Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Szerintetek miért csinál valaki ilyet?
A napokban megismerkedtem online egy 28 éves férfival, én 23 éves vagyok.
Azt tudni kell rólam, hogy még soha nem beszélgettem/ismerkedtem idegen férfiakkal online.
Úgy kezdődött, hogy bejelölt majd nem sokkal később elkezdtünk beszélgetni. (Mivel szimpatikusnak tűnt, úgy gondoltam, adok a dolognak egy esélyt.)
7 napig minden jó volt, beszélgettünk, érdeklődő és kedves volt, én szintén.
Majd az 7.napon, este megkérdezte, hogy lenne e kedvem találkozni vele.
Én természetesen igent mondtam, szívesen találkoztam volna vele személyesen.
Megkérdezte, hogy felvehet e majd a házam előtt, én erre azt feleltem, hogy mivel úgyis lesz egy kis dolgom és nem leszek otthon, azt válaszoltam neki, hogy felvenne e az XY megállóba.
Azt mondta, igen. "Megbeszéltük, holnap délután találkozunk."
Mivel időpontot nem írt, így másnap, a találkozó reggelén megkérdeztem, hogy hány óra körül találkozzunk. De választ nem kaptam, még csak el sem olvasta az üzenetet.
A kérdésem, hogy miért kell átverni az embert illetve hogy annyit miért nem tesz meg az ember, hogy előre szól, hogy "ne haragudj, de mégsem megyek."
Én meg ott vártam estig az üzenetét...
"Megkérdezte, hogy felvehet e majd a házam előtt, én erre azt feleltem, hogy mivel úgyis lesz egy kis dolgom és nem leszek otthon, azt válaszoltam neki, hogy felvenne e az XY megállóba."
Nem tudom mièrt, de nekem az jött elsőnek, hogy lehet az gondolja bizalmatlan vagy vele szembe, ès azèrt adsz meg màsik cìmet...elkezdett spekulàlgatni, de ez csak az én vèlemènyem. Vannak ilyenek, hogy bele gondolnak olyat is, ami nincs is.
De egyèbként mèg, ha ìgy is lenne akkor sincs ebben semmi... Mire fel lennèl bizalmaskodò egy idegennel szemben?
Ettől fûggetlenül, teljesen normàlis dolog, hogyha màsik cìmet adsz meg, ha ott van dolgod.
Csak talàlgatni tudunk, azt csak ő tudja, hogy igazàbòl mi törtènt, de nem fektetnék bele több energiàt, mèg annyit se, hogy "szàmonkèrjem"...
Ugyanez ugrott be rögtön nekem is elsőre, amit a #3-as is írt. Szerintem is azt gondolhatta, hogy nem akarod megadni a lakcímed, ezáltal nem veszed komolyan, vagy nem akarod, hogy őt lássák rokonok vagy ismerősök, szomszédok stb.
Ha egy lányt randira hívnék biztos, hogy úgy kérdezném meg, hogy hol vehetem fel, mert megértem, hogy nem szeretné, hogy a legelső randi előtt (ami bárhogy végződhet) mindenki elkezdje fejtegetni, hogy elment egy pasival a lány.
Nagyon jól tetted, hogy nem engedted, hogy a házad előtt vegyen fel. Nem, nem mindenki baltás gyilkos, de vannak fura alakok, akik online szimpatikusnak tűnnek, aztán élőben nem lesznek azok.
Sajnos gyökerek vannak. Engedd el, ez nem rólad szól, mindenkivel megesik ilyen, online ismerkedésekben pláne sok az eltűnés. Ne szegje kedved az ilyenekben. Bár nekem általánosan bejött az a szabály, hogy egy héten belül találkozzak valakivel személyesen. Addigra nem teszek bele túl sok energiát, nem képzelek a helyébe hatalmas elvárásokat, amiknek nem tud majd megfelelni, ha nem jön nem török össze. Emellett sajnos sok személyes dolog, a gesztusai, az illata, a követlen reakciói, a humora mind személyesen derül ki, nekem volt már több hetes ismerkedésem, amiben ezek nem stimmeltek, annak ellenére, hogy kiváló levelezőpartnerek voltunk, de elváltak az útjaink.
Kitartást! (Lesznek majd jó emlékek is, csak vigyázz magadra fizikailag és mentálisan is!)
Írták fent többen is, hogy azt hitte felmehet hozzád és megfektet.
Ez egészen valószínűtlen, a kommentelők csak szimplán rosszindulatúak.
Ha így lenne nem írta volna, hogy "Megbeszéltük, holnap délután találkozunk."
A valós ok, minden valószínűséggel, hogy megijedt. Vagy nem 100% olyan, mint amilyenek mutatta magát a képeken és megijedt, hogy bár eddig jól ment a kommunikáció, most személyesen kudarcot vall.
Elég határozottnak tűnsz, ez még inkább okot adhatott rá hogy beijedjen, ha kicsit is önbizalom hiányos.
Ezt erősíti a tény, hogy 28 éves. Gyerek még.
És ezt erősíti az is, hogy el sem olvasta az üzenetet. Ez is tipikus éretlen viselkedés/gondolkodás, hogy azt hiszi ha úgy csinál, mintha nem is olvasta volna az üzeneted = azt hiszed Te nem is tudott róla = nem is bántott meg.. :S
Még egy tipp, egy +10 évvel idősebb embertől:
Én a helyedben írnék rá azzal, hogy "Szia! Örülök, hogy nem találkoztunk. Jobban jártam."
és miután ezt elküldted írj egy olyan üzenetet egy külön sorba, hog "Csók! :szivecske:" majd tilsd!
Tutira elolvassa!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!