Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért írjátok le magatokat?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért írjátok le magatokat?

Figyelt kérdés

Férfiak, nők, lányok, fiúk!

Mostanában elég sokat olvasgatom az oldalt és csak a mérhetetlen negatív gondolkodást látom az emberek írásában.

Miért alacsonyítjátok le magatokat ezzel elhitetve magatokkal h semmit nem értek?

Nem vagyok egy sármőr, de vannak értékeim, a gyengeségekkel próbálok annyit törődni h azokat fejlesszem és jó legyen, az erősségeimet meg erősítem így nő az önbecsülésem... Soha sem azzal foglalkozom ami a kedvemet lehangolja, pedig lenne mivel bőven foglalkozni... Inkább a jó dolgokban keresem önmagam és ezzel növekszik az önbizalmam kisugárzásom...

Miért nem próbáltok meg kicsit más gondolkodásmódra térni és az értékeiteket az első helyre helyezni?

2015. szept. 27. 09:44
 1/8 anonim ***** válasza:
90%

Mert rengeteg itt a kishitu,onbizalomhianyos ember akik a valo eletben nem tudnak ugy ervenyesulni es itt probalnak onmaguk lenni vagy egy olyan karakter amilyenek szeretnenek lenni.

(En nem ilyen vagyok,sokszor tulsagosan is szeretem magam..) 20/F

2015. szept. 27. 09:53
 2/8 anonim ***** válasza:
76%

Már az állatokban is megvan az, hogy, ha elégszer éreztetik velük, hogy szart se érnek, akkor előbb-utóbb ők maguk is szarnak hiszik magukat pl. a farkasok hierarchiájában hiába van az alfánál erősebb, nagyobb farkas, ha egész életében azt sulykolta bele a falka, hogy ő egy másodrendű állat, akkor el is hiszi magáról vagy ha egy bárány kecskék között él és kecskeként bánik vele a többi kecske, akkor ő bizony kecskének fogja hinni magát, bár ez utóbbi példa inkább az állat személyiségét, mintsem önbecsülését változtatja meg, de a kiváltó ok ugyan az marad mindkét esetben, nevezetesen a többség által alkotott vélemény általi átformálódás.

Az embereknél is ugyan ez a helyzet. Ha Kovács Béla fejéhez egész életében azt vágták hozzá, hogy ő annyit se ér, mint a legutolsó paraszt lábkörme alá szorult gané, akkor Kovács Béla fejében a környezete által adott visszajelzések alapján nagy valószínűséggel az a kép fog kialakulni, hogy ő valóban értéktelen, még akkor is, ha valójában ő egy tehetséges ember. Az itteniek jó részével is ez a probléma. Ismerkedésnél folyton csak lesajnálják őket, állandóan visszautasítják, vagy rosszabb esetben kigúnyoljak őket, szóval a saját önképük szépen elkezd deformálódni és egyre negatívabban állnak saját magukhoz. Egy-két ember, jómagamat is beleértve (ez nem felvágás) kvázi immúnis erre és képes a szuverén önkép alkotásra még nagy mennyiségű kritika után is. Csak érdekességként említem: a médiában ennek pont az ellenkezője folyik, ott tehetségtelen, nulla embereket emelnek piedesztára, akik egy idő után el is hiszik saját magukról, hogy tényleg ők szarták a spanyolviaszt.

Lényeg a lényeg, nem az adott emberrel van a gond legtöbb esetben, hanem az őt ért rengeteg negatív kritikával, amik szétrombolták az illetőt lelkileg.

2015. szept. 27. 10:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A sérült ember nem lát kiutat a sötétségből. De te, ki már kitaláltál tarthatsz egy láppást, mivel utat mutatsz, merre van a kivezető út. Helyette nem jöhetsz ki, de azt a lámpást tarthatod, mint reménysugár.

Majd mindenki eldönti, hogy él az adott lehetőséggel vagy sem.

Úgy érzem, te már jó úton jársz. :)

Egy másik lámpástartó. :)

2015. szept. 27. 10:02
 4/8 A kérdező kommentje:

éveken keresztül gondoltam magam egy semmit érő embernek barátnő mellett is elment mindentől a kedvem...

Az más tészta h 2,5 éve nem találtam magam mellé senkit csak pár alkalmi dugást de hát na nem így akarok élni egy tartós boldog kapcsolat jól esne nem keresem kutatom minden áron... ha jön jön ha nem hát majd jön :D

elkezdtem a jellemem formálni, közben a külsőmet is...

úgy éreztem el vagyok hízva és tényleg fejben dönti el az ember h mit kezd magával megelégszik ezzel és nyalogatja a sebeit vagy hagyja h beforrjon és meggyógyuljon...

Értékesnek tartom magam és majd jön valaki aki észreveszi h én nem egy vagyok a sok közül hanem én az egyetlen vagyok!

2015. szept. 27. 10:27
 5/8 anonim ***** válasza:
Alapvetően nagyon elégedett vagyok magammal. Tisztában vagyok az értékeimmel, mint ahogy azzal is, hogy ezek az értékek semmit sem jelentenek a párválasztás területén. Viszont amíg a személyiségem alapvetően pozitív, a külsőm teljesen negatív. Alacsony vagyok és ocsmány. Ezek pedig tökéletesen kizárják annak bármi esélyét, hogy valaha is lenne egy olyan lány, aki legalább egy randira eljönne velem. Még erre sem kaptam sose esélyt, és az elutasítások mindig, kivétel nélkül a külsőmnek szóltak.
2015. szept. 27. 12:58
 6/8 anonim ***** válasza:
Hogy lehetnék elégedett magammal ha mások se elégedettek velem?
2015. szept. 27. 14:21
 7/8 A kérdező kommentje:

miért másokkal foglalkozol?

alapvetően ha látják rajtad h magabiztos vagy és van egy + kisugárzásod akkor szerintem az már sokat számít abban h az emberek milyen képet alkotnak rólad magukban...

2015. szept. 27. 14:41
 8/8 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Értékelem a segítőkészségedet de lényegében úgy gondolom, hogy felesleges egy részükért fáradozni. Én is sokszor próbáltam meg nekik segíteni, aminek az lett az eredménye, hogy engem támadtak, illetve minősíthetetlen stílust engedtek meg maguknak velem szemben. Be kell látni: Az emberek egy része képtelen az ismerkedésre, nem lehet rajtuk segíteni. A legszomorúbb ebben az egészben az, hogy ez általában annak köszönhető, hogy saját maguk nem akarnak tovább lépni, mert könnyebb magukat sajnáltatni, és szidni a másikat, minthogy változtassanak a gondolkodásukon és keményen megdolgozzanak a sikerért.

Akinek van akaratereje, az ki fog törni abból az állapotból, és sikeres lesz, aki meg nem, tovább marad a problémái között.

2015. szept. 29. 22:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!