Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Tényleg ilyen nagy baj, ha egy lány okos?
Sziasztok.
A kérdésem azért született meg, mert úgy érzem, ismerkedésnél hátránnyal indulok, mivel alkalmazott matematikus mesterszakot végzek.
Voltak már kapcsolataim, de az exeim is sűrűn emlegették, hogy butának érzik magukat mellettem, majd biztosan elhagyom őket olyanért, aki szintén otthon van a matematika világában. Ismerkedésnél is észrevettem, hogy megrettenek a férfiak, sokan mintha túlmisztifikálnák ezt a szakmát, illetve a szakot, mintha oda csak zseni csodabogarak járnának.
Nálatok is gondot okozna, hogy ezt a szakmát választottam, és, hogy rajongok a matematikáért?
Szerintem ez nem gond.
Az, hogy jó vagy matekból még nem jelenti, hogy a világ más területein is kiemelkedő lenne a tudásod.
Páromnak 2 diplomája van, mégis néha olyan ijesztő hülységet mond, hogy fogom a fejem.
De ez nem is baj, mindenki másban jó.
Exem nekem is sokszor mondta, hogy hülyének érzi magát hozzám, de ott tényleg nagyobb szakadék volt az általános tudásunk között.
A matematika szerintem a hétköznapokban pont nem olyan jelentős, hogy állandóan kitűnjön a dolog.
Bár a megszállottság mindenképp zavaró lehet.
L
Nem feltétlen a matek itt a probléma, hanem sok pasi büszkeségét sérti, hogy egy lány okosabb nála...
Én pl programozó vagyok, de csak olyan emberekkel beszélgetek programozásról akiről tudom, hogy érdekli és/vagy érti...
Tehát lehet nem lenne olyan ijesztő, ha csak megemlítenéd, hogy szereted, érdekel, de ne nagyon részletezd.
23F
Köszönöm a gyors válaszokat.
Igazság szerint én nem tartom magam különösebben okosnak, inkább kitartónak és érdeklődőnek, ami már bőven elég ahhoz, hogy jól teljesítsek. Éppen ezért nem is szoktam erre terelni a szót, illetve, mivel nincs sok önbizalmam, így felsőbbrendű büszkeség sem árad rólam. Megszállott sem vagyok, csupán élvezem, hogy azzal foglalkozhatok, amit szeretek.
Ezek szerint akkor ez nem általános probléma, csak rossz férfiakat fogtam ki.
Az egyetem senkit nem tesz okossá, egy adott tudományág kedvelése meg pláne.
A kérdésre válaszolva: nem, ez inkább elvárás.
Egyáltalán nem. Mérnöknek tanulok és mesterszakot végzek épp. Tudnék értékelni egy matematikus nőt. Nem vagyok annyira jártas a matekban mint egy matematikus, de tanultam és most is épp vannak matekos tárgyaim. Nemhogy zavarna, hanem kifejezetten örülnék, ha a barátnőm akár okosabb lenne nálam bizonyos területeken. Az meg, hogy lelkesedsz a valamiért, ami éppen a szakmád, az számomra szintén vonzó.
Elég sok nőt látok, aki mintha úgy nem igazán lelkesedne semmiért. Filmeznek, zenét hallgatnak, csinálnak valamit ami a megélhetéshez kell és ennyivel telnek a napjaik. Szóval eléggé kiemelkedsz a többi közül :)
Van elég bizalmam a saját eszemben, hogy más esze ne zavarjon :D
Amúgy én férfiként érzem hátránynak, hogy több diplomám van, szóval úgy látszik sokan kerülik a képzett embereket :D
25F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!