Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Nagyon érthetetlen zenei ízlésem van? Vannak hasonlók?

Figyelt kérdés

Nem találtam még szinte senkit sem, se szűkebb, se távolabb környezetemben, akivel megegyezne a zenei ízlésem vagy legalább egy kicsit is hasonló lenne, és ez kissé elszomorít, mert jó lenne másokkal is osztozni ugyanazokon az érzéseken és gondolatokon.

Sokszor ahhoz, hogy megszeress valamit, ha elsőre nem is fog meg, még nehezen érthető, lehet, hogy jobban el kell benne mélyülni, megismerni és megpróbálni átélni. Ez után talán már egészen más színekben, más oldalait is látni fogjuk és elkezdhetjük értékelni.

És tudom, hogy bármennyire is jó egy szám objektíve, de az emberek ízlése különbözik és a hallatára mindenkiben más húrok pendülnek meg, van olyan is akiben semmi, sőt olyan is akiben ellenérzést válthat ki.

De én azt tapasztalom, hogy mégis az emberek többsége sokszor még csak esélyt sem ad új dolgoknak, egyáltalán nem hagyja magát elmerülni valamiben, tapasztalni és figyelni, majd anélkül hoz végső ítéletet, hogy igazán megismerné.

Türelmetlen végigmenni az úton, belépni egy folyamatba, legfeljebb bele-bele kóstol, de így közben meg se hallja az egészen átívelő dallamot, átsiklik a csúcspontokon is közönnyel, majd miután elsőre és másodjára is ugyanaz volt az ütem végül annyit mond csak, hogy ez egy monoton szar.

És ez a zenére is igaz. : D Miért nem nyitottabbak az emberek? Ez csak a mára jellemző?

(Egyébként általában az elektronikus zene aranykorszakából, a '90-2000-es évekből hallgatok leginkább trancet, gyakran houset és sok trip-hop, break-beat szerűséget. Emellett pedig egy kis pszichedelikus-rockot és rengeteg egyebet a legkülönfélébb mai underground műfajokból - pl. trap, witch, hip-hop, dub félék. Csak töredéke és más megoszlásban, de vannak itt érdekességek: goo(pont)gl/4mCFTj )

2016. jan. 11. 22:59
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

Sajnos segiteni nem tudok, csak egyutterezni veled. :( Engem inkabb leneznek az izlesem miatt, ami eleg undorito dolog. De vigasztaljon az, hogy ha nem lennenek hozzad hasonlo izlesu emberek, akkor nem is lenne igeny arra, hogy ilyen zeneket alkossanak. Probaltal mar kulfoldiekkel beszelgetni errol? Talan csak az a gond, hogy ezek a mufajok eppen Magyarorszagon nem nepszeruek.

23/L

2016. jan. 11. 23:08
 2/14 opened paradise ***** válasza:
Pszichedelikus rockból miket hallgatsz?
2016. jan. 11. 23:11
 3/14 anonim ***** válasza:

Azt hittem már Mr. Bustát hallgatsz, vagy Horváth Tamást :D

Én is együttérzek veled, bár ezt az esélyes dolgot nem igazán osztom. Ha egy stílus nem tetszik elsőre, akkor nem fogok más előadótól ugyanabban a stílusban zenét hallgatni, hiába tetszik sok más embernek. Mondjuk az is igaz, hogy más téren sem vagyok valami nyitott, elég konzervatívan gondolkodom sokmindenről :)

Én is meghallgatom a régi eurodance-t, sőt, 7-8 éve nagyon odavoltam érte! :) De leginkább a mostani progressive house, big room tetszik, és persze a melbourne bounce. Ha undergroundról van szó, akkor glitch hop és moombahcore, azt is órákig tudom hallgatni, ha épp rámjön. Ezeket többnyire itt Magyarországon is szeretik, de valamiért én sem találok értelmes embert aki hasonlóakat hallgatna. Szórakozóhelyen is kevés a normális arc sajnos, főleg lányok közül, nem igazán lehet ismerkedni, ha nem feltétlen szexelni akarsz :/ De ez van, ha nem mainstreamet hallgatsz, az ezzel jár! :)

21/F

2016. jan. 11. 23:18
 4/14 anonim ***** válasza:
Nem tok mindegy hogy mas milyen zenet hallgat? Attol nem leszel se tobb se kevesebb hogy masnak is ugyan az tetszik mint neked.
2016. jan. 11. 23:23
 5/14 anonim ***** válasza:
Dettó. Én meg a lassabb, nyugisabb, szomorú zenéket szeretem főleg , de az emberek az első pár ilyen után ki akarnak szaladni a világból, meg leírnak depressziósnak, holott nem vagyok az , csak ez a zene tetszik :D
2016. jan. 11. 23:24
 6/14 LazyJones ***** válasza:
Kit érdekel, mások mit gondolnak a zenei ízlésemről? Nem azért hallgatok zenét, hogy menő legyek, vagy elfogadjanak, hanem azért, mert azt szeretem, mert én vagyok, mert benne vagyok, mert a részese vagyok, és akinek ez nem tetszik, ehet egy csokis brióst a reggeli termésből. Ha bennem megfér a Cure és az Asphyxia, Bowie és a Spice girls, Pendulum és Frankie Knuckles, Eminem és Linkin Park, akkor szégyellnem kellene magamat, vagy különcnek érezni? Francokat. Inkább bővítem annyira a zenei ízlésemet, hogy mindenki más is beleférjen, a többit meg megtartom magamnak.
2016. jan. 11. 23:38
 7/14 anonim ***** válasza:
2-es vagyok. Szerintem paran felreertettek a kerdezot. Nem arrol van szo, hogy bantja, amiert nem ugyanolyan zenet hallgatnak az emberek, mint o, vagy a kulonleges izlese miatt tobbnek erezne magat. Hanem csak arrol, hogy adott esetben a rajongast jolesik megosztani valakivel. Peldaul en szeretek odafigyelni a dalszovegre, es neha szivesen elvitatkoznek valakivel az adott dal jelenteserol, de sajnos nincs kivel. Vagy koncertre is jobb elmenni egy olyan barattal, aki szinten szereti az adott zeneszt. Szerintem a kerdezo erre utalt :)
2016. jan. 11. 23:51
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

#2: Igen, Te tökéletesen megértetted mire gondoltam, köszönöm. Tudom mennyire tud akár fájni amikor lenéznek a stílusod vagy ízlésed miatt, az még rosszabb, mint csak egyedül lenni vele. Pontosan erről próbáltam beszélni, amikor azt mondtam, hogy anélkül ítélkeznek, hogy esélyt adnának neki arra, hogy megismerjék. Legalább azt, hogy mások számára mit jelenthet és más miként látja benne a szépet, és ha értékelni még nem is, de lenézni talán már nem néznék le. Miket szoktál hallgatni?

Másban is látni ugyanazt a szenvedélyt, együtt lelkesedni.. igen. Meg még az is, hogy ha minden szórakozóhelyen ugyanabból a toplistából játszanak, ami neked kevésbé tetszik, szeretnél táncolni és annyival felszabadultabban menne, ha olyan zene szólna, amit igazán élvezel, és amire rá tudsz hangolódni. De igen, sok mindennek Magyarországon szinte egyáltalán nincs még helye.

#3: Pink Floydot leginkább, számomra nagyon nagy kedvenc, és csak elvétve egy-két hasonlót a korból vagy indieket.

#4: Ezt is megértem, mondtam, hogy nem baj, mert mindenkinek más az ízlése, inkább arra gondoltam amit a #2 válaszoló említett. A klubokról írtak sajnos teljes mértékben így vannak, elvétve néhány ritka kivételtől, de ott meg lehet, hogy teljesen más a korosztály az adott stílusban, az nehezítheti az ismerkedést. Én a big-roomért és a dutch-houseért, amik mostanában felkapottak az elektronikus zene terén, azért kevésbé vagyok oda. A többiből még keveset hallgattam, de így hogy említetted majd kicsit jobban utánanézek, köszi.

#6: Velem is sokszor így van, a nyugisabb, kissé misztikusabb, rejtelmesebb vagy sötétebb számok is valahogy nagyon megfognak, de ugyanúgy egy pörgős abszolút vidám is, hangulattól függően. Nézd meg a linken a witch-house listát, lehet nem fog tetszeni a stílus (mondjuk nagyon más minden egyes szám, van zajosabb, van melodikusabb, ezért tekergess bele többe is akár), de pont ráillenek az általad leírtak.

#2: Pontosan ezt szerettem volna még leírni a többieknek, köszönöm. : )

Akiket meg zavar, hogy túl sokat írtam, azoktól elnézést.

2016. jan. 12. 00:20
 9/14 anonim ***** válasza:

Ez egy kamasz gyerek problémája...

Amúgy szólok, hogy füves zenéket hallgatsz, minden füves így gondolkodik...

2016. jan. 12. 07:12
 10/14 anonim ***** válasza:

Melyik füves hallgat régi trance-t, vagy houset? :D Legfeljebb goát, de az is inkább a mást használókra jellemző. A füvesek reggae-t, reggaetont, meg szar magyar alter zenekarokat hallgatnak, amik nyáron lépnek föl a Parkban.

(#3)

2016. jan. 12. 09:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!