Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Akinél diagnosztizáltak autizmust az férfiként hogyan tud összejönni valakivel?
Aminek főbb tunetei:
- Rossz kommunikáció
- Szemkontaktus hiánya
- Nem ismeri a jelbeszédet
Az autizmus ennél sokkal, de sokkal változóbb (spektrum), sokféle fokozata, fajtája, eltérő tünetei vannak. Nekem vannak autisztikus ismerőseim, ők teljesen integrálhatak a közösségbe, természetesen több eltöltött idő alatt ezek a jelek észrevehetőek. Szerintem ha ezeket belekalkulálod, akkor nem sokkal több probléma mint egy átalogos emberrel, szimplán késznek kell lenned úgy kommunikálni, hogy az számára érthető legyen.
Emellett pedig a fent felsorolt problémák nem autista embereknél is jellemzőek... Sajnos kommunikálni megfelelően nagyon kevesen tudnak.
2 adhd-s gyereket nevelek.
Mindkét gyerekre mondta már pszichológus, hogy autista. Főleg a fiamra, évekig játszottuk ezt a libikókát: autista-nem autista-autista-nem autista.
Szóval vannak hasonló tünetek, igen.
Régen nem szűrték, szóval szerintem a felnőtt lakosság közt nagy arányban van jelen az autizmus. Az informatikusok nagy százaléka az. Tudom, mert én is informatika területén dolgozom. A főnököm egy harmincas, extrém jóképű, szingli pasi. A munkán kívül soha semmiről nem beszélgetünk, és ha próbálkozom valami magánjellegű témát felhozni, egyszerűen kijelenti, hogy ez őt nem érdekli.
Van diplomája, van munkahelye, hivatalos szituációkban tudja, hogy hogy kell viselkedni, de informális helyzetekben egyáltalán nem. Először azt hittem bunkó, de most már rájöttem, hogy inkább ő is rajta van a spektrumon.
Valószínűleg a férjem és én is adhd-sok vagyunk.
Sokszor én is észreveszem, hogy bizonyos szituációkban nem úgy reagálok, ahogy az emberek elvárták volna.
Ha az ember tudatosan figyel erre, akkor javítható. Csak amíg mások automatikusan megtanulják, addig van akinek ezt tudatosan kell tanulni.
Az a kérdés, hogy az autizmus mennyire erős, és az illető mennyire hajlandó ezen változtatni. Mert sajnos a legtöbben úgy vannak vele, hogy nem is akarnak ezen változtatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!