Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Én és a haveri köröm ennyire...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Én és a haveri köröm ennyire félre lettünk kódolva és nevelve?

Figyelt kérdés

Pár hete utaztunk haza haverokkal autóval, és beszélgettünk. Elől járóban annyit, hogy:

Család centrikus szülők gyermekeiként nőttünk fel mindannyian. Arra neveltek, hogy tiszteljük az idősebbeket, a nőket és legyünk velük előzékenyek, udvariasak. Rendezett családi háttérrel nőttünk fel, a suliban is nem voltunk a legjobb, eminens tanulók, de a jobbak táborát erősítettük. Mindenkinek volt valami hobbija: én festészetet és művészettörténetet tanultam esti iskolaként, másik haver zongoraórákra járt, majd mindketten jártunk két évet agyagozásra is. Egyikőjük megint amerikai focis csapatban játszott pár évet, a másik modellező klub tag már vagy 10 éve. Nem önfényezés, de másik véleménye szerint érdekes emberek és személyiségek vagyunk mindnyájan, nem unalmas, hétköznapi emberek.

Sosem volt a családban tabu a társkeresésről beszélni és szexről sem. A szüleim például 2 hónapig randiztak, mire az első csók megvolt. Haverok szintén ezt mondják, hogy egy csókot nem lehet elsietni, főleg nem az elsőt, mert annak kell a megfelelő pillanat és mélyebb érzelmek.

Karrierben is mindenki szépen ível felfelé, igaz nem azok közzé tartoztunk az egyetemen sem, akik végigbulizták az éveket (persze mi is ellátogattunk pár helyre).

Manapság meg ők is arra panaszkodnak, hogy a nők azt mondják, hogy ha az első randin nincs csók, akkor bukta a pasi. Második randi minimum 1 szex, ha nem mászik rá a férfi a nőre, akkor az már veszett ügy megint.

Eléggé nyitottak vagyunk, egyikünknek sincs baja a kezdeményezéssel, és nyílt lapokkal is játszunk már az elején, mert egy húron pendülünk, a becsületesség és az őszinteség mindenek felett. Mégsem sikerül egyikőnknek sem a pártalálás.

Ijesztő lenne, ha csak én látnám így, de hogy az összes haver erre panaszkodik, az már kicsit félelmetes. Ennyire rossz nevelést kaptunk mindannyian?

28/F

2016. ápr. 11. 00:27
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
91%
Nem tudom milyen nők mondják ezt, a normálisabbja nem akar sietni.
2016. ápr. 11. 08:29
 12/17 anonim ***** válasza:
Pont,hogy ti sikerültetek normális(abb)ra.Mondjuk kései gyerek vagyok,szóval lehet,itt-ott gyöpösebb agyú vagyok,de nem mindig jó azonnal lerohanni valakit.
2016. ápr. 11. 08:54
 13/17 anonim ***** válasza:
74%

Szerintem az az első randin nincs csók/első héten nincs szex dolog csak akkor visz a veszett ügy kategória felé, ha egyébként nem érzi rajtad, hogy milyen irányba szeretnél haladni. Ha már az elején elmondod neki, megnyugtatod, kifejezed a vonzalmad, de hozzáteszed, hogy mély bizalom, ismerettség kell neked a tényleges akciókhoz, akkor a normálisabbja egészen biztosan pozitívan fog rá reagálni. Manapság sajnos ahhoz vannak hozzászokva (én is, nem azért), hogy ha a pasi nem tesz ilyen egyértelmű lépést, akkor az vagy gyáva kukac, vagy nem akar tőlem semmit, és egyik sem túl pozitív lehetőség. De ha tudom, hogy mik a megfontolások mögötte, akkor szerintem egészen más a helyzet, mint ha már egy hónapja randizgatunk, és se szó, se beszéd, de még csók se volt.

Mondjuk, én türelmetlen típus vagyok, szeretem tudni, mi vár rám, én szeretek akkor lefeküdni a másikkal, amikor jól esik, mindenféle bizalmi anyámkínja nélkül is, mert a szex az egy jó dolog, minek várni rá, de nyitott vagyok a kérdésben, ha megbeszélte volna velem bármelyik volt barátom a dolgot értelmesen és nyíltan, akkor én sem hisztiztem volna, hogy nincs szex egyből (első csókot egyébként én az első szexszel ejtettem meg mindig, kb a 3. randin, addig nekem is még korai volt, btw). Magamból kiindulva tehát, ennek nem kéne problémát okoznia, ha megbeszélitek.

2016. ápr. 11. 09:14
 14/17 A kérdező kommentje:
Mint mondtam, egyikőnk sem mondható fatökűnek. És nyilván egyetemisták voltunk mi is, de ott sem voltunk nagy kalandorok. Viszont ennyi idősen olyan érzelmekre és kapcsolatra vágyunk már mind, amire lehet alapozni a közös jövőt, családot és biztos hátteret a gyereknek/gyerekeknek.
2016. ápr. 11. 09:28
 15/17 anonim ***** válasza:
Én is ebbe a korosztályba tartozom, szóval, ha a mi korosztályunk rossz nevelést kapott, akkor ez rám is igaz. Én is úgy gondolom, hogy nem kell semmit elsietni, de másrészt meg ott van az is, hogy ebben a korban már a lányok többsége "haladni" akar, nem pedig "ejj, ráérünk arra még" módon ismerkedni. Már, ha érted, mire gondolok. Nekem ugyan van férjem, szóval személyes tapasztalatom ez ügyben nincs, de sok a szingli barátnőm és tőlük sok olyan sztorit hallok, hogy elmennek randizni egy sráccal és az első randin nem csattan el az első csók. Aztán sápítoznak nekem, hogy vajon miért nem történt semmi, meg hogy nem értik a srácot, miért nem próbálkozott. Nincs azzal baj, ha nem akarod elsietni, sőt szerintem becsülendő is, hogy nem akarod azonnal leteperni a lányokat, viszont huszoniksz évesen már sok lány kicsit türelmetlen és az első randin szeretnék, ha minden lap ki lenne terítve. Ez biztosan nem érvényes minden lányra, de az én barátnőimtől ezek a visszajelzések jutnak el hozzám. Ha például az én egyik barátnőmmel mész el randizni és nem csókolod meg az elsőn, akkor utána én biztos azt fogom hallgatni, hogy valami nem oké veled :)
2016. ápr. 11. 09:30
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem leszek népszerű, de szerintem le kéne szállnotok az erkölcsi magas lóról. Ne a világot okold a problémáidért, inkább vizsgáld felül, hogy az értékeidet azért vallod, mert ez fakad belőled, vagy azért, mert ezzel mások fölé tudod helyezni magad.

Egyébként egyidősek vagyunk, 28 vagyok én is. A szüleim nem váltak el, a családunk egészen összetartó, és közel állunk egymáshoz. Alapvetően elfogadónak, toleránsnak neveltek. Egyetemre jártam, mindig fontos volt a tanulás.

Viszont az egyetem (BME) alatt rengeteget buliztunk, nyáron 2-3 fesztivál, minden héten házibuli, kocsma, valami volt. Bizony, mindannyian csúsztunk is legalább egy évet, de különösebben nem zavart senkit. A társaság minden tagja keveredett időnként egyéjszakás kalandokba (volt, hogy egymással... :D), voltak laza kapcsolataink, nem vettük komolyan az ilyesmit.

Mára mindannyian házasok vagyunk, többen családapák/anyák, miközben a karrierünk is remekül alakul. Kiválóan megfizetett állása van mindannyiunknak, legtöbbünknek már csapatvezető-szintű pozíciója van multinál.

Én konkrétan a feleségem részegen ismertem meg egy buliban, és a harmadik randin már lefeküdtünk. Soha ilyen őszinte, mély kapcsolatom még nem volt, igazi lelki társam. Most várjuk az első gyerekünk. Az előző kapcsolatomban 2 hónap után feküdtünk le, négy évig tartott, végül megcsalt és szakítottunk. Szóval biztosíthatlak, hogy az első csókkal hónapokat várás nem biztos recept. Ha így érzed jónak nem baj, de ne szalassz el szándékosan egy pillanatot, mert te eldöntötted előre, hogy ez így a helyes.

2016. ápr. 11. 10:25
 17/17 anonim ***** válasza:
Az, hogy mennyire hamar csattan el az első csók és milyen hamar jön el az első szex ideje az nem befolyásolja (szerintem legalábbis nem kellene) a későbbi családalapítási és érzelmi dolgokat. A vőlegényemmel csak szexnek, kalandnak indult a dolog, aztán két randi és egy szex után (kb egy hete ismertük egymást) úgy döntöttünk, mégis inkább szerelmesek leszünk. Ez volt két éve. Azóta sem bántuk meg a döntést. Nyilván meg kell ismerni a másikat, komoly kapcsolat esetén főleg, meg persze, jó dolog az, ha te határozottan tudod, milyen szándékkal ismerkedsz, de attól még ne zárd ki annak a lehetőségét, hogy ebből kisülhet valami jó dolog is, hiába, hogy nem úgy indult, ahogy elképzelted.
2016. ápr. 11. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!