Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Embereknél a párválasztás úgy működik mint egy piac?
Tehát van egy párkapcsolati piaci értéked és annak megfelelően keresgélhetsz a piacon amennyi értékez tudsz nyújtani te is?
Például ha a külsőről van szó akkor olyan külsejű embereknél próbálkozhatsz akik hasonló értéket képviselnek?
Esetleg ha alattuk vagy akkor kompenzálnod kell a külsőbeli hátrányaidat más, értéket adó tulajdonságokkal mint jövedelem, pénz, kapcsolati háló stb?
1, 2
Nézzetek el a Felnőtt párkapcdolatokba, ott majdnem mindenki hasonlóan gondolkozik, mint a kérdező ebben a tekintetben
#3: ja, és ugye az reprezentatív, tudjuk.
Meg véletlenül sem azért sikertelenek sokan párkapcsolat teréz, mert rosszul gondolkodnak.
4
És mi a reprezentatív? Ha többen gondolkodnak így, vagy ha kevesebben?
4
Reprezentatívabb, mint az hogy "Nem".
Egy szóva nem mondtam, hogy helyes vágy helytelen lenne a hozzáállás. Azt mondtam, amit megfigyeltem a másik kategóriában. Ha szerinted nem így állnak hozzá az emberek, akkor biztos alá tudod támasztani valami olyannal, ami reprezentatívabb, mint a gyk
Most egyszerre két embernek kellene elmagyarázni, mit jelent az, be reprezentatív?
Ha egy minta alapján kell levonni következtetést a teljes sokaságra, akkor annak a mintának a jegyek alapján nagyjából vissza kellene adni a teljes sokaságra jellemző jegyeket arányosan (vagy pedig súlyozásra van szükség). Pl. nem lehet egy 30-as átlagéletkorú közösség alapján következtést levonni egy idősebb átlagéletkorú közösségre.
És az, ha valaki erre a kérdésre nemmel válaszol, annak semmi köze a reprezentatívitás statisztikai jelentéséhez. Az emberek eltérő igénnyel állnak neki a társkereséshez, és többségében aligha számszerűsítik így a dolgokat. Már csak azért is abszurd, mert aki nekem egy gyönyörű nő, arra a másik talán rá sem néz. Az, hogy kinél próbálkozik az ember, az inkább egyéni preferencia és korábbi tapasztalatok függvénye.
#5: én sem beszéltem arról, hogy helyes lenne-e. Arra reagáltam, hogy Te engem kioktatsz az alapján, hogy egy rovatban hogyan vélekednek emberek (megjegyzem, magát az állítást sem látom bizonyítva), miközben ez csupán egy szűk réteg, másrészt az oldalon egyértelműen felülreprezentáltak a szociálisan kihívásokkal küzdő egyedek.
"Ha szerinted nem így állnak hozzá az emberek, akkor biztos alá tudod támasztani valami olyannal, ami reprezentatívabb, mint a gyk"
. Nagyon gyorsan áttoltad a bizonyítás terhét, de elsőként talán Te támaszd alá az állításodat, miszerint "Ha szerinted nem így állnak hozzá az emberek, akkor biztos alá tudod támasztani valami olyannal, ami reprezentatívabb, mint a gyk"
8
Én toltam át? Te válaszoltál először, hogy nem, én arra reagáltam. A kérdező kérdezett, neki nem kell alátámasztani, te válaszoltál, így neked kéne. Én is válaszoltam, így nekem is kell, erre azt tudom mondani (mivel nem jegyzeteltem minden kérdést és választ), hogy nézzetek el a Felnőtt párkapcsolatokba
7
Na, pont ezért mondtam, hogy a "Nem" az nem reprezentatív. Mert nincs semmi súly mögötte, még annyi se, mint amit én mondtam. Nincs megkérdezve senki, legfeljebb 1 ember (a válaszoló) véleménye lehet, így semmilyen mértékben nem reprezentatív. A gyk alapján fejtett vélemény legalább az itteni válaszok alapján jött létre, így legalább az itteni embereket valamilyen szinten reprezentálja
"másrészt az oldalon egyértelműen felülreprezentáltak a szociálisan kihívásokkal küzdő egyedek"
Egyértelmű? Mi alapján?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!