Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Aki párkapcsolatra vágyik, de képtelen ismerkedni, az valójában nem áll készen egy párkapcsolatra, igaz?
Ha az elméletet nézem, akkor eszembe jut, hogy jó lenne nem egyedül lenni, jó lenne ha lenne egy megbízható társam, akivel bearanyozzuk egymás napjait.
Ha viszont a gyakorlatot nézem, akkor olyan szinten zárkózott vagyok általában az emberekkel, hogy egy randi, egy iszogatás/ismerkedés is megerőltető lenne, tudom, hogy nehezemre esne a helyzet, 10 értelmes mondatot nem bírnék kicsikarni magamból.
De az első nem elérhető a második nélkül. :-( Mi a teendő?
Gyakorolni tudod és talán egy idő után el tudsz jutni arra a szintre, hogy elengeded és nem fogsz ilyen kis dolgok miatt aggódni. Nincs benne semmi, ha találkozol valakivel és megpróbáltok beszélgetni, de nem lesz semmi belőle. Túl sok korlátot állítasz magad elé is, mert valószínűleg önbizalom hiányod van.
Nekem is volt régen, de el tudtam engedni, pedig nem vagyok egy nagyon szociális személy. Nem is leszek soha. Jelenleg kapcsolatom sincsen de mostanra tudnék ismerkedni, ha szeretnék.
Ez így van. Kapcsolatban nem csak létezni kell, hanem beszélgetni is, problémákat megoldani, kiállni magadért, stb.
Álomvilágban élsz a "megbízható társam, akivel bearanyozzuk egymás napjait." -al.
" jó lenne ha lenne egy megbízható társam, akivel bearanyozzuk egymás napjait."
Szerintem először érdemes magadban helyre tenni, hogy valójában mit jelent a párkapcsolat?
Egy párkapcsolat nem abból áll, hogy van egy személy melletted, akitől hirtelen szuper lesz az életed, hanem ő egy olyan személy, akivel a jelenlegi JÓ életed vele még jobb lehet, mert kölcsönösen hozzá tudtok tenni egymás életéhez. Azaz nem csak ő teszi jobbá az életed, hanem neked is vannak olyan tulajdonságaid, amivel hozzájárulsz.
Ahhoz, hogy boldog párkapcsolatban élj, folyamatosan tenni, fejlődni kell, néha nehéz, néha megeröltető, nem mindig tökéletes! Nem árt a jó kommunikáció készség, hiszen ha nem tudod rendesen megbeszélni a problémákat, nem tudod párod problémáit megérteni, tenni ellene, akkor nem fog hosszútávon működni!
Fentiek miatt a cselekvőkészség a legalapvetőbb dolog a párkapcsolatban, így ha emberek közé se vágysz, akkor nem akarsz párkapcsolatot, csak egy ábrándot kérhetsz, amiről fogalmad nincs micsoda.
Köszi a válaszokat!
Én pont ezt értettem a mondat alatt, hogy kölcsönösen hozzá tudunk tenni egymás életéhez, valszeg túl szentimentálisan fogalmaztam, mert többeknek nem tetszett.
Igen 5-ös, pont ezt érzem, amit a végén írtál, hogy papíron vágyok csak a párkapcsolatra, mert ha a gyakorlatot nézem, akkor herótom van a mások megismerésétől. Nincs egy másik emberre lelki kapacitásom. Ezért is írtam ki a kérdést, hogy másoknak is ez jön-e le.
Üdv a klubban kérdező engem is fárasztanak az értelmetlen small talkok lehet hogy egy hozzád hasonló párt kell keresned aki ugyan úgy áll az emberekhez mint te.
Én is olyan nőt keresek aki hozzám hasonló de hát nehéz ilyen nőt találni mert nyilván kicsit el vannak dugva a társadalom elől. Én keresek hátha találok te se add fel sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!