Az autizmus spektrumzavar a személyiség zavarok és a szociális fóbia rokonságban állnak egymással összefügghetnek!?
Figyelt kérdés
És az akármilyen bármilyen más szindrómák és fogyatékosságok is!?2023. jan. 29. 18:23
1/3 anonim válasza:
Nálam igen nekem van enyhe Asperger és több fóbiám is van, szorongok pánikbetegség depresszió, de sok fóbia és mentális probléma közben alakult ki, mert mindig bántanak különbözőségem miatt s emiatt lettem pl szorongó és szocfóbiás. Meg vannak amik gyerekkoromtól megvannak viszont. Simán összefügghet de nem szükségszerű.
2/3 anonim válasza:
Autizmusban érintetteknél járulékos problémaként gyakran fordul elő szociális szorongás vagy szociális fóbia.
Nekem is volt tizenéves korom második felétől enyhe-közepes szociális szorongásom, fiatal felnőtt koromban nagyjából túl tudtam jutni rajta, pszichoterápiás segítséggel.
Utólag már azt gondolom nekem ez összefüggött az autizmussal, mert nagyrészt az állt az iskolai kiközösítések hátterében.
3/3 anonim válasza:
Nekem ASD (autizmus spektrumzavar) van. Emelett még van egy csomó más mentális problémám pl.: testképzavar stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!