Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Szerintetek egy internetes...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Strongest kérdése:

Szerintetek egy internetes társkeresőn ha valaki súlyos látássérült, hallássérült vagy mozgássérült hogyan közölje ezt? Az adatlapján, az első levélben, az első randi előtt vagy majd a randin kiderül.

Figyelt kérdés
Érdekelne továbbá, hogy az emberek miért próbálják beállítani magukat ilyen helyzetben empatikusnak? Megírják, hogy ó, ez neki egyáltalán nem okoz problémát, vagy hogy nem tehet róla az illető, ha éppen így született, majd elkezdenek kioldalazni egy - még el sem kezdődött - kapcsolatból valami übergagyi átlátszó szöveggel, hogy "jaj bocs, éppen találtam valakit" vagy "én csak levelezek itt" vagy "éppen elköltözök 500 km-rel arrébb X városba". Persze még 1 hónap múlva is ugyanazzal az adatlappal lóg ugyanott, szerintetek az ilyen emberek önmaguknak sem merik bevallani, hogy előítéletük van?

2016. jan. 27. 00:18
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Jut eszembe, egyik kollégám hallássérült, teljesen jól tudtunk együtt dolgozni.
2016. jan. 27. 13:45
 12/14 LazyJones ***** válasza:

Nézd, nyilván így is hozzá lehet állni, csak ebben az esetben a párkapcsolat, mint olyan, aligha jöhet szóba:)

Viszont van itt valami, amit mintha nem vennél figyelembe:teljesen mindegy az, hogy te, én, kispista a 3b-ből hogyan gondolkodik dolgokról. Ha egyszer valakit ez zavar, azt akkor is zavarni fogja, ha te vagy a non plus ultra. Lehet ezen morogni, dühöngeni, értetlenkedni, de attól még a tény tény marad: szerelmet senkiből nem lehet kierőszakolni. Elhiszem, hogy szar szembesülni azzal, hogy egy olyan hátrány miatt bélyegeznek meg, amiről potenciálisan nem tehetsz, és még csak a hétköznapokban sem akadályoz, de ha valakinek ez kizáró ok, annak akkor is az marad, ha fejre állsz.

Amúgy gondolj bele abba, hány olyan hátrányos dolog van, amit nem is kell leírni társkeresőn, mégis legalább ekkora hátrányba hozza az embert, vagy esetleg még rosszabba is. Ugyanez a helyzet azzal, aki túlsúlyos, girhes, ferde hátú, túl alacsony, vagy túl magas. Azokról már nem is beszélve, akik pl dohányoznak, vagy rosszak a fogai, mert rájuk még rá lehet mondani, hogy végülis, lehet rajta változtatni. De mit mondjon az a srác, aki megállt 160 centinél a növésben? Kevésbé lesz ettől férfi, vagy kevésbé lesz ettől értelmes, érzelmes ember? Aligha, és még csak nem is annyira hátráltatja ez a tulajdonsága a hétköznapi életben, mint esetleg a hangok hiánya (max akkor, ha valami a fölső polcról kell...) Ettől függetlenül mégis rengetegen vannak olyanok, akiknek ez kizáró ok. El kell fogadni, és azokkal keresni a boldogságot, akiket ez nem zavar, vagy esetleg még tetszik is neki valami miatt!

2016. jan. 27. 17:16
 13/14 A kérdező kommentje:

Az elfogadással még nem lenne baj, hiszen ahogy te mondod, senkire nem lehet ráerőszakolni a szerelmet.

Azt nem értem, hogy egy társkeresőn, ahol legtöbbször egy kamu, vagy megszépített, minden jót tartalmazó adatlappal hasít valaki, az Önmagának sem meri bevallani, hogy bizony előítélete van. Hanem keres valami jól hangzó kifogást, úgymint hoppá épp most találtam valaki mást, meg elköltözök X km-rel arrébb és én egyébként is csak levelezőpartnert keresgélek stb.

Ja és még valami... ugyebár a hallókészülék az egy "látható" fogyatékosság (bár erről is van egy sztorim, azt a köv. bekezdésben) de sok olyan nem látható "fogyatékossága" van az embernek ami nem rögtön derül ki, hanem hónapok, esetleg évek múlva. Ebbe sokan bele sem gondolnak.

És akkor a sztori: egyik sorstársam hosszú hajú, a haja takarja a hallókészülékét, egyébként egész jól hall és a beszédén sem gyanítható (mint ahogy az enyémen sem nagyon) hogy gond lenne vele. Elment vagy 3 randira a csajjal már a csóknál tartottak, amikor beletúrt a hajába, akkor esett le neki, hogy készüléke van. Kapásból otthagyta. Na erről ennyit...

2016. jan. 27. 19:50
 14/14 LazyJones ***** válasza:
Ezek sajna tényleg szomorú dolgok, de aligha lehet ellene tenni. Még mindig azt mondom, jobb az elején tisztázni, mint a harmadik randin pofára esni ilyesmivel, de még az is jobb, mint hónapokat, éveket fecsérelni egy olyan kapcsolatra, amibe nem fér bele ennyi tolerancia és megértés. Ugyanakkor még mindig nem mondanám azt, hogy ez előítélet. Inkább egyfajta szűklátókörűség. A társkeresők kapcsán meg csak annyit, hogy ott sajna ugyanannyi kretén van, mint mindenhol máshol. Én is fent vagyok egy oldalon, de én még a kifogásokig sem jutok el: szimplán ignorálnak az első levél után, pusztán azért, mert... tököm se tudja. Ignorálnak és kész. Nem gondolkodnak, nem éreznek, hanem vadásszák a potenciális tökéletességet. Valahogy még mindig nem érzem azt, hogy nagy veszteség lenne ilyeneket kihagyni:)
2016. jan. 27. 20:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!