Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Helyes ez a matematikai számítás?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Helyes ez a matematikai számítás?

Figyelt kérdés

Tegyük fel hogy különböző tulajdonságok alapján keresünk embereket, általában minden 100-adik ember megfelelő szokott lenni viszont szűkítjük a kört és csak a szőke hajúak jöhetnek számításba így akik a teljes népesség 1%-át adják ebben a kitalált világban

Akkor ez esetben az általam megfelelő emberek akik plusszban szőkék is 1:1000ből lesznek?

Ugye minden 100-adik szőke és minden 100adik szőke megfelelő akkor jól számoltam?

2024. máj. 10. 03:10
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
63%
Nem, mert nincs kapcsolat a tulajdonság és a szőkeség között. Függetlenként kell kezelni.
2024. máj. 10. 03:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Értem akkor hogyan számolhatunk ki hogy minden hanyadik emberben lesz még mindkettő tulajdonság?
2024. máj. 10. 03:37
 3/11 anonim ***** válasza:
77%
Sehogy. Egy maximumot és egy minimumot tudsz mondani; a maximum 1%, ekkor az összes szőke jó lesz, és csak a szőkék lesznek jók, a minimum pedig 0%, ekkor egyik szőke sem lesz jó nekünk. Ezek között bárhogyan változhat a százalék.
2024. máj. 10. 07:07
 4/11 anonim ***** válasza:
A legnagyobb valószínűséggel minden tízezredik emberben lesz meg mindkét tulajdonság.
2024. máj. 10. 08:07
 5/11 A kérdező kommentje:
Na várjunk és mi van akkor ha 1% szőke viszont általában csak minden 100-adik nő jön el randizni? Akkor már 1:1000hez lesz?
2024. máj. 10. 09:19
 6/11 anonim ***** válasza:
75%

Úristen kérdező…. Általános iskola 7. Osztályos a fiam, meg tudja válaszolni a kérdésed és épp hasonló színvonalon KEZD PRÓBÁLKOZNI a csajozással, így tőle még nem gond, tényleg…de te állítólag felnőtt férfi vagy, gondolom iskola is volt a közelben valamikor…

…ha százszor sorba állítasz 100 nőt és minden csoportból MAXIMUM 1 jó, de ha peches vagy, akkor csak a legutolsó százas csoport legutolsó csaja adja be ekkora butának a derekát, akkor maxiumum és minimum hány randipartnered lesz?

…meg sem említem, hogy bármennyi tulajdonság kumulálódása egy emberben jottányit nem növeli a szimpátiát, de te tudod… ám ha elfogadsz egy jó tanácsot, általános iskolai matek alapok nélkül ezt se erőltessed, mert itt fogsz vergődni 1 hónap múlva, hogy leszólathattál 100 szőke nőt és mindenki elküldött a p..csába, h..lyeség a valószínűségszámítás IS (te nyilván nem :D

…a tudat vigasztaljon, hogy sok hasonló szellemi szintű ember rohangál az utcán.

2024. máj. 10. 16:04
 7/11 A kérdező kommentje:

Miből gondolod hogy én felnőtt vagyok és azt is hogy férfi? 😳 Mellesleg nem értem hogy ha ez olyan egyszerű kérdés akkor miért nem írtál egy gyors számítást ahelyett hogy több oldalon keresztül mocskolsz engem? Miért jó bántani azokat az embereket akik nem tudnak valamit? Ez az oldal arról szól ha valaki nem tud valamit megkérdezi és mások pedig válaszolnak ... Ha nem tudsz válaszolni légyszives ne offolj

2024. máj. 10. 16:17
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

Mondok egy példát: Ha a tulajdonság az, hogy "kopasz", akkor nehezen fog beesni közéjük szőke. Ugyanígy, ha az a tulajdonság, hogy "80 év feletti", akkor sem nagyon fogsz szőkét találni, hiszen abban a korban már mindenki meg van őszülve. Lehetne még sorolni példákat.

A felvázolt számítás úgy lenne helyes, hogy minden tulajdonsággal rendelkező 1% eséllyel szőke, HA nem olyan a tulajdonság, ami kizárja, hogy szőke lehessen... Ilyenkor viszont inkább azt szokás számolni, hogy legalább hány főt kell behívni interjúra ahhoz, hogy x számú szőke legyen közöttük.

Ha viszont tudod, hogy a tulajdonsággal rendelkezők x eséllyel szőkék, akkor az megint egy másik feladat, mert ott már tudott, hogy kapcsolat van a tulajdonság és a szőkeség között... Lásd: gyártási feladatok.

2024. máj. 10. 16:33
 9/11 A kérdező kommentje:

9#

Senki nem beszélt csajozasrol ez egy matematikai példa volt

Minek fektetsz ennyi energiát abba hogy másokat ócsárolj?

2024. máj. 10. 16:46
 10/11 anonim ***** válasza:
85%

Matek példára van iskolai szekció ez a felnőtt párkapcsolatok.

Számolási feladat iskolába, korrepetálásra, itt a GYK-n meg a házifeladat csoportba való.

2024. máj. 10. 17:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!