Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elutasított egy férfi a sokadik randi után, elég fura kifogással, szerintetek ez volt a valódi indok?

Figyelt kérdés

Az a helyzet, hogy egészségügyi probléma miatt elég szigorú diétára kötelezett az orvos (hasonló ahhoz, mint a cukorbetegeknek).

Elég kötött, bár szerintem normális ételeket lehet készíteni, csak hát egészségeseket. Nos, egy férfival már az ötödik randin voltunk, amikor valahogy szóba jött ez a főzős téma. Elmondtam ezt neki, hogy én nem nagyon főzök "hétköznapi" kajákat, értve ez alatt, amikor kérdezett, pl tésztás-krumplis dolgok, zsíros-lisztes, miegyebes, süteményeket se egyáltalán. Láttam rajta, hogy ezeken teljesen ledöbbent, hozzátettem, hogy nem zavar, ha körülöttem mást esznek, csak hát én ugye nem eszek ilyesmiket, és ezért nem is főzök ilyen ételeket.

Még hazakísért, aztán másnap írt egy levelet facen, hogy ő nem akar olyan nővel összejönni, aki képtelen "normálisan" főzni, csak nyúltápot, és ne erőltessük ezt a dolgot, úgyse illünk össze.

Meglepődtem, mert amúgy nagyon megvolt az összhang kettőnk között, és ez elég hülyeségnek tűnt. Vagy ez komolyan ekkora gond? Szerintetek lehetett más a háttérben...?

2016. márc. 11. 21:12
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
32%

"Elmondtam ezt neki, hogy én nem nagyon főzök "hétköznapi" kajákat, értve ez alatt, amikor kérdezett, pl tésztás-krumplis dolgok, zsíros-lisztes, miegyebes, süteményeket se egyáltalán."

Valószínűleg azt hitte, hogy akkor neki sem főznél. Itt hibázott.

Mert például EBBŐL KIINDULVA én sem vállaltam volna a dolgot, hiszen az egy nonszensz lenne, hogy egy párkapcsolatban mindenki ugyanúgy főz magára, mint ha hóttegyedül lenne. (A többiekről nem is beszélve.)

2016. márc. 12. 07:33
 22/26 anonim ***** válasza:
16%

Hát... a feminácik sose az eszükről vótak híresek...

Aki szerint házirabszolgát keresett volna, az gondolja át a következő kérdést:

Melyik rabszolgatartót érdekli, hogy a rabszolga mit főz, miután megfőzte a neki tetszőt?

2016. márc. 12. 07:39
 23/26 anonim ***** válasza:
0%
Pont ez volt a probléma, hogy a kérdező elmondta, h nem főz mást. Én is utálok kétfélét főzni. A férjemnek időszakosan nagyon speciális étrendje van, olyankor én is azt eszem. Főzeléket 2 éve nem ettem, mert a férjem nem esz meg, én meg nem főzök 2félét.
2016. márc. 12. 09:36
 24/26 anonim ***** válasza:
Mindenképp nagyon "surmó" volt a stílusa, az egyszer biztos. Lehet kompromisszumot kötni. Az egy dolog, ha valaki spéci diétán van, ha azért főz mást is, vagyis legalább hajlandó. Nekem cöliákiám van és e mellé is elég defektes izlésem. Sosem eszem semmit ami édes, mert utálom, nem diétából, így nem lettem sütikirálynő, hisz hogy legyek profi valamiben, amit rühellek, nyilván egy neves cukrás sem lesz rosszul a saját készítményeitől. Így pár alap dolgot megtanultam a férjem és a kölkök kedvéért, de ha annál komplexebb kell, akkor cukrászda van. Viszont a hétköznapi étkezéseknél mindent megcsinálok amit szeretnének,(lévén az nem egy választható opció, a desszert lássuk be, nem létszükséglet). Megtanultam. Én elvagyok húson és zöldségen, értelemszerűen rántott dolgokat sem eszem, a glutén miatt nem álltam neki mindent átdolgozni diétás verzióra, hanem azokat egyáltalán nem eszem. Nincs nálunk glkuténmentes kenyér, én semmi pékárut nem eszem, de nekik a rendeset veszem, nem fehérkenyeret,valami egészségesebb verziót, de nem is gluténmenteset. A férjem mindenevő, van nálunk pörkölt-nokedli, akkor is, ha én nem szeretem, az általam készített dolgok több mint felét sosem eszem meg. Úgy veszem az alapanyagot, hogy magamnak is tudjak belőle valamit és ennyi. Mondom, nem sokan ennék meg hosszútávon azokat, amiken én évtizedek óta élek, ettől függetlenül a családnak normál konyhát viszek. Alapon egészségesebbhez szoktak a gyerekeim is, rengeteg zöldséget, fehér húst, halat esznek, de ha palacsintát akarnak, akkor kapnak azt. Nem, valóban nincs néha az embernek kedve többfélét főzni, ilyenkor választok olyat, amiből az előkészítésnél csinálhatok magamnak is valamit. Mint pl. ma. Ők egy jófajta olasz tésztát esznek majd (olasz nap van, előtte Minestrone lesz-tészta nélkül-, az nekem is jöhet), amiben sertésszűzet választottam húsnak, így még mielőtt a mártásba rakom, szelek belőle pár érmét magamnak, hirtelensütöm és salátával megeszem, ez így nekem időben max. plusz 10 perc. Általában ilyen megoldásokat keresek. Szerintem minden csak hajlandóság kérdése. Nincs avval gond, ha valaki diétán van, lehet kompromisszumot kötni. Nyilván ne legyen elvárás az állandó kétfelé főzés(egyék a többiek is azt alkalmanként, ami nekem abszolút megfelel), cserébe, azaz inkább magától értetődő módon én meg nem akarom megreformálni az ő étkezésüket, avagy rájuk kényszeríteni az én speckó étrendemet. Így kerek. Mondjuk ez nálatok még csak ismerkedési fázis volt, a fiatalember bele sem akart gondolni más megoldásba, meg sem kérdezett téged, hogy egyáltalán hajlandó lennél-e bármiféle kompromisszumos megoldásra, hanem bunkó módon kioktatott és lekezelt, ergo nem kár érte, azt gondolom.
2016. márc. 12. 10:27
 25/26 anonim ***** válasza:
62%
Ezek elvileg annyira sokadrangú dolgok egy kapcsolatban, hogy aki emiatt lelép, az tényleg inkább jót tett veled. Aki nekem fontos, azzal a jég hátán is boldog lennék, nem törődnék semmivel, csak azzal, hogy vele legyek és boldog legyen. Sok barom...
2016. márc. 12. 20:46
 26/26 anonim ***** válasza:
31%

Igen, ez siman lehet a valodi indok. Persze ha te nokent hallanad azt a viragra, hogy "nekem az nem kell, vedd meg magadnak", ki lennel akadva, de a ferfi nyelje le, hogy "en nem eszem, fozd meg magadnak"?

Az hogy a ferfi a nonek viragot vesz, a no meg a ferfinek ennivalot keszit osidoktol meglevo szokas, ne lepodj meg a reakcion.

Igen, meg tudna fozni o is, csak tudod neha jolesik az a figyelmesseg, az a gesztus, hogy a parom keszit nekem valamit, mert szeret.

2017. jún. 8. 12:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!