szóval nem valószínű, hogy ezt bevállalnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!