Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nincs itt véletlen egy ilyen lány?
Olyan, aki ténylegesen nagyon komolyan veszi ezt a párválasztásos dolgot. Aki mindössze csak egyszer akar magának párt választani - de akkor viszont jól és egy egész életre. És nem csak azért mert ez egy szép gondolat, vagy mert vallásos és azt mondták a szülei hogy ezt így kell és kész; hanem egész egyszerűen azért mert neki is meggyőződése hogy egy igazán jó, boldog és tartalmas házasság kialakításához ez nagyon fontos lenne.
Nem azt mondom hogy e nélkül nem létezhet jó házasság, csak azt hogy egy ilyen alapra SOKKAL egyszerűbb lenne felépíteni azt... A gond csak az, hogy az egyetlen hely ahol hasonló gondolkodásmódú emberekkel találkozhatnék az valami egyházi közösség lenne, én pedig nem szeretnék "csak" emiatt eljárni valami templomba mert az nagyon álszent és képmutató dolog lenne. A nem vallásos lányok 20 fölött pedig szinte mind kapcsolatból-kapcsolatba ugrálnak, és ők még akkor sem lennének képesek megérteni/elfogadni/elhinni azt amit erről gondolok, ha én esetleg túl tudnék lépni valahogy a múltjukon.
Így viszont sajnos a fiatal nők kb. 99,9%-a ki is esik azonnal. :(
Azon kívül hogy a vakszerencsére bíznám az egészet, mégis hol találhatnék valakit a fennmaradó 0,1%-ból (aki egyáltalán szóba jöhetne...)? Nem ismertek véletlen ilyet?
Szerintem is jól írták előttem, teljesen leegyszerűsíted ezt az egészet. Én például itt vagyok 20 évesen, még soha senkim nem volt, pedig folyamatosan akadnak a jelentkezők. Azért döntöttem úgy, hogy nem jövök össze csak úgy akárkivel, mert szeretnék valóban jól választani. Viszont ez a hozzáállás nem garancia arra, hogy aki jó választásnak tűnik, kialakul a vonzalom, teljesen egymásbaszeretünk, stb. tényleg Az Igazi lesz-e. Egyrészt tapasztalatlan vagyok olyan téren, hogy tudjam, nekem mire van szükségem egy kapcsolatban, ill. mit kell adnom. Elképzelésem nyilván lenne, mert annyira azért ismerem magam, de ki még nem próbáltam soha, úgyhogy a való életben bármi probléma adódhat. Arról nem beszélve, hogy idővel egyre jobban kiismerem a másikat, mi lesz, ha akkor jövök rá, hogy hoppá, mégse ő volt a jó döntés? Mi lesz, ha idő közben mindketten megváltozunk, és már nem passzolunk össze, és elválnak útjaink, mert nem lesz működőképes kapcsolatunk? Akkor ezek szerint, ha ez lenne a helyzetem, hiába volt alapból az a hozzáállásom, amit te annyira szeretnél egy lánytól, de mivel - nem csak és kizárólag saját hibámból, de - véget ér a mondjuk első kapcsolatom, akkor már kiestem a "pikszisedből", mert volt valakim? Csak azért, mert bár úgy állnék hozzá, ahogy te is akarod, de mégse jött össze elsőre? Pedig egy csődbement kapcsolat után is azt az egy Igazit keresném, csak már több tapasztalattal, de akkor én már nem vagyok jó mégse, mert NEM ELSŐRE jönne össze, csak mondjuk - ha szerencsém van - másodszorra? Vagy ezt úgy gondoltad, hogy akkor minden felmerülő KOMOLY probléma előtt hunyjak szemet, és tartsak ki amellett, akit ugyebár Igazinak tartottam, csak időközben kiderült, hogy mégse működünk jól együtt, és éljek vele egy boldogtalan, sanyarú életet?
Szóval nekem nem azzal van bajom, hogy te olyat keresnél, aki "mindössze csak egyszer AKAR magának párt választani - de akkor viszont jól és egy egész életre", mert én is alapvetően így állnék hozzá egy kapcsolathoz, hanem az, hogy te azt várnád el, hogy még csak véletlenül se hibázzunk a választásban. Azt azért mondanám, hogy szerintem ehhez rohadt nagy mázli is kell. Akarni akarhatja valaki, hogy megtalálja kapásból az igazit, de az egy másik kérdés, hogy sikerül-e tényleg jól is választania, mert számos buktatója lehet annak a kapcsolatnak, ami nem csak a lányon múlik.
#7 Ez sajnos egy olyan vita lenne amibe nem igazán van értelme belemenni, mivel szerintem akkora szakadék van a hozzám, meg a hozzád hasonlóan gondolkodók között, hogy tényleg csak időpazarlás lenne az egész. De azt azért elárulom, hogy nulla tapasztalattal én úgy érzem egész pontosan tudom hogy mire van, és mire nincs szükségem egy kapcsolatban.
#8 Szinte senki nem kezdi úgy hogy ő szándékosan ki szeretné próbálni milyen 10 különböző férfival/nővel együtt lenni mielőtt megállapodik, de mégis valahogy így alakul sokaknál. És én úgy látom hogy 10 partner után sem az szokott jellemző lenni, hogy valaki a sok összegyűjtött tapasztalata alapján megtalálja végre az igazit, és boldogon élnek míg meg nem halnak, hanem (néhány kivétellel) legfeljebb egy olyan házasság, amit 3-4 év után már kizárólag csak az a közben becsúszott gyerek tartanak egyben, vagy még az se. Szerintem egy ilyen házasság is elég szarnak számít.
#9 Na véégre valaki, köszönöm! Már 8 év is elég szép, de kívánom hogy még legalább 50-et húzzatok le együtt, boldogan. És közben ne felejtsétek el megtanítani a titkot a gyerekeiteknek sem! :)
#10 Persze, sajnos tényleg vannak akik erre csak "kényszerülnek", de most nem róluk beszélek elsősorban.
Annál a nőnél aki megtehetné, és mégis elég neki egy; pedig csak az a jobb, aki megtehetné, és korábban is megtehette volna, de mégis elég volt neki egyetlen férfi egész életében.
#11 Te szerintem csak trollkodsz.
#12 Te pedig nagyon jó irányba tartasz, és - még ha nem is teljesen biztos, de - nagy valószínűséggel jól fogsz választani ezek után. Csak ne hamarkodd el a döntést akkor se, ha úgy érzed már hogy neked is "illene" találnod végre valakit.
Egy jó kapcsolatban egyébként sem egymástól teljesen függetlenül változnak meg az emberek, hanem együtt. És ez sem csak úgy egyik napról a másikra történik meg; így ha valami kezd nem tetszeni az egyik félnek, bőven van ideje korrigálni. Ha megfelelő az alap (jól választottak), és képesek megbeszélni egymással a problémákat (ez mondjuk rengeteg embernek nem megy valamiért), akkor biztos vagyok benne hogy nem kerülhetnek egymástól annyira messzire hogy az már elfogadhatatlan legyen számukra.
Egyébként pedig azt nem mondtam hogy soha nem jönnék olyannal akinek már volt valakije előttem, csak pl. pont a lányokra jellemző az hogy az első nagy-nagy csalódás után teljesen kifordulnak magukból (persze nem mind), és ezután már sokkal nehezebb a dolga annak aki mondjuk egész életre szóló kapcsolatot tervez. És nem arról van szó hogy ezt nem lennék hajlandó bevállalni még annak a kedvéért sem akit szeretek; de miért törekednék erre amíg találhatok olyat is aki még nincs előre "elrontva" nekem? De mondom, én egyáltalán nem utasítanék el senkit sem kizárólag csak emiatt, ez tényleg nem ilyen egyszerű.
A problémák felett sem kell ám szemet hunyni folyamatosan, hanem meg kell oldani őket. És egy igazán jó kapcsolatban szerintem hatványozódik a felek problémamegoldó képessége. :) Csak jól kell választani ugye... :) És igen, ehhez kell azért valamennyi szerencse is, de leginkább az hogy az ember felnőjön előbb, és megismerje saját magát.
Ja, szakadék, az van. Én igyekszem ésszel is élni, végiggondolni a dolgokat, nem csak makacsul hajtani a saját hülyeségemet.
7. válaszoló vagyok.
Bár nekem sikerült elsőre olyan fiúval összejönnöm 16èvesen,akivel az egèsz èletemet leèlbèm. Most vagyok 20èves.
Sokáig gondolkodtam úgy,hogy ha lesz is páorom,akkor csak az az egy ember legyen az életemben. Ami sikerült is. De belátom mostmár,hogy nagyon h.ulye hozzáállás volt.
Egy embert csak èvekig múlva ismerünk méh teljesen.
Ha te most találat is egy szerinted tökéletes nőt,akivel leèlnèd az életed... akkor is csak akkor fogod megtudni,milyen ember,ha már együtt vagytok egy ideje. Elsőre mindenki csak a szèpet ès jót mutatja a párjának, de csak jóval később jön elő az igazi viselkedès. Ès ha majd èszreveszel rajta egy olyan elviselhetetlen tulajdonságot,akkor is összeláncolod magad vele?
Azèrt állsz így hozzá,mert mèg nem volt senkid. Gondolom nem voltál nèg szerelmes .
Szerintem sok ember gondolkodik így,mikor mèg nemm volt párkapcsolatuk.
én teljesen átérzem ezeket a gondolatokat annyi különbséggel, hogy én vallásos is vagyok. De már azt is lejjebb adtam, hogy nem feltétel de így sem bővül a kör.
Ha csak racionálisan, vallás nélkül nézzük ezt a párválasztás dolgot akkor van egy olyan fajta ok mint a kémia. Nem úgy mint általában használják, hogy" meg van a kémia" hanem a szó szoros értelmében véve.
Egy orvos tartott erről előadást, aki ezt vizsgálta. Azt fejtegette mennyi idő után milyen kémiai anyagok szabadulnak el a szervezetünkben ezt mivel lehet megzavarni, manipulálni. Röviden tömören kémiailag 18 hónapig tart a rózsaszín köd! Ha ez idő alatt lefekszel a pároddal akkor olyan anyagok szabadulnak fel amivel torzítod a valóságot és mondjuk ha nincs szerencséd és nem szereted igazán csak a rózsaszín köd van pár év múlva rádöbbensz, hogy hoppá. Röviden ha 18 hónap alatt nincs szex és azzal töltitek el ezt az időt, hogy megismerjétek a másikat nagy eséllyel maradtok együtt ha miután elmúlik a rózsaszín köd megmarad a szerelem(tet). és ez mind csak kémia
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!