Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Okos, és művelt férfiak nők! Adnátok tanácsot egy butácska 18 éves tipikus cicababás lánynak, hogy hogyan tudna okosabb, és műveltebb lenni, hogy a férfiak ne csak buta szép nőt lássák benne?
Milyen könyveket olvassak, hogy fejleszthetném és edzhetném az eszemet, hogy ne legyek ilyen lassú felfogású, stb. ?
A féifaknak mindig tetszem külsőre, de aztán felidegesítem őket azzal hogy butácska és lassú felfogású vagyok, szóval szeretnék változtatni :(
nyugi, majd egyszer remélhetőleg köszönteni fognak úgy téged ha sokra viszed, hogy:
Én xy vagyok.
Aztán magácskában meg kinek a f. szát tisztelhetem :)
Köszi mindenkinek, a pmeket is, bocsi ha nem tudok mindenkinek válaszolni, de baromi sokan írtatok :D
Külön köszönöm a hosszú választ a kolleginától, azt hiszem a 9.-ik volt, nagyon rendes vagy! :)
Az,hogy lassú a felfogásod nem hiszem,hogy fog változni.
Ne haragudj,hogy ezt írom,de nem lehet mindenki intelligens,nekem sem jutott sok,de lehet kompenzálni a hiányosságokat . Ha kedves,megértő,hűséges vagy,és nem nyávogsz idegesitően,tehát alapvetően egy kellemes jelenség vagy az már fél siker. A külsőddel nem célszerű a sztereotípiákra erősíteni,nem úgy értem,hogy ne legyél csinos,de ha nutellára szolizod magad, 5 centis pink műkarmod meg fehér póthajad van,és emellé még butácska is vagy,akkor ..nos nem hiszem,hogy olyan férfit találsz,amilyenre vágysz :)
Egyébként nem hiszem hogy gond van veled,aki igazán buta,az sosem ismeri fel magában ezt .. szuperintelligencia nélkül meg elég sokan és elég jól megvagyunk :)
18 évesen olvass és tanulj olyan témában,ami érdekel.
Majd lesz valaki,akit nem zavar a lassúságod,hanem esetleg aranyosnak találja,vagy szépen kiegészítitek egymást,gondolom neked is vannak erősségeid . Akit felidegesít amilyen vagy,azzal semmiképp nem passzolsz .
Agyi szint genetikából fakad.
Felfogáshoz gyakorolnod kell. Gondolkozz dolgokon miután érted is. S alkoss sok oly helyzetet ahol tudsz gyakorolni.
Viselkedésileg változtass magadon. Ehhez nem kell tudás s agyi szint.
köszi nektek is! :)
most még magamtól a sakkozásra gondoltam arról vélemény?
kefehajú divatbolond pávagyereket - köszönöm ezt a találó megjegyzést, hetente találkozok ilyenekkel és komolynak kell lennem velük. A legutóbbi a múlt héten volt, a hasonló barátnőjével. Amikor végeztem velük, azt gondoltam, hogy de jó, hogy a srác nem az én gyerekem, igaz, nincs még gyerekem, de sírnék, ha ilyen stílusa lenne...
De hogy a kérdésedre válaszoljak - a 10. hszónak is -, az intelligencia fejleszthető és ez nemcsak az én véleményem. Ok, nem leszel 30 IQ-val több, de talán nem is ez a célod. Olvasd el ezt oldalt:
http:// ujnemzedek.hu/suli/nem_kell_butanak_lenni_-_az_intelligencia_fejlesztheto-2041
Tényleg, a Mensa oldalán van egy ingyenes iq teszt, töltsd ki. Aztán majd töltsd ki kb. fél év, 1 év múlva, de közbe nem foglalkozz azzal, hogy: eltelt egy hónap, már biztos javultam 1 IQ-t... Csak a kíváncsiság hajtson!
Szóval, szerintem tv-t is nézhetsz, pl. most megy egy sorozat Verdiről, már lekésted az első részt, de ha ismert emberről van egy pár részes sorozat, vagy egy ismert regényről egy tv sorozat, azt is megnézheted, pl. Monte Christo grófja. Szerintem felejtsd el a Ridikül, az Éjjel nappal stb. butaságokat, nincs erre szükséged, ha fejlődni szeretnél. Jó a napilap olvasása, van most elég téma benne, menekültügy, tanárok, szavazás, nem kell, hogy holnap már erről társalogj, de ha eltelik 2-3 hét, visszaköszönnek az újságbeli témák a beszélgetések során. Lehet, hogy csak a buszon fog vki erről sztorizni, legfeljebb meghallgatsz egy másik véleményt, ismeretlenül ne szólj bele a témába, csak figyelj! Jó a regény is, de most hirtelen melyikkel kezdj? Esetleg egy olyannal, amit láttál a tv-ben. Jó elolvasni más szemszögből ugyanazt a történetet. Máshogy látja az író és máshogy a rendező. Szeretek színházba járni, amikor színházba is meg tudok nézni egy regényt, az többet ad, mintha "csak" szimplán egy darab lenne az előadás.
Azért az jó, hogy felismerted, milyen vagy, legalábbis Te ilyennek látod magad, mások is, ahogy írtad. Változtatni szeretnél, hát tedd meg! Most érettségizel? Akkor lehet, kevesebb az időd, de ha felesleges butaságokra nem pazarlod - VV, ÉNB, BK, szombaton 11-ig alvás, - akkor tudsz értelmes dolgokkal foglalkozni. Egyszerűen eddig nem érdekelt semmi sem, mert elkönyveltek otthon vagy akárhol szépnek, csininek, nem foglalkoztál a jövővel, nem találtál számodra érdekes dolgot. Én látom magamon, hogy nekem is hiányoznak bizonyos dolgok, a történelem például. Nem a királyok időszaka, a tatárjárás, a középkor, hanem a világháború utáni időszak, 56, rendszerváltás, ezek. Beszélnek sokat a tv-ben, az újságban róla, a munkahelyen is, de inkább nem folyok bele a témába, mert nem értek hozzá, de csak hallgatok. Mindig tervezem, hogy vmelyik részét kipécézem magamnak és olvasok róla, de még nem kezdetem hozzá.
A sakkozás jó ötlet, a keresztrejtvény is és a sudoku. A sakkozásban leld az örömöt, játszhatsz gép ellen is, kezd az 1. szinttel. Tudsz sakkozni? Nem mindenki tudja megfejteni a keresztrejtvényt sem, nem kell kinevetni akinek nem megy, de ketten lehet fejteni. Ha nem tudsz még sakkozni, akkor meg tudod tanulni, de ne arra törekedj, hogy megverd a partneredet, de ne is hagyjon. Majd belejössz. Van passziánsz is a gépen, az is szórakoztató. Igaz, engem addig szórakoztatott, amíg ki tudtam rakni, azóta többet nem játszottam. A sakk is jó a számítógéppel, kezd a legkisebb szinttel, próbáld megverni a gépet, de ha csak szórakoztat, türelemre int, stb., akkor már az is megérte.
Sok szerencsét kívánok!
Affektálsz? Mármint úgy beszélsz, hogy rossz hallgatni? Nekem van egy kolléganőm, 25-26 éves, borzalmas a beszédhangja és amikor telefonon beszélünk. Mintha vmi buta tök lenné(n)k, úgy beszél velem, mással a telefonba. Elnyújtott, gügyögős hangon. Szóban is hasonló, de telefonon maga a borzalom...
Van egy másik kolléganőm, 40 körüli, neki egyszerűen vékonyka a hangja, őt még elviselem vhogy, nem tehet róla. De az affektálásról le lehet szokni, ha normális hangnemben, hangsúllyal beszél. Vedd fel a hangod, mutasd meg másnak, Te magadnak, ezzel is javíthatsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!