Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Minél jobb a külső valakinek annál jobb ember, tehát a személyiség és a külső az sokszor összefügg?
Bevallom nem sokat értettem a kutatasból.Sok az álltalam nem ismert szó,de azt látom,hogy ők is sokféleképp nézték.Ahogy én is irtam,a nevelés,a hely ahol élsz,miket tapasztalsz és azok álltal,hogy változik a személyiség.
De amire a kérdező kívancsi ott ilyen szempontból nincs összefüggés.
Hisz egy csúnya ember is lehet kedves,rendes...és egy jobb külselyű is lehet bunkó.
22
Természetesen, nem a kérdezőnek linkeltem (ezért off voltam).
Biológiai szempontból igen. A holdudvar hatás pontosan így működik, az emberek a jó külsőről a jó genetikai háttérre, a normális anyagi helyzetre és az intelligencia magas szintjre asszociálnak. Ez perszen NEM biztos, hogy így is van, de az emberi agy így van programozva. Minél jobban néz ki valaki, annál több jó dolgot FELTÉTELEZÜNK róla elsőként!
Aztán később persze kiderülhet, hogy tévedett az ember, de sajnos sok esetben ez már nem mérvadó, mert ellenkező esetben, tehát ha rossz a külső megjelenésed, akkor meg pont fordított asszociáció történik. A rossz első benyomást pedig nagyon nehéz megváltoztatni. A jót pedig könnyű elrontani is nyilván.
tipik példa erre amikor kolléganőm mondta, hogy a cégnél az új egyik vezető férfi, milyen jó pasi, aztán kiderült az emberről, hogy ilyen hisztis, picsogós idióta, akkor egyből megváltozott a véleménye róla.
De próbálja ki mindenki, megy egy jó csaj/pasi az utcán, nem fogjátok azt feltételezni róla, hogy egy drogos, lecsúszott ember, pedig simán lehet. Nem egy nem két ilyen embert tudok, hogy külsőre igencsak "felső lkategóriás", viszont eléggé lecsúszottak és szar emberek is sokszor emellé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!