Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők, elmondanátok röviden és indulatoktól mentesen, hogy milyen problémátok van a férfiakkal?
Kérlek kerüljétek az általánosításokat. Mondjátok ki a konkrét problémákat, amivel találkoztatok és azok gyakoriságát, de kerüljük el az általánosító ítélkezést.
A korotokat, nemeteket és kapcsolati státuszotokat is írjátok ki kérlek.
ha valakinek félreérthető: úgy értettem, hogy ritkán keres.
8
"Nők, elmondanátok röviden és indulatoktól mentesen, hogy milyen problémátok van a férfiakkal?
Kérlek kerüljétek az általánosításokat. "
Csak én érzek ebben ellentmondást?
Szerintem tán csak a leszbik és az apácák akiknek ab ovo a "férfiak" ellen, általában van kifogásuk.
Alapvetően elég sok olyan tulajdonságot fel tudnék sorolni, ami elég sok pasira jellemző, nyilván neveltetéstől, származástól függően alapvetően szerintem a leggyakoribb az az, hogy önzőek, szexisták, rasszisták, elkényeztetettek, nem ismerik fel a saját privilégiumukat (ha van, márpedig a legtöbbnek van) és humortalanok. Némelyik egyénben egyszerre megvan mindegyik, mások csak nyomokban tartalmazzák egyiket-másikat.
A magyar pasikra szerintem eléggé jellemző a szexista meg a rasszista hozzáállás, viszont szerintem ami a leguniverzálisabban jellemző, és ezt úgy mondom, hogy elég sokféle nemzetiségű, származású, vallású pasit ismerek, illetve némelyikkel randiztam vagy jártam is, az az, hogy a pasik önzőek. Vagy úgy, hogy a másikra nem gondolva csajoznak, vagy úgy, hogy randizáskor húzzák az időt, és nem hajlandóak egyértelművé tenni, mit akarnak (vagy csak nem is tudják pontosan, mit akarnak, de elvárják, hogy a másik megvárja, míg kitalálja) vagy úgy, hogy érzelmileg olyan diszfunkcionálisak, hogy ha kínjuk van, bezárkóznak, és azt hiszik, a saját problémájukon való őrlődés indokolttá teszi, hogy ők totál elzárkózzanak mások elől, aztán pedig vérig vannak sértve, ha a barátok/barátnő nem várja meg, míg magukhoz térnek. Vagy úgy is megjelenhet, hogy egy önzetlen gesztust nem bír kinyögni magából, azért vesz neked italt, hogy megfektessen, azért nyal ki, hogy utána leszopd,azért kedves, hogy ágyba csaljon stb.
Mindezek mellett a legtöbben nagyon jól tudják adni a mártírt is.
Szóval én az önzőséget mondanám a leggyakoribb problémának, ami elég sok formában megjelenhet, és én abszolút támogatom, hogy párkapcsolatban is elsősorban az ember önmagára gondoljon, tehát ha nem boldog, akkor lépjen ki, de ne pazaroljuk már a másik idejét, és ne bántsuk már meg fölöslegesen a másikat, ne hazudozzunk már összevissza, és ne higgyük már azt, hogy nekünk mindent lehet, csak azért, mert az életünk jelenleg szar.
Na igen, a szexizmus a legnagyobb problémám nekem is a férfiakkal. És ez nem is mindig olyan negatív formában jelenik meg, hogy "a nőnek az a dolga, hogy mosson, főzzön, takarítson, kiszolgálja a férfit" stb. Hanem a legtöbbször hülye sztereotíp megjegyzések formájában találkozom vele.
Például amikor megkérdeztem a barátomat és a testvérét, hogy mivel játszanak (számítógépes játék), kapásból az volt a válasz, hogy "ez téged úgysem érdekelne, mert te lány vagy." Egy autóversenyzős játékkal játszottak egyébként. Megkértem, hogy hadd játsszak velük én is. Pár nappal később már megvertem az egyiküket a játékban. Erre jött a nagy elcsodálkozás, hogy "hát ezt ki nem néztem volna egy lányból sem". Az ilyen és ehhez hasonló lenéző, lekicsinylő megjegyzésekből jóformán naponta kijut nekem és gondolom a többi nőnek is. És nem csak a páromtól kapom ezt meg, hanem a férfi rokonoktól, a férfi munkatársaktól meg idegen férfiaktól is is.
Legutóbb például amikor számítógépet mentem venni, az egyik eladó srác kérdezte, hogy segíthet-e. Elkezdtem vele beszélni az egyik gépről. Az árát sokallottam, mert adtak hozzá Windows-t is, és ugye annak az ára is bele van kalkulálva az árba. Kérdeztem tőle, hogy Windows nélkül is meg lehet-e venni? Erre elkezdett nekem okoskodni, hogy meg, de akkor nem fog működni, mert a számítógépre kell op. rendszer, hogy elinduljon. De ezt nem csak úgy mondta, hanem valami olyan irtó lekezelő stílusban adta elő, hogy azt így írásban nem is tudom visszaadni. Éppen hogy csak le nem hülyézett. Nem mondtam neki, de programozói diplomám van, úgyhogy azt hiszem értek eléggé a számítógépekhez, hogy tisztában legyek az alap dolgokkal! De persze ő kapásból hülyének nézett, mert hát nő vagyok és akkor tuti, hogy nem érthetek hozzá...
Na ha az ezekhez hasonló "apróságoktól" megkímélnének a férfiak a jövőben, azt nagyon tudnám díjazni. :)
30/N/párkapcsolatban
Nincsen problémám a férfiakkal. Bizonyos emberekkel van problémám, akik lehetnek nők vagy férfiak egyaránt.
25N, párkapcsolatban vagyok
#10: "ha valami elromlik a parkapcsolatban,nem lecsereljuk,hanem megjavitjuk" - ez manapság mindenhol megjelenik, lásd elektronikus cuccok, és nem csak a férfiakra igaz, hanem a nőkre is ugyanannyira. A családcentrikus dolgot jobban elismerem, h sokaknál hiányzik.
Ronaldoról meg annyit, h nem ismered, azt látod, h pózol a fiával a képeken, nem látsz bele az életébe.
#15 : minden ember kibszott önző, nem vetted még észre, h nem csak a férfiak? Járjál lányokkal is, és talán kiderül, h ők is önzőek. :D
#17: ez a srácok stílusából fakad, van, h más férfiakat is lenéznek, ezekben ez benne van nemtől függetlenül, ne vedd sértésnek tőlük ezt. :)
#18: ez a nagy igazság, emberfüggő és nem nemfüggő. :)
Megszakértettem ma is egy kérdést. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!