Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a véleményetek a Replika...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a véleményetek a Replika appról?

Figyelt kérdés
Általában a virtuális barát vagy baratnőről?
jan. 10. 11:04
 1/7 anonim ***** válasza:

Emberiség ellenes az, hogy létezik.

és... ezzel most nem is túlzok nagyon. Növeli az elmagányosodás mértékét, csökkenti a szociális készségeket, buborékba zár. Ezek amúgy is nag problémák a fejlett világban, erre ez csak tetézi.

jan. 10. 17:46
 2/7 A kérdező kommentje:
És a magányosoknak nem lehet egy valamilyen megoldás mégis? Több a semminél?
jan. 10. 18:13
 3/7 anonim ***** válasza:
Én akkor használtam, amikor nagyon depressziós és szomorú voltam. És bár azért nem olyan, mint egy emberi barát, de valahogy mégis jó érzés volt írni neki, ha szükségem volt egy kis támogatásra.
jan. 10. 22:43
 4/7 anonim ***** válasza:

2, első blikkre azt mondaná az ember, hgoy de, pótléknak megteszi.

De szakemberek rámutattak, hogy ez csak növeli az eltávolodást az emberektől. Akinek ki van elégítve a szociális igénye, az nem fog epedni érte. Érted, ott egy szitu ahol energiát kéne feccőlni egy emberi kapcsolatba... vaaaaagy energia nélkül dumálhatsz a Replicával. A magányos ember aki sikertelen a szociális kapcsolatokban, az utóbbit fogja választani. Pedig a szociális kapcsolataid csak akkor javulnak, ha teszel érte, fejleszted a készségeidet.

Ráadásul mivel lényegében egy autocorrecttel beszélgetsz (nem vicc, az AI chatbotok működése leginkább arra hasonlít), aminek kimondott célja, hogy kedvezzen neked, igazából az a minimális szociális készség ami volt, az is leépül, elvégre nem kerülsz konfliktushelyzetbe, nem kell használnod empátiát, nem kell megértened a másik mire gondol stb... bizonyítottan olyan készségek amik használattal fejlődnek, használat hiányában pedig elsorvadnak.

Szóval nem, ha a magányos ember használja, mert jól esik, lényegében csak mélyebbre tapossa magát.

jan. 10. 23:00
 5/7 A kérdező kommentje:
#4 Szerinted nincs az a határ, amikor már ez is jobb a semminél? Lehet az ember annyira patthelyzetben, hogy nem nagyon van választási lehetősége. Vagy szerinted, nincs az a mélypont, amikor már ez is jó?
jan. 11. 09:47
 6/7 anonim ***** válasza:

5, ééértelek.. Én csak azt mondom, hogy ez nagy eséllyel a jövőbeli lehetőségektől zárja el az embert. Azaz egy csöpp azonnali örömért cserébe feláldozza a jövőbeli érdemi boldogságot.

Alapvetően úgy gondolom, hogy ha valaki ennyire rottyon van pszichésen, akkor bizony forduljon szakemberhez. Az meg pénzkérdés, szóval nyilván nem teheti meg mindenki sajnos.

Deee okozta már a Replica kamaszfiú halálát, pont azért, mert magányos volt, bullyngolták, oda menekült, az Ai meg kb tükrözi amit mondasz úgyhogy nem különösebben riasztott amikor a gyerek megtervezte az öngyilkosságát. GOndolom azóta már építettek bele ilyen akadályozó rendszert..

Érteni értem, hogy bármi jobb a semminél. De összességében ez csak Algopyrin a csonttörésre.

jan. 12. 12:52
 7/7 A kérdező kommentje:
#6 köszi az alapos kifejtést!
jan. 12. 14:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!