Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért látok ennyi szép nőt, és ennyi nem vonzó férfit?
Nőként mondom ezt, és elég durva szerintem az arány. Kevés olyan lányt látok, akire azt mondanám, hogy nagyon csúnya, túl kövér, stb, mert a többség odafigyel magára, ápolt, csinos.
A srácok között viszont alig van, aki jól néz ki, és nem az arcuk miatt. És ez szerintem azért van, mert sokan semennyire nem igényesek a külsejükre. Ízléstelenül öltöznek, gáz a hajuk, a sportot még csak hírből sem ismerik. Én ezt nem beszólásképp mondom egyáltalán, csak tényleg meglepődöm mindig az utcán. De azért elvárják, hogy fullos barátnőjük legyen, ők viszont semmit nem tesznek azért, hogy jobban nézzenek ki.
Azért, mert társadalmunkban a nőnek az egyik legfontosabb feladata, hogy "szép" legyen. Nem nagyon van választásunk.
#feminizmus
"Azért, mert társadalmunkban a nőnek az egyik legfontosabb feladata, hogy "szép" legyen. Nem nagyon van választásunk."
Szerintem a probléma, hogy nagyon kevesen mernek szembemenni ezzel az inkább vélt, mint valós elvárással.
Igen, ez nagyon nagy probléma.
Nő vagy vagy férfi?
Nőként biztos megértenéd, hogy ha SZÜLETÉSEDTŐL FOGVA (hiszen már az óvodás kislányokba is sulykolják a szépség fontosságát, a külsejükkel kapcsolatban kapják a dicséretek túl nagy részét stb.) erre nevelnek, akkor óriási magabiztosság kell ahhoz, hogy ennek hátat fordíts. Hiszen szociális retorziókkal jár, míg a "nőiesség" hangsúlyozása előnyökkel.
Sajnos ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!