Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mit tegyek, ha szimpatikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha szimpatikus lett számomra egy enyhén értelmi fogyatékos férfi?

Figyelt kérdés
Elkezdtem ismerkedni egy sráccal, aki enyhén down-os és értelmi fogyatékos. Kedves ember, normálisan ír, fogalmaz, dolgozik is egy pékségben - viszont szüleivel él, nem tudom mennyire önellátó, nem is merek belekérdezni ebbe, mert tapintatlannak érezném magamat. Velem az a helyzet, hogy én egyetemre járok, több szakma is tervben van, fontos számomra a művelődés, viszont a srácon is azt látom, hogy szereti a kulturális rendezvényeket, a művelődést. Sokkal értelmesebbnek tűnik, mint a " normális" emberek jelentős része. Mégis az van bennem, hogy a családom kitérne a hitéből, ha beleszeretnék, illetve én magam is félek a helyzettől, hiszen sosem voltam kontaktban sérült emberrel. Egyáltalán erkölcsös lenne randit kérnem tőle? Akiknek van tapasztalata enyhén értelmi fogyatékos emberrel, miben mások ők, mint a többiek? Közelítsek felé úgy, mint bárki máshoz? Egyáltalán hosszú távon működne, ha ebből kapcsolat lenne vagy teljesen esélytelen a helyzet?

tegnapelőtt 21:26
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%
Az a baj hogy bizonyos szint felett mar nem kepes felfogni a dolgokat majd, joval lassaban is tanulnak mint egy normalis ember..
tegnapelőtt 23:36
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem itt a kommentelők között senki sem szakértője a témának, a szóban forgó pasiról pedig tényleg semmit sem tudunk.

Ha szimpatikus neked, esetleg el tudnál képzelni vele kapcsolatot, akkor szerintem előbb olvass utána a témának. Mivel jár ez a rendellenesség, milyen következményei vannak, öröklődik-e, mekkora a várható élettartam, milyen minőségű életre képesek, hogy működik a szexualitás stb.

Gondold át, hogy ezekkel hosszú távon együtt tudnál-e élni? (Lehet, az lesz a válaszod, hogy igen, nem akarok én semmit kijelenteni pro vagy kontra.) De mindenképpen mérlegelj, mert egy bizonyos értelemben kiszolgáltatott emberről van szó, akit lehet, hogy sokkal rosszabbul érintene, ha valaki hiú ábrándokba ringatná.

tegnapelőtt 23:52
 13/20 anonim ***** válasza:
0%
12. Szerinted aki egyetemre jar az olyannal akar egyutt lenni aki egy elso foku egyenletet sem tud megoldni? Nem kepes osszetett logikai gondolkodasra..
tegnapelőtt 23:58
 14/20 A kérdező kommentje:
13# ebbe belenyúltál. Diszkalkuliás vagyok, humán szakra járok. Nem zavar, ha valaki nem matekzseni. :D
tegnap 00:00
 15/20 anonim ***** válasza:
37%
14. Nem matek zsenisegrol van szo mivel az elso foku egyenlet 5 -dik osztalyos anyag..ha nem a gondolkodasrol . O neki az egyszerubb dolgok megertese is gondot okozhat.. talan egy 10-12 eves ertelmi kepessége kozott lehet valahol, lehet ennel is gyengebb.
tegnap 00:32
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem hallgass a saját megérzéseidre, ne a gyakoriság mindenhezértőkre.
tegnap 06:50
 17/20 anonim ***** válasza:
84%
Ha nem akarsz gyereket, akkor szerintem megpróbálhatsz ismerkedni vele, de pl arra fokozottan vigyáznod kell, hogy meg ne bántsd. Pl egy idő után rájössz, hogy mégsem őt akartad, ő pedig beléd szeret, az neki talán fájdalmasabb, mint egy átlag embernek.
tegnap 08:15
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

13

Az én válaszom az, hogy nem tudom.

Pont azért nem azt írtam, hogy nosza, vágjon bele a kapcsolatba, mert a szerelem mindent legyőz, és az élet amúgy is egy Disney mese.

Abszolút valid, amit mondasz!

Kivételek, furcsa párosok viszont vannak. Ezért lenne fontos, hogy a kérdező megfelelően tájékozódjon a témában, majd átgondolja a saját igényeit, és eszerint hozzon döntést.

Ami az én személyemet illeti pl, én is úgy éreznék, ahogy te. Sok félék vagyunk viszont. Egyáltalán nem biztos, hogy a kérdezőnek is ugyanolyan értékrendje van, mint nekünk.

tegnap 08:35
 19/20 anonim ***** válasza:
0%
A kerdes tanulsagsagos ami arra enged kovetkeztetni hogy ha tetszel a nonek akkor kevesbe fontos az ertelmi kepesseged.
tegnap 11:02
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
A kérdés arra enged következtetni, hogy lám-lám, nem csak a "menőség", a jó külső és a pénz határozza meg, hogy kinek mi tetszik.
tegnap 18:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!