Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mit tegyek, ha szimpatikus...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tegyek, ha szimpatikus lett számomra egy enyhén értelmi fogyatékos férfi?

Figyelt kérdés
Elkezdtem ismerkedni egy sráccal, aki enyhén down-os és értelmi fogyatékos. Kedves ember, normálisan ír, fogalmaz, dolgozik is egy pékségben - viszont szüleivel él, nem tudom mennyire önellátó, nem is merek belekérdezni ebbe, mert tapintatlannak érezném magamat. Velem az a helyzet, hogy én egyetemre járok, több szakma is tervben van, fontos számomra a művelődés, viszont a srácon is azt látom, hogy szereti a kulturális rendezvényeket, a művelődést. Sokkal értelmesebbnek tűnik, mint a " normális" emberek jelentős része. Mégis az van bennem, hogy a családom kitérne a hitéből, ha beleszeretnék, illetve én magam is félek a helyzettől, hiszen sosem voltam kontaktban sérült emberrel. Egyáltalán erkölcsös lenne randit kérnem tőle? Akiknek van tapasztalata enyhén értelmi fogyatékos emberrel, miben mások ők, mint a többiek? Közelítsek felé úgy, mint bárki máshoz? Egyáltalán hosszú távon működne, ha ebből kapcsolat lenne vagy teljesen esélytelen a helyzet?

tegnap 21:26
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
56%
Hosszú távon biztosan nem működik. A Down-szindróma ráadásul öröklődik.
tegnap 21:28
 2/20 A kérdező kommentje:
1# tudom, hogy örökletes, gyereket eleve nem szeretnék.
tegnap 21:30
 3/20 anonim ***** válasza:
75%
Ha szimpatikus, akkor ugyan kinek mi köze hozzá? Ők nagyon tudnak szeretni, és ez is egy spektrum, van akinél csak enyhe formája fordul elő.
tegnap 21:37
 4/20 anonim ***** válasza:
88%
Miért ne próbálhatnád meg? Nem lehet annyira sérült, ha képes dolgozni egy pékségben.
tegnap 22:05
 5/20 anonim ***** válasza:
6%

Nem lehet hogy csak csak tartod fogyinak?

Ha egy pékségben teljes munkaidős munkája van akkor kizárt hogy fogyatékos. A sérült embereket 2-4 órában fogalkoztatjàk maximum.

tegnap 22:24
 6/20 A kérdező kommentje:
Szakvéleménye van róla, ő maga mondta + az arcvonásain látszik a down.
tegnap 22:27
 7/20 anonim ***** válasza:
10%

Hát jó akkor elhiszem.

Csak azért fura nekem ez a dolog. Mert engem is butànak tartanak sokszor. Meg pufi vagyok , azaz dagadt. És ehhez mindig az alacsony értelmi képességeket kapcsolják automatikusan hozzà. Aztán ahány IQ tesztet csináltam mindig 120-130 között jött ki az eredmény. És valahogy csak sikerült a szakmunkás meg egy 2 éves érettségi. De a munkahelyen ha most megkérdeznéd a nem közvetlen munkatársaimat? 10 böl 9 azt mondanánà ràm hogy szegény srác fogyatékos. 🙃

tegnap 22:32
 8/20 anonim ***** válasza:
83%
Nem lehet az atlagnal ertelmesebb mivel ertelmi fogyatekos.. az enyhe ertelmi fogyatekosnak olyan 70-80 kozott van az iq-ja egy normalis embernek 90 .
tegnap 23:30
 9/20 A kérdező kommentje:
8# nyilván úgy értettem, hogy sok, elvileg értelmesnek tartott ember se fogalmazni nem bír normálisan, se viselkedni. Nála ezeket nem tapasztalom.
tegnap 23:33
 10/20 anonim ***** válasza:
17%
Na ja ez olyan mint amikor egy indián értelmesebben viselkedik mint egy sápadt ördög.
tegnap 23:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!