Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Csajszik, akiknél a diploma a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Csajszik, akiknél a diploma a beugró, hogy éreznétek magatokat ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés
Épp randira bkv-znátok az életképtelen szabadbölcsész pasikával, magatokban imádkoznátok, hogy a csávóka ne legyen smucig, és fizesse ki a randin a cehhet. Ekkor kinéznétek a busz ablakán, és meglátnátok a korábban a diplomátlansága miatt kikosarazott szakit, aki a vadonatúj Teslájával elsuhan mellettetek a forgalomban.
nov. 17. 15:18
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
72%

Miért érdekelnek ennyire azok a nők, akik valamilyen okból nem kíváncsiak rád? Én sem fogom elkezdeni téríteni azokat a pasikat akiknek "65 kiló fölött nincs nő csak bálna", hanem elegánsan továbbállok olyan párt keresek akinek bejövök.

Ha ennyire kisebbségi komplexusod van a végzettséged miatt, miért nem mész pszichológushoz, aki segít feldolgozni a megfelelési kényszeredet, önismeretet ad, és talán együtt kitalálhatjátok, hogy milyen végzettség (akár diploma) lenne az, amiben TE boldog vagy, teljesnek érzed magad, és nem random idegen nők véleményére alapozva triggerelődsz?

nov. 17. 18:03
 22/32 anonim ***** válasza:
80%
És mégis melyik szakmával lehet összelapatolni egy teslara valót?
nov. 17. 18:59
 23/32 anonim ***** válasza:
53%
Én bölcsésszel se jönnék össze.
nov. 17. 19:05
 24/32 anonim ***** válasza:
100%

Nem hiszem, hogy egy jelentős réteget képeznek azok a nők, akiknél "beugró a diploma". De ha mégis van ilyen, akkor nem tudom, hogy miért gondolod, hogy ezek mint az "életképtelen szabadbölcsész" típust akarják. Kezdjük ott, hogy nem csak szabadbölcsész diploma létezik. Aztán folytassuk ott, hogy "szabadbölcsész" nem egyenlő azzal, hogy "életképtelen".

Ez csak az ilyen "türhő vagyok, de nem tudom, és azt hiszemem, hogy a pénzem elég lesz" emberek önámítása, hogy ne kelljen önreflexiót gyakorolniuk még véletlenül se, mert képtelenek erre. Mondjuk én alapból azt sem értem, hogy minek kell enni a kefét, ha valaki a végzettséged miatt nem kellesz (tegyük fel, hogy tényleg erről van szó, de erősen kétlem). Akkor keress egy normális gondolkodású embert, bro.

Mondjuk megjegyzem, nálam is úgy tűnne külső szemlélő nézőpontjából, hogy a Ba/Bsc diploma az elvárásom, vagy az, hogy egyetemista legyen. Valójában meg a legtöbb ismerősöm, akivel kapcsolatban vagyok, azt az egyetemről/koliból ismerem, aki meg nem, az volt középsulis ismerős (általános iskolai cimbikkel nem tartok kapcsolatot). Meg ugye ismerősök ismerősei. Csak ugye a környéken elitnek számító gimibe jártam, tehát az ott összeszedett barátaim is többnyire egyetemisták. Én meg nem nagyon járok el helyekre, csak barátokkal, és ha új embereket ismerek meg, azok mindig a barátaim barátai, és náluk is az van, hogy a legtöbb szintén egyetemista/friss diplomás. Konkrétan egy barátnőm van, ő érettségi után dolgozni kezdett, csak rajta keresztül ismertem meg olyan embereket, akik nem diplomásak, nem egyetemisták, hanem szakmával és/vagy érettségivel dolgoznak.

Valójában meg, ami szempont nálam kapcsolatnál, hogy ne távkapcsolattal kezdjünk. Itt már mindenki kiesett, azon ismerőseim közül, akik nem diplomásak/egyetemisták. Legyünk hasonló életszakaszban, legyenek viszonylag hasonló terveink a közeljövőre nézve. Namármost én 22 vagyok, harmadéves az öt éves képzésemben, konkrétan az első évemben töltöttem a huszat, mert anno egy évvel később kezdtem a sulit, ráadásul előkészítős voltam gimiben. Egyszerűen egy 22 éves szakival kb biztos, hogy nem vagyunk egy életszakaszban, hiába vagyunk egy korosztály. Ő már akár négy éve dolgozik, van valamennyi egzisztenciája, valszeg 4-5 éven belül aktuális lesz a családalapítás kérdéskör. Én meg, ha eltekintünk attól, hogy fixen csúszok egy évet, akkor 25 leszek, mire végzek, szeretnék egy olyan 3-5 évet dolgozni az első gyerek előtt, egzisztenciám meg gyakorlatilag nincs értelmezhető mennyiségben, jelenleg kb minden bevételem(diákmeló+ösztöndíjak) elmegy arra, hogy megéljek.

Akkor ugye ott van az, hogy tudjunk miről beszélgetni, legyünk szellemileg egy hullámhosszon, hasonlítson a humorunk. Ugyanúgy nem akarok semmit a "de drága kocsim van, jól keresek" szakitól, mint attól a matematika bsc-s csoporttársamtól, aki csak és kizárólag matematikáról tud beszélni, és csak azért lelkesedik, sőt, még azzal a már (friss)diplomás haverommal se jönnék össze, aki tol egy side eye-t, ha röhögök közös kocsmázáskor hallott ortó poénon, amit a látszólag lecsúszott alkesz fazonoktól jött.

És akkor még a fizikai vonzalmat meg se említettem.

nov. 17. 19:24
 25/32 anonim ***** válasza:
85%
Azért nem mindenki bölcsész báttyaaaaaa, én gépészmérnök vagyok. Mindig az fikázza a diplomásokat aki balfax hozzá hogy elvégezze, én soha nem fikázom a szakmunkást, én is dolgoztam szakmában évekig. Ez csak egy provokatív kérdés.
nov. 17. 20:13
 26/32 anonim ***** válasza:
22%
De azert te mernokkent fikazod a bolcseszeket :D
nov. 17. 20:16
 27/32 anonim ***** válasza:
80%
A kérdező fikázta le, az is egy diploma. Azt se ingyen adják azért.
nov. 17. 20:29
 28/32 anonim ***** válasza:
74%

Egyertelmuen pejorativ vonatkozasban irtad te magad is.

Bar nem bolcsesz vagyok, de bolcsesz karon voltam (nyelvi szakon, tolmacs vagyoj), es baromi unalmas, hogy minden bolcseszt leneznek. Szerencsere a mernok parom nem ilyen, de nem sok mernokot/orvost ismerek, aki ne lenne lenezo azokkal, akik mas teruleten tanulnak.

nov. 17. 21:03
 29/32 anonim ***** válasza:
67%

#28 ez így van, sajnos a bölcsészeket mindenki lenézi. Pl a tolmács egy rendkívül fontos szakma, mégis úgy vannak vele, hogy azt bárki meg tudja csinálni. Hát nem.

A mérnökök és az orvosok a leglenézőbbek, a jogászokat is ide sorolnám.

nov. 17. 22:18
 30/32 anonim ***** válasza:
26%
Itt a kérdezőn kívül senki nem nézte le, ez valami berögződés a bölcsészeknél hogy mindenki fikázza őket. Én pont lexarom, mindenki azt tanuljon ami érdekli. Jobb mint kocsmába járni.
nov. 18. 06:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!