Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nincs itt véletlen egy ilyen lány?
Olyan, aki ténylegesen nagyon komolyan veszi ezt a párválasztásos dolgot. Aki mindössze csak egyszer akar magának párt választani - de akkor viszont jól és egy egész életre. És nem csak azért mert ez egy szép gondolat, vagy mert vallásos és azt mondták a szülei hogy ezt így kell és kész; hanem egész egyszerűen azért mert neki is meggyőződése hogy egy igazán jó, boldog és tartalmas házasság kialakításához ez nagyon fontos lenne.
Nem azt mondom hogy e nélkül nem létezhet jó házasság, csak azt hogy egy ilyen alapra SOKKAL egyszerűbb lenne felépíteni azt... A gond csak az, hogy az egyetlen hely ahol hasonló gondolkodásmódú emberekkel találkozhatnék az valami egyházi közösség lenne, én pedig nem szeretnék "csak" emiatt eljárni valami templomba mert az nagyon álszent és képmutató dolog lenne. A nem vallásos lányok 20 fölött pedig szinte mind kapcsolatból-kapcsolatba ugrálnak, és ők még akkor sem lennének képesek megérteni/elfogadni/elhinni azt amit erről gondolok, ha én esetleg túl tudnék lépni valahogy a múltjukon.
Így viszont sajnos a fiatal nők kb. 99,9%-a ki is esik azonnal. :(
Azon kívül hogy a vakszerencsére bíznám az egészet, mégis hol találhatnék valakit a fennmaradó 0,1%-ból (aki egyáltalán szóba jöhetne...)? Nem ismertek véletlen ilyet?
Sok lány van, akinek rohadtul nem lenne kedve kapcsolatból kapcsolatba ugrálni, de nem minden választás lehet jó... És ha idővel elfejlődünk egymás mellől? Sok dolog évek múlva derül ki a másikról, amikor már benne van a kapcsolatban. Nagyon kevés ember választ elsőre jól, legyen bármennyire is tudatos... Főleg ha fiatal az ember.
Én komolyan vettem az első kapcsolatomnál is a párválasztást, de tapasztalatlan voltam, magamat sem ismertem eléggé, és bármennyire próbáltam helyre rakni, a másik fél nem akart változni. A mostanit is nagyon komolyan veszem, nagyon remélem, ez már megmarad, szeretem a párom, jó választásnak érzem, igyekszem tenni érte.
Szerencsés az, aki elsőre nagyon jól választ. Egy ilyen lányt is ismerek, bár sok a vita köztük, de őszintén kívánom, hogy oldják meg.
Olyat is ismerek, aki 22 éves létére sosem volt férfival, de nem is erőlteti, jól akar választani.
Olyat is, aki a huszas évei végén jár, mindent megtett évekig az exének, mégsem működött.
A párom öccse 10 éve van együtt a feleségével, elsők voltak egymásnak.
Egyik sem vallásos.
Vagy én élek burokban, vagy te jársz rossz helyeken, mert eddig egy lányt ismertem, aki nem vette igazán komolyan a kapcsolatosdit.
De ha neked mindenképp olyan kell, aki sosem hibázott, sosem döntött rosszul, aki egy rossz kapcsolatban is benne maradna, ha kiderülne, mégsem illetek össze... Akkor sok szerencsét hozzá.
Na jó, akkor most ki is emelem.
Beszéltem egyébként a válaszolókkal, de kicsit talán félreérthető volt a kérdésem. Én nem arra gondoltam hogy "már volt 3 barátom, de mind átvert pedig én komolyan vettem a dolgot", hanem egy olyan lányra aki jó nevelést kapott, nem ugrik bele ész nélkül minden neki szimpatikus fiúval egy kapcsolatba, és annak ellenére gondolkozik hozzám hasonlóan, hogy már nem egy ábrándos tini.
Mert pont az talán az egyik legfőbb oka a gyakori partnerváltogatásnak, hogy mindenki tizenévesen kezdi, amikor nemhogy az embereket nem ismerik úgy általában, hanem igazából még saját magukat sem. Ezért nem kellene elkezdeni kapcsolatosdit játszani rögtön ahogy kiesik az ember kezéből a lego/barbie, és így talán kevesebben is kötnének ki végül rossz házasságban, vagy maradnának végül egyedül. Mert szerintem igenis lehet elsőre jól választani (még ha nem is könnyű), és egyáltalán nincs szükség arra hogy "kiélje magát az ember", vagy hogy "tanuljon a korábbi kapcsolataiból", meg a többi hülyeségre amit ilyenkor emlegetni szoktak.
Csak az a baj hogy olyan lánnyal viszont még soha nem találkoztam aki ezzel egyetértett volna úgy, hogy ő maga nem valamilyen hívő ÉS még nincs senkije. Tudom hogy léteznek, csak sajnos elég kevés van belőlük, és úgy tűnik őket is sikerült eddig folyamatosan elkerülnöm. Ezért is írtam ki a kérdést, hátha.
(De mondjuk lehet hogy sokkal egyszerűbb lenne klónozni magam, és parókát tenni rá... )
Neked vagy az emberi természetről vannak nagyon-nagyon hiányos ismereteid, vagy a párkapcsolatok dinamikájáról nem tudsz jóformán semmit, hogy ennyire leegyszerűsíted ezt a kérdést. Bár a kettő összefügg.
Ha végig gondolod az elképzeléseidet, akkor rájössz, hogy tulajdonképpen te azt várod, hogy valaki meglett, felnőtt emberként 0 (ismétlem: nulla) tapasztalattal legyen birtokában annak az ismeretnek, hogy pontosan mire van szüksége egy párkapcsolatban. És nem elképzelés szintjén, hanem tapasztalati szinten. Ismétlem: NULLA tapasztalattal.
Sok sikert kívánok, hogy találj valakit.
Nem tudom, mennyire felelek meg az előírtaknak. 18 vagyok, szóval talán még az "ábrándos kamasz" kategória, de a célom nekem is az lenne, hogy elsőre találjam meg azt, akivel le akarom élni az életem. Tisztában vagyok vele, hogy ez nem feltétlenül fog összejönni, de nem gondolom, hogy emiatt kapásból el kéne felejtenem az egészet és beállnom a "jaj, fiatal vagyok még, kísérleteznem kell" sorba, ami egyébként nem is menne, mert csak olyasvalaki közelsége esne jól, aki tényleg a mindenséget jelenti nekem.
Szerintem semmi probléma azzal, ha valakinek egy-két kapcsolata kudarcba fullad, mert az emberek döntő többsége nyilvánvalóan nem rendelkezik akkora önismerettel, hogy tapasztalat nélkül is ismerje a saját igényeit. Ha néhány szakítás kell ahhoz, hogy rájöjjön, mi kell neki, akkor még mindig inkább ez, mint hogy haláláig egy szar házasságban szenvedjen. Nem mondom azt, hogy én nem fogok így járni, mert amúgy simán lehet, hogy de. Ettől viszont még nem fogok tudatosan a "kalandozásra" meg a "tapasztalatgyűjtésre" játszani.
azthiszem tudom mire gondolsz. Én 19 évesen találtam rá az igazira, tudtam h neki se volt még senkije. Valahogy el nem tudtam képzelni h "használt" férfival legyek. Elég butaságnak tűnik tudom. De most már 8 éve együtt vagyunk, van 2 gyerekünk és soha nem volt olyan problémánk amit ne tudtunk volna megoldani.
Sajnos segíteni nem tudok h hol, de megéri várni rá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!