Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem tűnik fel az ellentmondás a párkeresőknek?
Naponta legalább 10 egymásnak ellentmondó kérdést olvasni a GYK.
Egymás alatt kesereg a kérdező, hogy túl alacsony, a másik, hogy túl magas, az egyik, hogy túl kicsi a melle, a másik, hogy túl nagy, hogy túl vékony, hogy túl vastag, stb...
Nem lehetséges, hogy nem ezen múlik, csak mindenki kiemel egyetlen tulajdonságot, legyen az pénz, kinézet, jellem, és közli, hogy ő ezért sikertelen?
Persze az emberek szeretik az egyszerű megoldásokat, de szerintetek is ezen múlik?
Aki nem átlagos, annak nyilván nehezebb dolga van.
De a legnehezebb annak, aki megmagyarázza magának, hogy neki ezért vagy azért nem fog menni.
Régebben írogattam az ilyeneknek, megpróbáltam egy kis pozitív szemléletmódot elérni náluk. De esélytelen. És nem veszik észre, hogy valójában ez a legnagyobb korlátjuk.
Például itt előttem megmagyarázta valaki, hogy a lányoknak az a bajuk, hogy csak azt veszik számításba, aki nekik tetszik.
Na de könyörgöm, ezt mindenki így csinálja és mindenkinek joga van hozzá. A válaszoló is leírta, hogy nem kezdene bálnákkal. Tehát ő is csak azokat veszi számításba, akik tetszenek neki.
Más szemében a szálkát is, a magáéban a gerendát sem. De persze magyarázat, az mindig van :D
#11 - látom neked is kétszer kell magyarázni :D
Mindenkinek vannak elvárásai, ez tény.
Nem veszem figyelembe a bálnákat, nyilván, ha én sportolok és nem dohányzom, akkor joggal várom el, hogy a nő ne egy 110kg-os gyárkémény legyen. Most szerinted, ha most ilyen, mi lesz később. Továbbá ezeken lehet változtatni.
Viszont a szürke kisegér, az mire fel várja el magának a top10-es pasikat?
Egy 160cm-es nő mire fel várja el a 180cm+ magasságot?
Egy átlagos munkát végző, átlagos megjelenésű nőnek, miért nem jó az átlagos férfi?
Érzed a különbséget?
Nekem is vannak elvárásaim és nekem se tetszik mindenki. Viszont nem utasítok vissza egy nőt, mert nincs elég nagy melle, vagy nem elég magas, vagy nem sportos, vagy nincs diplomája,...
Remélem, így már érthetőbb.
Én eddig is értettem.
De még mindig úgy gondolom, hogy mindenkinek joga van ahhoz, hogy meghatározza, hogy milyen párt kíván maga mellé. És ahhoz is mindenkinek joga van, hogy azt várjon el, ami neki tetszik.
Ha én azt mondom, hogy kizárólag 186,34 cm magas férfit akarok, szívem joga. A saját lehetőségeim szűkítem vele. Ha más azt mondja, hogy legyen 160-200 cm között, ahhoz is joga van.
Viszont - minden személyeskedés nélkül - ahhoz senkinek nincs joga, hogy megszabja, hogy egy másik ember mi alapján választ magának társat. Miért ne várhatná el a szürke kisegér a top10-es pasit? Ha egyszer az tetszik neki. Az ő dolga. És ehhez a világon senkinek semmi köze nincs.
Remélem, így már érthetőbb.
Én nem szabom meg senkinek, hogy mi alapján válasszon párt, nem írtam semmi ilyesmit.
Csak kérdeztem, hogy mire fel várja el? Egy szürke kisegér miért akar a menőcsávóval lenni? Miért? Miért?
Miért jön nekem azzal valaki, hogy nem kell senkinek, ha van egy csomó udvarlója? Miért? Miért nem lehet azoknak esélyt adni? Miért?
Aztán jönnek az ilyen esetek:
1) Összejön a helyes pasi, gyerek lesz, aztán lelép és jönnek a kérdések, hogy fiatal anyuka miért nem kell senkinek
2) Nem jön össze a helyes pasi és 32 évesen még mindig ott tart a nő, hogy keresi, aztán jön a "nincs ló jó a szamár is" eset
3) Összejön a helyes pasi, de felszínes az egész kapcsolat, abból pedig szerintem nem lesz boldog párkapcsolat
Ezért kérdezem, hogy miért nem lehet esélyt adni egy átlagos férfinak? Miért kell ennyi kritériumnak megfelelni? Miért nem lehet leszrni a barátnők véleményét?
Miért nem lehet esélyt adni egy átlagjaninak, akivel talán boldogok lehetnétek?
Nincs annyi helyes pasi a világon, ahány nő igényt tart rá.
"Miért nem lehet leszrni a barátnők véleményét? "
Ez mondjuk szerintem mindkét nemnél probléma.
A haverok rögtön elkezdik cikizni a srácot, ha nem a szőke bombázóra csorgatja a nyálát, hanem a kis szemüvegesre, a csajok rögtön elmondják a barátnőnek, hogy nem túl helyes a pasi, nem az ő dolguk, de ők inkább arra vágynak, amelyiknek egyikük sem kell.
Közben pedig a haverok és a barátnők is évek óta egyedül vannak, mert ha valaki feltűnik a társaság egyik tagja mellett, akkor rögön indul a pontozás, és ott kevesen tudnak jól szerepelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!