Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Csak nekem tűnik fel, hogy a nők sokkal, de sokkal többször hárítják át másra a sikertelenségük okát?
Egy férfi általában rendelkezik annyi önkritikával, hogy bevallja "há én elég szétcsapott arcú vagyok" vagy valami ilyesmit, a lényeg, hogy beismeri a benne lévő hibát (jobb esetben pedig változtatni is próbál rajta), nem csak külsőit, hanem a viselkedésbeli hibáit. Ezzel szemben a nők sokkal gyakrabban mondják azt, hogy "velem minden oké, másokkal van a gond", ebben a mentalitásban pedig megerősítik őket azok, akik még meg is veregetik a vállukat, hogy ez így igaz. Ha valami nem jön össze társkeresési szempontból, akkor azt vonják le az egészből, hogy ez nem az ő hibájukból adódóan történt így, ergo nem kell megváltozni, de még csak magukba nézni sem Természetesen nem törvényszerű, hogy egy nő mindig hárítani fog, de az évek során valahogy azt tapasztaltam, hogy egy nő sokkal nehezebben vihető rá arra, hogy beismerje a saját hibáit, valahogy mindig addig kombinálnak, hogy a végén ne ők legyenek (elsősorban) a hibásak.
Ha esetleg valaki meg szeretne gyanúsítani azzal, hogy nőgyűlölő lennék, azoknak írhatok hasonlóan elterjedt negatív jellemzőket a férfiakról is az egyenlőség kedvéért.
tegnap 21:19
Idéznék magamtól: "Egy férfi általában rendelkezik annyi önkritikával, hogy bevallja "há én elég szétcsapott arcú vagyok" vagy valami ilyesmit, a lényeg, hogy beismeri a benne lévő hibát (jobb esetben pedig változtatni is próbál rajta)"
Felteszem nagyon rossz a szemet, vagy csak diszlexiás vagy, máskülönben tudnád értelmezni szöveget, amiben már kapásból az elején ott van, hogy a férfiak ugyan úgy tudnak hárítani és másra mutogatni. A kérdés az volt, hogy miért a nők csinálják ezt gyakrabban. Az meg, hogy a cinizmust se vagy képes értelmezni már ne is taglaljuk és nem mond, hogy érted, mert akkor leesett volna a gyíkemberes dolog.
Szia!
Igen leesett, hogy irónia volt, és csak azért írtad, mert elítéled ezt, de amikor ezen az oldalon beleállsz ezekbe a gusztustalan alul kulturált harcokba a politika, és vallás illetve bőrszín témakörben, akkor egy idő után még a példára is ugrasz. Sajnálom.
Nézd nálam jobban senki sem tudja, hogy a nők is iszonyú sokat hárítanak. Olyan anyám van, aki soha nem ismeri el, ha hibázott, és mindig a másik a hibás... Szóval a kamaszkorom is remek volt. De! Amit én itt most ezzel a példával csinálok az is hárítás egy bizonyos értelemben.
Ez ilyen. Eddigi tapasztalataim alapján, ez inkább ember, mint nem függő. Például ismertem egy roma származású lányt még általánosból, aki az általam ismert emberek közül az egyik legszorgalmasabb volt. Nem volt különösebben okos, de ha valami nem sikerült neki, addig küzdött, míg meg nem tudta csinálni. Soha semmit nem kent arra, hogy ő hátrányos helyzetű. Nem szólt vissza soha senkinek. Itt tanultam meg, hogy a skatulyázás nagyon nagyon hiba...
Tehát ez meg egy ellenpélda volt. Ez ilyen.
Sajnálom ha megbántottalak:
#9 #11
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!