Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Melyik életkorban áll be az...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik életkorban áll be az egyensúly a párkapcsolati piacon?

Figyelt kérdés

Röviden a tények:

Egy fiatal nőnek csak válogatnia kell a jelentkező férfiak közül, rengeteg pozitív megerősítést kap a bókok révén, ergo önbizalommal, egóval nincs probléma. Ha kapcsolatban is van, könnyebb kilépnie, ha valami nem tetszik neki, hiszen szingliként egy elég tág férfihalmazból választhat.

Ezzel szemben egy férfi nem kap pozitív megerősítést, nagy részüket észre sem veszik a nők, ha hosszas próbálkozás eredményeként össze is jön egy kapcsolat, neki nem adott közvetlenül a lehetőség, hogy újabb nőt szerezzen, ergo nincs közvetlen B, C, stb. terv, mint a nőknek.

Több helyről hallottam, hogy ez a helyzet később változik, egy bizonyos kortól nem annyira kelendő a nő, a férfiak pedig felértékelődnek - na de mikor? Huszonévesen észre sem veszik, teszem azt 35 évesen pedig hirtelen érdekessé válik?

2016. máj. 30. 00:48
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
39%

Ide csak fiatal nők járnak, tehát tagadni fogják a jelenséget :)

A nő olyan, mint a tej.

A férfi olyan, mint a bor.

2016. máj. 30. 00:53
 2/16 anonim ***** válasza:
37%

Egy nő kb. semmit nem tesz azért, hogy értékes legyen ezen a bizonyos piacon. Egy férfinek rengeteget kell tennie, hogy esetleg, majd egyszer, talán felértékelődjön.

Igazságos? Nem.

2016. máj. 30. 00:57
 3/16 anonim válasza:
17%
Élj sokáig, legyen sok pénzed, és akkor igazságos lesz.
2016. máj. 30. 01:02
 4/16 pörölycápa ***** válasza:
83%

Minek tegyen a nő azért hogy érékesebb legyen, ha a férfiaknak így is jó? Ha a férfiak nem akarnának mindent megdugni amin lyuk van, hanem megválogatnák hogy csak a számukra "értékesnek" talált nőkkel állnak szóba, akkor a nőknek is kéne tenni azért hogy "értékes" legyen. Bár nem tudom mit értett pontosan a 2. kommentelő az "értékes szó alatt.

Egyébként a nők is tesznek rengeteget azért, hogy tetszenek vagy megfeleljenek a férfiaknak (smink, fogyókúrák, mellnagyobbítás, stb.), és rengeteg nő küzd önbizalomhiánnyal. És nem is mindenkinek olyan konnyű az ismerkedés. Ha a lány nem olyan csinos, nem lesz népszerű a fiúk körében.

A kapcsolatnak meg nem erről kéne szólnia, hogy épp mindig legyen valakivel szexelni, és kell B meg C lehetőség, hanem az ember egy neki megfelelő társat keres, akivel le tudja élni az életét. És ha nem tetszik valami, akkor úgy is ki lehet ám lépni egy kapcsolatból, hogy nincs senki más helyette, és lehet egyedül maradni több hónapig / évig, amíg az ember nem talál egy megfelelő partnert.

Egyébként a férfiak többsége a fiatal nőket preferálja a nők egy része meg a tapasztalt férfiakat, szóval egy 30 vagy akár 40 fölötti férfi könnyedén találhat magának huszonéves lányt, viszont egy 30 vagy 40 fölötti nő, pláne ha már szült párszor, és nem rendelkezik olyan jó alakkal, nehezebben talál magának párt, mert a hasonló korú férfiak inkább a huszonéves friss husikat preferálják.

2016. máj. 30. 03:30
 5/16 anonim ***** válasza:
21%

"egy 30 vagy akár 40 fölötti férfi könnyedén találhat magának huszonéves lányt, viszont egy 30 vagy 40 fölötti nő, pláne ha már szült párszor, és nem rendelkezik olyan jó alakkal, nehezebben talál magának párt"

Szerintem erre utalt az első a tej és bor hasonlattal. :3

2016. máj. 30. 06:32
 6/16 anonim ***** válasza:
76%

Olvasok és csodálkozok....

20 évesen, 10 kg felesleggel a kutyának nem kellettem, a pasik számára láthatatlan voltam.

Nem hogy nem válogathattam, még a ronda pasik se álltak szóba velem.

Mire elkönyveltem, hogy a kutyának se fogok kelleni soha az életben, megtörtént a csoda: találkoztam egy idősebb pasival, akinek bőven elég volt, hogy fiatalabb vagyok nála....

Lehúztunk egymás mellett tíz évet, és elváltunk.

Most, 30 évesen, két gyerekkel és 15 kg súlyfelesleggel, első körben elástam magam, hogy innentől mehetek apácának, fiatalon és vékonyabban se kellettem, hát még most...

Aztán ehhez képest ott tartok, hogy jobbnál jobb pasik hívnak randira, a környezetemben nagyjából 25-45 közti pasik tepernek a kegyeimért, és nem győzök csodálkozni, hogy mi történt.

Elvégre nekem már rég le kellett volna húzni a rolót, ha ti elveitek érvényesülnek.

A tapasztalat pedig az, hogy a valóság totál másképp működik, mint a gyk-s frusztált szüzek agyszüleményei. :)

Ezt sajnos ti majd csak 40 évesen fogjátok belátni, mikor nem hogy kisebb lenne a verseny egy-egy szingli, ápolt, kedves nőért, de még nőni is fog, ugyanis ebben a korban szinte minden nő foglalt! Ezerből egy szabad préda, a többi rohan haza a férjéhez meg a gyerekéhez, és nagyon le fog titeket tojni...

2016. máj. 30. 08:09
 7/16 anonim ***** válasza:
13%
#6 Mert 20 évesen nem voltál normális. Azt te se gondolhatod komolyan, hogy 10 kg súlyfelesleg miatt nem kellettél senkinek.
2016. máj. 30. 08:29
 8/16 anonim ***** válasza:
85%

Bárcsak abban a világban élnék, amiben a kérdező... Csak sajnos a valóságban igenis rengeteg nő önbizalomhiányos, és ha már nem néz ki úgy, mint az aktuális szépségideál, örülhet, ha egyáltalán ránéznek a férfiak.

Ezt úgysem fogják belátni az itteni pasik, mert ők csak a saját oldalukat veszik figyelembe, a saját nyomorukat szeretik csak hangoztatni. Hogy mi a valóság, az pont nem érdekli őket.

2016. máj. 30. 09:24
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

Fiatalon a nők és férfiak számára is az elsődleges tényező (a többségnél) a külső, hiszen más információjuk nincs a másik emberről, sem önmagukról. Az emberek néhány párkapcsolat után tanulják meg a saját párkapcsolati szükségleteiket, hogy milyen tulajdonságokat érdemes keresni a másikban, milyen hibákat tudnak tolerálni hosszú távon, stb. Ez egy tanulási folyamat.

Teljesen egyénfüggő, hogy ki mikorra érik meg a tartós párkapcsolatra, de pszichoszociális szempontból ez a "fiatal felnőttkor" időszakára tehető, ami jellemzően a húszas évek vége, harmincas évek eleje. Ekkor kezdenek el az emberek olyan értékeket megismerni és keresni a másikban, ami alkalmassá teszi őket a családalapításra.

(Félreértések elkerülése végett, ez nem azt jelenti, hogy lejjebb adnak az igényekből, és a jól kinéző ember helyett beérik mással is. Erről szó sincs! Pont hogy nőnek az igények, a személyiség vonatkozásában, és a külső CSAK EGY, de kevésbé jelentős tényezővé válik a sok közül, ellenben sok más tényező kap szerepet.)

Ez a nagy átlag, kivételek nyilván vannak. Akinek soha életében nem volt párkapcsolata, az nem tanulhatja meg, hogy milyen értékekre van szüksége, ezért érett korban is kizárólag a külsőt nézi, a személyiséget - ami igazán fontos lenne a kapcsolatban - nem, vagy előfordulhat, hogy ha lesz valakije, akkor elhiszi, hogy úgysem kap jobbat, és megalkuvással beletörődik.

Mindenesetre a környezetemben legeslegkésőbb 30 éves kor felett (legkésőbb 35-40 között) mindenki "elkelt", családot alapított, csak a nagyon súlyos személyiségproblémákkal küzdők nem. Tök mindegy, hogy alacsony, vékony, túlsúlyos, előnytelen külsejű, stb., minden ismerősömnek lett családja, párja, gyereke idővel. A legesélytelenebbnek gondolt férfiak is nők is már kétgyermekes apák/anyák.

Néhány kivételt ismerek, többségükben nők. Egyikük tudatosan mondott le a párkeresésről, mert csalódott élete szerelmében, a másik pedig túlsúlyosként annyira önbizalomhiányos, hogy soha még csak meg sem próbált ismerkedni.

Egy férfiról tudok még, aki alkoholista, 10 éve közmunkás, vagy segélyből él. Őt még nem láttam nővel soha, gyanítom, az alkoholt választotta társául. (De az is lehet, hogy meleg.)

2016. máj. 30. 12:24
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon sokat tettem azért, hogy ne legyek láthatatlan a férfiak számára. A kutyának nem kellettem, pedig ápolt és cuki csaj voltam, jól elbeszélgettem mindenkivel, aztán barátzónába kerültem... Nőként... Nem voltam túlsúlyos, sőt. Kórházban is voltam a vékonyságom miatt. És akkor eldöntöttem, hogy változtatni kell: felszedtem szándékosan 7 kilót, elkezdtem durvábban sminkelni, edzettem, lecseréltem a teljes ruhatáram, fodrásszal csini "csárlis" frizkót vágattam (ezt így elég gyorsan, szinte azonnal hoztam össze) és jé! Hirtelen előállt, amit a kérdés írója fent felvázolt. Szinte azonnal 5jelentkezőm volt. Szóval de, mi nőként igenis rohadt sokat teszünk azért, hogy kelljünk valakinek és azért tűnik úgy, hogy túlkínálat van a 20as éveinkben, mert a férfiak ugyanazoknál a jó nőknél állnak sorban, amíg egy jó részünk láthatatlan.
2016. jún. 5. 08:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!