Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mennyire igaz, hogy úgy 23 éves kor fölött egy pasinak már muszáj, hogy autója legyen, ha szeretne egy csinosabb barátnőt?
Lehet, hogy hülyén hangzik a kérdés, de én konkrétan azt látom, hogy amelyik csaj jobban néz ki, annak a pasijának 95%, hogy van kocsija.
De ez most nem ilyen "jaj a nők a pénzes pasikat hajtják" nyafogás, mert én jól keresek, és bármikor vehetnék autót, csak jelenleg úgy vagyok vele, hogy mindenhova eljutok tömegközlekedéssel is a városban, annak a pénznek meg amibe a kocsi + a fenntartása kerülne, jobb helye is van.
Mi az oka, hogy a kocsi ennyire fontos tényező?
A casjozashoz semennyire nem szukseges. Az auto a kozelekedeshez szukseges.
Attol fuggoen hogy hol laksz eleg nagy hatrany tud lenni ha nincs. Ha Budapesten belul laksz teljesen felesleges az auto.
Ugyan valóban van a páromnak kocsija, de nem volt feltétel. Ez valahogy benne volt a csomagban :D Nem is tudtam róla egyébként úgy a 4. randiig.
Mondjuk, azóta már nagyon elkényeztetett, ha most hirtelen úgy adódna, akkor ha nem is kimondott feltétel, de előny lenne párkeresésnél ha a jelöltnek lenne kocsija (vagy én szereznék be egy sajátot, nekem az is jó). Budapesten belül is jól jön néha (még mindig sokkal kényelmesebb, mint 10 percig gyalogolni a buszmegállóig, azzal zötyögni negyed órát, hogy utána benyomorgassam magam a metróba, főleg így nyáron amikor mindegyik erősen levegőtlen és mindenki- engem is beleértve- ragad az izzadságtól), de leginkább a közös programok miatt előnyös. Pl múlt nyáron a társas nyaralást olcsóbban és kényelmesebben oldottuk meg, hogy két autóval le tudtunk menni hatan. De ha nem is nyaralni megyünk: nem vagyunk kötve semmilyen menetrendhez, akkor jövünk-megyünk, amikor csak akarunk. Sokkal nagyobb szabadságot ad, mert ha szeretsz várost nézni és kirándulni, mint mi szeretünk, akkor sokszor találkozhatsz azzal a problémával, hogy közvetlen járat pont oda, ahova te menni szeretnél, nem mindig van. Plusz ott van az, hogy télen-hóban-fagyban-40fokos hőségben-esőben-bármilyen környezeti helyzetben kényelmesebb.
Szóval, összeségében, nem feltétlenül városon belül, de a városon kívüli programokhoz jó, ha van.
Egyik barátomnak sem volt még autója, volt aki már inkább a 30-hoz közeledett és neki sem volt.
A tömegközlekedés nyáron sem okoz nagy gondot, a belvárosban lakom így szerencsére szinte minden maximum negyed óra távolságra van, én is feleslegesnek tartom egyelőre az autót. Nekem fog majd kelleni később, de hogy a páromnak van-e, az az ő dolga.
Sok mindentől függ.
Nekem alapjáraton nem elvárás az autó egyáltalán. Viszont mivel pl a mostani barátom ugyan nem lakik messze tőlem ha a távolságot nézzük (60 km), mégis a két város között megy napi 1 vonat és 3 busz amiből 1 hajnal 5 körül, és olyan másfél óra a menetidő, +40 perc körüli átszállási idő, elég nehezen tudnánk megoldani a találkozást autó nélkül. Kocsival meg 40-50 perc alatt meg lehet járni, semmiség. Én most fogom elkezdeni a jogsit csinálni, aztán meglátjuk hogy mikor tudom majd használni szüleim egyik autóját, szóval egyelőre mindig ő jön el értem kocsival, vagy hozzánk vagy legalább félútig (oda még egész könnyen eljutok busszal)... Vele elég nehezen tudtam volna kialakítani kapcsolatot, ha nincs kocsija.
Viszont pl Budapesten még furán is néznék arra, aki városon belül elindul autóval a dugóban araszolni, ahelyett, hogy felpattanna a villamosra és menne. Vagy amikor az exemmel ugyanabban a városban laktunk, bicóval 10-15 percre egymástól, akkor eszembe se jutott, hogy szükség lenne autóra bármelyikünknek.
Szóval teljesen attól függ, hogy az illető hol lakik úgy alapból, meg hozzám képest hol lakik, milyen messze, milyen a közlekedés, stb.
DE ez én vagyok. Általánosságban persze sokaknak lehet fontos, mert:
- kényelmesebb, mint a buszon zötykölődni
- jó anyagi helyzetet jelent
- aki komolyabban tervez annak már esetleg eszébe juthat, hogy kisgyerekkel egyszerűbb lesz autózni, mint buszozni
- nem csak az anyagi szempontok miatt, de "felnőttesebb" hatása van, ha valaki (legyen akár férfi, akár nő) autóval közlekedik, mintha tömegközlekedne
Hirtelen ezek jutottak eszembe, amiktől általánosságban "elvárás" lehet az autó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!