Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Ha rájön hogy csak 100 ezer a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha rájön hogy csak 100 ezer a nettó bérem akkor ott fog hagyni?

Figyelt kérdés
Ismerkedek egy növel. Ő már 30éves lesz így család gyerek a cél. Randiztunk nagyon jó volt így össze is jöttünk. Tudja hogy közszférában dolgozok és a munkámat nagyon szeretem de a fizetésemről nyilván még semmit nem tud. Ő szerintem jóval többet keres egy multinál. Mit csináljak mondjam el minél előbb? Emiatt szakíthat?
2016. jún. 25. 09:59
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
47%

Mi, le mertél szakbarbározni??

Relax mate

2016. jún. 25. 11:17
 22/30 anonim ***** válasza:
17%
#20: Miért lennék hülye? Inkább örülnöd kéne, mert egy fővel apad a konkurenciád... válogatni meg nem én szoktam.
2016. jún. 25. 11:27
 23/30 anonim ***** válasza:
89%

Pedig kéne válogatni...

Ki akarna megfelelni olyannak, akinek mindenki megfelel?

2016. jún. 25. 11:36
 24/30 anonim ***** válasza:

Vannak bőven közszférában dolgozó ismerőseim és a következőt látom:

A közszférában dolgozók nagy többsége kvázi félállásnak tekinti a hivatali munkáját. Nyilván nem vonatkozik ez a vezető beosztásúakra, mondjuk osztályvezetői szinttől felfelé, de ők meg nem nettó 100-at keresnek (mondjuk még így is jóval alatta a versenyszférában elérhető jövedelemnek, ezért több ismerősöm váltott is, a vezető beosztását feladva átnyergelt a versenyszférába - nők és férfiak egyaránt).

Azok az ismerőseim, akik átnyergeltek, egyaránt azt vallották, hogy a közszféra előnye, hogy baromira kényelmes, jellemzően a lakóhelyükhöz közel tudnak dolgozni, kiszámítható a munkaidő, alacsonyabbak az elvárások, mint a versenyszférában.

Azoknak optimális, akik:

-nők és a munka után vár rájuk egy újabb "műszak": háztartás, gyereknevelés

-van mellette valamilyen vállalkozásuk, aminek a működtetése a hivatali munka mellett bőven belefér

Aki a köztisztviselői, közalkalmazotti fizetésből (és csak abból) próbál megélni, az nem igazán jut egyről a kettőre. Boldogulni azok tudnak, ahol a családban az egyik fél versenyszférában, vagy közszférában vezető beosztásban dolgozik (többnyire a férfi), vagy mellette folytat más tevékenységet is.

Összességében tehát egy olyan férfi, aki beéri a nettó százas hivatali fizetésével, az nem épp vonzó alternatíva. Vagy törekedjen arra, hogy magasabb pozícióba kerüljön, vagy végezzen mellette más, jövedelemszerző tevékenységet, vagy törekedjen a versenyszférába. A hivatali munka számomra kb. egy félállással ér fel.

2016. jún. 25. 13:29
 25/30 anonim ***** válasza:

10: Magyarországon? Faxt nem magas. Nyugaton sem kap egy kezdő 1400-1500 eurónál nagyon többet, ha mérnökként helyezkedik el.

13: Látom megpolíroztad kicsit az egócskádat. :3

24: Mondjuk ez konkrétan igaz. Én az építőiparban dolgozom és bizony én is ezt látom. Rengeteg szakmabelinek - aki a közszférában dolgozik - simán megvan a mellékes. Akár műszaki ellenőrködik, akár tervez... A hivatalban pedig kipiheni az éjszakázást.

Azt viszont nem mondanám, hogy a versenyszférában nagyon megfizetnék az embert... Vannak nagyon kirívó kivételek, de általában nem jellemző. Nem véletlenül tanyázik már évek óta a magyar nettó medián átlagbér 110-120 ezer forint környékén... Ha minden mérnök 4-500 ezreket vinne haza, akkor nem itt tartanánk.

2016. jún. 25. 15:03
 26/30 anonim ***** válasza:
a medián átlag azért tanyázik ott ahol, mert a versenyszféra multik nélküli része mind a borítékos fizetési rendszert alkalmazza. Ne nevettess már, tudok olyan céget, ahol a mérnök és a segédmunkás bére között papíron 20 ezer különbség van... Szerinted ez reális, vagy akad ott valami borítékocska?
2016. jún. 25. 15:22
 27/30 anonim ***** válasza:

26: Nyilván ez is benne van a pakliban. Elég csak ha azt mondom, hogy nálunk mindenki ugyanúgy minimálbért keres; főnök és beosztott egyaránt...

Viszont azokban a "borítékokban" sincs 400 ezer forint, hiszen azért csinálja a főnök, hogy spóroljon; nem azért, hogy neked jó legyen.

2016. jún. 25. 15:48
 28/30 anonim ***** válasza:
Ha a főnök ad neked 100 ezret borítékban vagy kb 140 ezret hivatalosan, akkor te ugyanannyi pénzt fogsz kapni... a főnök mégis spórolt egy csomót mert nem fizet utánad egy rakás adót és járulékot.
2016. jún. 25. 16:06
 29/30 anonim ***** válasza:
28: Tudom. Nem erre utaltam/gondoltam.
2016. jún. 25. 20:39
 30/30 anonim ***** válasza:
Ha emiatt elhagy,nem kár érte...
2016. jún. 25. 21:43
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!