Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Létezik olyan hogy valakivel emberileg nagyon szimpatizálok de külsőre nem igazán ( teljesen ) az esetem és később megszeretem ennek ellenére vagy csak szerelem első látásra van? Hogyan lehet megkülönböztetni a szerelmet a fellángolástól?
1-es nálam általában az volt hogy a külső vonzalmat egyértelműen betudtam "szerelemnek" de az nem az. Nyilván kell a külső vonzalom de olyan még nem volt hogy emberileg valaki szimpatikus és utána "továbbmenjek" mert úgy voltam vele ha nincs filmbeli azonnali VILLÁMCSAPÁS akkor abból nem lehet semmi.
Ezért kérdezem hogy kialakulhat később vonzalom vagy ez baromi hamar jön? Sajnos akik "tetszettek", szimplán testük miatt tetszettek és csak utólag jöttem erre rá, hogy mint ember egyáltalán nem volt semmi közös, semmi igazi kapcsolódás.
3-as most akkor "hamar" jött vagy "sok időt kellett együtt töltenetek"? Ez nekem ellentmondásos. Mi számít hamarnak?
Mondom ilyen hogy emberileg valaki ennyire szimpatikus legyen és mint barát is tudjak rátekinteni ne csak mint nő, ez ritkán szokott lenni, talán nem is nagyon volt. Nyilván olyan igen hogy valaki tetszett de utólag mindig konstatáltam hogy az pusztán fizikális vonzalom volt és nem volt mögötte semmi mélyebb.
Érdekes kérdés, én pont ilyenen vagyok túl. 2 hónapja ismertem meg egy nőt (online). Első találkozásnál valamilyen szinten volt vonzódás a részemről, mert tényleg csinos volt, de külsőre még sem volt meg bennem az a dolog, hogy whao, igen, egy percig nem gondolkodnék, tetszik, vele szeretnék lenni. Ennek ellenére mivel valamilyen szintű vonzalom volt és belsőre nagyon passzoltunk, jobban meg szerettem volna ismerni. Találkozgattunk, randizgattunk, végül most már tudom, hogy túl gyorsan, de beleugrottunk és összejöttünk. 2-szer próbáltuk meg és mindkétszer én mondtam be az unalmast, sajnos én voltam az, aki végül azt mondta, fejezzük be. Nem szerettem volna elengedni, mert úgy éreztem, egyszerűen annyira passzol belsőre minden (életszemlélet, gondolkodásmód, a dolgokhoz való hozzáállás, stb.), hogy lehet sose találok még egy ilyen nőt itt a környéken, ezért küzdöttem, próbáltam elnyomni magamban azt a belső kis hangot, ami a találkozásunk legelejétől már ott volt bennem: Tetszik, de talán kicsit másra számítottam és valami zavar benne külsőre, ami nem az ő hibája, inkább az én felfogásomé, de egyszerűen képtelen vagyok levetkőzni, ha zavar, akkor zavar. Azért volt bennem ez a kétely, mert külsőre zavart az a dolog benne, de belsőre meg tökéletes volt. Ha együtt voltunk akkor jó volt minden, de úgy éreztem, hogy bárcsak ne lenne ez bennem és 100%-ban tetszene, bárcsak ne agyalnék ilyen hülyeségen. Ha meg azt mondtam neki, emiatt fejezzük be, utána meg ostoroztam magamat, hogy milyen hülye vagyok, lehet sose lesz még egy ilyen lehetőségem. És itt nem arról beszélek, hogy első találkozásnál szerelembe szeretnék esni. Mindössze ha meglátom, akkor az összkép legyen az, hogy nem gondolkozok azon, hogy tetszik-e, hanem az első intuíció alapján jöjjön, hogy tetszik és szeretném megismerni.
Valaki azt mondja, ne hallgass a belső hangra. Szerintem az a belső hang azért van, hogy hallgass rá. Ha már az elején ezen agyalsz, hogy nem 100%-ban az eseted, folyamatosan ezen kattogsz, akkor megette a fene. Tudom, mert én is ebben voltam. És ez nem felszínesség. Te se és én se a tökéleteset keresem. Mindössze azt a személyt kell megtalálnod, akiben ha látsz hibát, akkor nem azon agyalsz, hogy nem tetszik teljesen, ez vajon baj-e, hanem arra gondolsz: "Milyen cuki és aranyos az a hibája".
Az első találkozásnál van az intuíció, ami már akkor kialakul, amikor még az agyadig el se jut, hogy felfogd, tetszik-e az illető vagy sem. Ez úgymond a belső hang. Többen ezt elnyomják és mindenáron észből döntenek, összejönnek a másikkal, mert hogy hosszú távon jó döntés, belsőre megvan minden, passzoltok és vele ki lehet alakítani egy életet. Igen, de ez csak addig lesz így, amíg nem találkozol egy olyan személlyel, aki borít mindent.
Egyébként nálam még mindig többször felüti a fejét, hogy vajon hibát követtem-e el, hogy elutasítottam a nőt, vajon ha kitartok és jobban megismerem, akkor most hol tartanánk, lehet már a belső hang azt mondaná, hogy milyen hülye voltam, beleszerettem és így tetszik kívül-belül, de valószínű ez csak egy hiú ábránd és most még nehezebb lenne a szakítás, mint 1 hónappal ezelőtt.
7-es köszönöm a részletes okfejtést, valóban érdekes amit írsz. Nekem általában a fordított szokott lenni, valaki nagyon tetszik és többet képzelek bele mint ami. Itt nálad lehet hogy kevesebb lett beleképzelve mint ami.
Szokták amúgy mondani az okosok ( bár nincs recept ) hogy igenis hagyni kell azzal lenni aki minket akar és ne azt keressük akit mi akarunk. Ez tudom lehet elvontan hangzik de van benne valami ha belegondolsz. Rengeteg ember hajkurász olyan embereket akik nem őt akarják és lehet pont emiatt tartjuk őket vonzónak. Viszont ha a másik akar minket ez lehet egy jel, hogy ott a mi "szintünk", ő az aki valóban minket önmagunkért, "SZERET". Ezt értékelni kellene. A mai világban nem tesszük ezt.
Én ezért gondolom hogy ez nem ilyen fekete-fehér de persze bennem is ott van hogy inkább haladok óvatosan mintsem fejest bele bármibe mert se sérülni se sérteni nem szeretnék senkit. Lehet így elveszítem de nem fogok belemenni addig amíg nem érzem hogy kezdek valamit érezni. Gondolom amúgy ez nála is így van és lehet csak túlgondolom. Pont ezért nem szabad ezt túl agyalni.
Nem hiába létezett régen az udvarlás, nem hiába nem telepedtek rá azonnal egymásra az emberek mert az teljesen felborítja pro és kontra is a dolgokat. Muszáj visszafogni az ember vágyait, ha tetszik akkor amiatt, ha nem annyira vagy nem biztos hogy pont ő, akkor meg amiatt.
Az nem több vasat tartás véleményem szerint a tűzben ha az ember ismerkedési fázisban nem köteleződik el. Nem kell minden nap találkozni nem kell minden nap írni se feltétlen. Ahogy kijön a lépés.
Ki kell alakuljon. A tiniszerelem az más kategória de az is sokszor egy komoly kapcsolódás mentén alakul ki ( osztálytársak, sulitársak sokszor látják egymást stb. ).
Nekem nincs belső hang. A belső hang nem mond semmit, azt mondja hogy egy nagyon jó ember figyel rám és kíváncsi rám és ez nagyon jól esik. Mellesleg én is kíváncsi vagyok rá. Hogy ő ez a "nagy ő"? Nem tudhatom. De lehet nem is kell ezt ilyen hamar tudni.
"Szokták amúgy mondani az okosok ( bár nincs recept ) hogy igenis hagyni kell azzal lenni aki minket akar és ne azt keressük akit mi akarunk. Ez tudom lehet elvontan hangzik de van benne valami ha belegondolsz. Rengeteg ember hajkurász olyan embereket akik nem őt akarják és lehet pont emiatt tartjuk őket vonzónak. Viszont ha a másik akar minket ez lehet egy jel, hogy ott a mi "szintünk", ő az aki valóban minket önmagunkért, "SZERET". Ezt értékelni kellene. A mai világban nem tesszük ezt."
Szerintem nem. Ez ugyanolyan rossz, mint amikor téged nem akar az, akit te viszont akarsz.
Egy ideig elviseled, ha "rajtad lóg", akire nem vágysz igazán. De már eleve ez is milyen...? Elviseled, hagyod, próbálsz esélyt adni, hogy majd meglásd, mi lesz belőle... Idővel aztán elkezd kicsit teher lenni, kicsit idegesíteni. Aztán már nagyon.
Én úgy gondolom, csakis a kölcsönös nagyon és egyértelműen akarás működhet. Ugyanakkor ez a legritkább, és sajnos van, aki sosem tapasztalhatja meg. :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!