Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők 40-es férfinek miért néznek el életviteli hiányosságokat csak mert jól néz ki?
Ha a 40-es pasi átlagosan néz ki: kopaszodó, pocakos stb. és mondjuk nincsen családja, akkor gyanakodva teszik fel a kérdést hogy vajon mi lehet vele a baj és figyelembe sem veszik hogy attól még egzisztenciálisan rendben lehet.
De ha a 40-es pasi jó genetikájú, dús a haja, nem őszül, nem ráncos, izmos, sportos, jóképű, akkor annál nem gyanús hogy ha éppen nincsen családja és még a nem jó egzisztenciát is elnézik neki, elég ha csak átlagos.
Ennek a kettős mércének mi az oka?
Az, hogy rohadt ritka a második típus. Kb 10.000-ből 1.. Mindenki más csöcsös, kopaszodó, "pocakos" (inkább álterhesnek mondanám).
A nőknek is fontos lenne a külső. Sokan beérik a csöcsös kopasszal, mivel mint írtam is,ritkaság a szép férfi. Na de ha akad egy szépség, akkor nem akarják elengedni, elnézik a hibáit.
Az átlag egzisztencia amúgy meg nem hiba szerintem, nem eltartót keresek.
Az én környezetemben az elsőre nincs példa, mármint hogy a rosszabbul kinéző férfinél elkezdjenek gyanakodni, hogy azért nincs senkije, mert difis. Nem, ott elég egyértelmű, hogy azért talál nehezebben párt, mert nem néz ki jól (főleg ha mellette még kifejezett jó nőket is hajkurászik).
Az meg, hogy miért jön össze egy nő egy rosszabbul kereső, de kellemesen kinéző férfival inkább, mint egy jól keresőn pocakossal? Mert neki is fontos a fizikai vonzalom, nemcsak a férfiaknak. Persze, olyan is akad, nem is egy, akinek bejön a kopasz kövérkés, de a többségnek jobban be fog jönni egy izmos, dús hajú versenyző.
Egyszerű: mert fontos számomra a külső, nem alakul ki bennem nemi vágy, ha a férfi külseje nem tetszik. Próbáltam kopaszodó, pocakos csöcsössel és rossz volt. Nem azért, mert nem igyekezett, hanem mert nem nedvesedtem, nem kívántam, csak túl akartam esni a dolgon. Persze, ingerléssel a megfelelő helyen elmentem nagy nehezen, de az agyam, a pszichém akkor sem kívánta.
Sok helyen terjesztik azt, hogy a nőknek nem olyan fontos a külső, mint a férfiaknak, de ezt cáfolom. Sok nőnek fontos, főleg az átlagosnál kicsit csinosabbaknak, akik emiatt jobban válogathatnak. Tehát a nemi vágy, a szex nagyon fontos, ha az nincs, mindent elront, akkor max. csak megalkuvás van. A kettős mérce is ezért van, aki tetszik, azt felruhàzzuk szuperképességekjel, hogy biztos jó is, elnézőbbek vagyunk. Aki nem tetszik, abban mindenképpen hibát keresünk, sajnos ez így van.
Mert kvara mindenki a szép emberekhez tud csak vonzódni
Szívesen
Aki nem szép emberrel van az azért van mert vagy nem tud jobbat vagy a pénzért
A nőknek ugyanúgy fontos a külső és most már ezt meg is élhetik. Értem ezt úgy ,hogy régebben még "elvárás" volt hogy hamar megházasodjanak és őszintén
elsősorban gazdasági okokból kifolyólag nem is nagyon válogathattak.
A családjuk kvázi hamar férjhez adta őket, ha nem is kényszerítve, mint mondjuk indiában, de azért bőven volt nyomás az átlag nőn.
Nyilván akkoriban is a jó nő a jó pasival jött össze többnyire, de a legtöbb nem nagyon válogathatott, a közvetlen környezetéből talált párt magának.
Manapság egy átlagos nő regisztrálhat társkeresőkre, elmehet bulizni anélkül hogy lenéznék, megszólnák és simán szexelhet annyi pasival és olyanokkal akikkek akar. Az se "bűn" ha 30+ évesen is még csak alkalmi kapcsolatai, szexpartnerei vannak és akár nem is akar megállapodni soha.
Pár évtizede ez szinte elképzelhetetlen volt, az ilyen nőket megbélyegezték, kvázi kitagadta a társadalom. Ma már nem.
A külső az elsődleges, ez alapján ítélkezünk a másikról elsőre, ez alapján döntjük el milyen is lehet, véleményt formálunk már anélkül is, hogy tudnánk a másikról bármit is.
Minél jobban néz ki valaki, általában annál pozitívabb lesz ez az első benyomás.
Ez a holdudvar hatás. A jóképű, magas srácokról elhiszik, hogy amúgy sikeresek és érzelmileg is rendben vannak, nincsenek problémáik. Aztán ez akár valósággá is válhat, hiszen ha mindenhonnét szinte csak pozitív visszajelzések jönnek feléd, előbb utóbb el fogod hinni ezeket.
Fordítva is igaz ez. Aki nem született szerencsés genetikai adotságokkal, sokkal többet kell küzdenie mindenért, elítélik az emberek, nem kap annyi (vagy semennyi) pozitív visszajelzést, átnéznek rajta, érdektelen lesz. Ez szintén hatással lesz az életére, önbizalomhiányos és akár szorongóvá válhat. FŐleg ha azt látja, hogy körülötte a többség jól elvan, sikeres a másik nemnél, csak ő nem az.
A hiedelmekkel ellentétben manapság már az anyagiak sem olyan fontosak. A legtöbb ő tanult, dolgozik, jó pozícióba kerülhet, semmi nem korlátozza. Minek érdekelné az átlag Józsi átlag keresettel, ha kaphat jóképűt és vonzót is, aki akár még jól is kereshet (hab a tortán).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!