Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A nők véleménye érdekelne,...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A nők véleménye érdekelne, milyen kizáró okok vannak társkeresés esetén egy felnőtt férfival kapcsolatosan? Akár külső, akár belső tulajdonságot illetően.

Figyelt kérdés

#társkeresés, kizáró okok
márc. 18. 18:36
1 2 3 4 5
 21/43 anonim ***** válasza:
84%

Sajnalom, hogy rossz tapasztalataid vannak es ezert igy beszukult a vilagkeped, es hogy ellenseget latsz a nokben.

Szerencsere az en koreimben nem igy gondolkoznak, es nem "szodaval elmennek" azok a pasik (es nok), hanem tok jo fej, egeszseges ertekrenddel biro es ugy is elo emberek. Kulsejuk nem szuperalfa, hanem atlagos.

márc. 31. 18:39
 22/43 anonim ***** válasza:
17%

20. Azért sokkal könnyebb azzal védekezni hogy nő vagyok, nekem jár mindenből minden, vagy ehelyett önismeretet fejleszteni. Az önismereti út azzal jár, hogy rávilágítasz a hibáidra, gyengeségeidre. Ez meg az egónak nem fog tetszeni. Sajnos a világgal meg az a baj, hogy sosem törekedett egyensúlyra, mindig az egyik nemet a másik fölé helyezi. Jelenleg a nők az élet élvezői, ezt el kell fogadni amennyire lehet. Övék minden jog, minden lehetőség. Egy nő ha úgy gondolja egy mondattal el lehetetleníti egy férfi életét úgy, hogy azt a férfi sosem mossa le magáról. Nálunk a cégnél azért rúgtak ki egy pasit, mert megjegyezte milyen csinos volt a kolléganő. Mivel ez jó ok volt arra hogy keresztbe tegyen neki, feljelentette szexuális zaklatásért. A PC jegyében azonnal ki is rúgták a férfit, mert ma óriási pedálozás folyik a női nem védelméért. Ezzel nem is lenne baj, de sosem a nyomikat ítélik el, ők a szuper macsók. Egy agresszív férfi képviseli a férfit, egy barátságos gondoskodó meg az unalmas asszony embert.

Igen, én ezt látom magam körül, ami nem is jelent szűk kört. Normális családapákat parkoló pályára küldik, unalmas, szürke pasiként kezelik őket a feleségek. A Mr. Állatemberért meg remegnek, főznek, mosnak rájuk, minden nap szex mert hát mi lesz ha megcsalja amiért kevés a szex. Egyébként meg is csalja.

Normális férjre főzni? Én pl. megkaptam hogy ha éhes vagyok főzzek magamra, mert nem lesz az anyucim. Oké, 18 óra munka után este 10-re hazaérve üres hűtő elég lelombozó tud lenni. Ez csak egy példa volt.

márc. 31. 21:06
 23/43 A kérdező kommentje:

#20 Persze, hogy nem tetszik az egónak, mivel az egó az önismeret ellensége. Az önismerettel éppen az egó aktívitása csökken és az egót építi le az ember. Egy teljesen egoista embernek ezért nincs önismerete. Aki pedig elég mély és komoly önismerettel rendelkezik szinte teljesen egómentesen lesz képes élni az életét.

Mit számít hogy a világ milyen? Nem a világnak kell megfelelnie senkinek, hanem csakis önmagának. Aki a világnak vagy másoknak vagy a társadalmi elvárásoknak akar megfelelni, az sosem lesz és lehet önmaga, így nem lehet boldog sem.

Ha pedig valaki nem találja meg a megfelelő társat, akivel kölcsönösen tudják szeretni egymást, akkor inkább jobb ha az egyedüllétet választja, még ha magányos is lesz ennek következtében, mivel az ember lelki békéje, lelki nyugalma még egyedül a magányérzettel együtt is jobban megmarad mint egy boldogtalan, rosszabb esetben mérgező párkapcsolatban vagy családi közegben. De szabad akarat van, mindenki maga dönti el hogy kivel és hogyan éli az életét, csak utána nézzen szembe a döntéseinek a következményével is.

A példáddal kapcsolatosan, nyilván olyan emberrel kell az embernek összekötnie az életét, akivel megvan a kölcsönös hullámhossz, harmónia, megértés, akivel pedig nincs meg, azzal nem kell összejönni, vagy akár együtt lenni, együtt maradni vele. Ez pedig úgy vélem azt is jelenti hogy tekintettel vagyunk egymás életére, idő, munkabeosztására és segítjük, támogatjuk a másikat, így meg tudják oldani az ilyen és ehhez hasonló felmerülő problémákat hogyha az egyik fél 12 vagy akár 18 órát dolgozik akkor ne úgy kelljen hazajönnie hogy nincs otthon semmi étel. Vagy előző nap olyan ételt és annyit főznek vagy az egyik fél ha úgy dolgozik, úgy végez hogy tud főzni akkor ő főz stb. Mindent meg lehet oldani, főleg ha két ember igazán szereti egymást. Ha viszont nem szeretik egymást, nem érdekli az egyik félt a másik fél, akkor csak a kifogások lesznek minden felmerülő problémára vagy élethelyzetre.

márc. 31. 21:24
 24/43 anonim ***** válasza:
21%

23. Te még nagyon gyerek vagy! Oké, társkeresés komolyra fordítva. Mondjuk 30 felett ha már családot akarsz. Ha beismered, ha nem, van kb. 10-15 tulajdonság amit keresel a másikban. Ha ennek már a fele megvan, örülni fogsz. Aztán lehet hogy később még ebből is kopni fog.

Önmagunk lehetünk? Ugyan már, szinte mindenki meg akar felelni valamilyen külső elvárásnak, de meg is kell, nem a világ fog hozzád alkalmazkodni. Almássy Kittit ajánlom olvasásra. A megfelelési kényszer az egy reflex, mivel nagyon régen is már csoportokba élés adta meg a túlélési esélyt. Meg fogsz felelni az iskolában, a munkahelyeden, a pasidnak, a nődnek, a szüleidnek, szinte mindenkinek. Olyan nincs hogy tessék itt vagyok, kellek? Az ismerkedés első szakaszában olyan szinten nem magadat adod, hogy az na! Sőt a másikról is csak a csupa jót akarod látni, simán átugrod a rosszakat.

Azoknak van szerencséjük akik valami isteni csoda miatt egymásra találtak úgy, hogy szinte mindenben passzolnak egymáshoz. Nekem több évtized alatt sem sikerült, a feleségem sem az igazi. Na és akkor mi van? Keresgéljek, keresgéljek? Várjak a csodára? Egy csomó mindenben okés, pár dologban meg nagyon nem. Osztok szorzok, maradok. Nagyon gondos, precíz, lehet rá számítani mindenben, ellenben sótlan, unalmas, nincs szex. Lehetne olyan akivel lenne szex, csak maga ez életünk lenne egy tragédia. Nekem a biztonságos élet, a gyerek jövője sokkal fontosabb mint a szex, még akkor is ha normális a libidóm és szex nélkül kell élnem.

márc. 31. 21:49
 25/43 anonim ***** válasza:
89%

Kérdező!

Nagyon jól látod a dolgokat!

👍

Kivel nem jönnék össze: mamahoteles, drog, cigi, pia függő vagy akár egyszerre mind, érzelmi zsaroló, kövér /+ 10 kg nekem már sok!) Önimádó pojáca, tetovált, bmw-s vagy más "menő" kocsi, elvált, gyerekes, mentálisan beteg, már van neki gyereke, pénzszóró! 34/N

márc. 31. 21:53
 26/43 A kérdező kommentje:

Felnőtt férfi vagyok, igaz párkapcsolatokban kissé járatlan, de ettől függetlenül egy párkapcsolatért sem mondanék le önmagamról. Aki nem tud önmagamért szeretni azzal nem is vagyunk összeillők, mint ahogy én is önmagáért akarom szeretni a másik felet, nem alakítani akarom, hanem azt hogy akarom hogy önmaga maradjon. Nyilván megvan számomra az, hogy mik a fontosabb attitűdök, tulajdonságok amik megléte nélkül mondjuk egy komoly párkapcsolat nem is működne, így ezeket természetesen én is keresem a másik félben.

Hát, akár hiszed akár nem, én csak önmagamnak akarok megfelelni. Összemosni azért nem lehet a munkahelyet, főleg ha tegyük fel egy félkatonai állami szervezetről beszélünk, ahol én is dolgozom, ahol nyilván vannak a kötött szabályok, amiknek tetszik vagy sem meg kell felelni, de ez a munkára vonatkozik és nem önmagamra. Az ismerkedésnél nem akarok senkinek megfelelni, önmagamat adom, akinek kellek kellek, akinek nem annak nem. Mi értelme lenne megjátszani magamat, olyannak mutatni mint amilyen nem vagyok? Az nem vezet sehova, legfeljebb boldogtalan párkapcsolathoz, abból meg van elég itt bőven, elég csak a gyakori felnőtt párkapcsolatok kérdéseit olvasgatni. Az, hogy nem sikerül önmagamat adni az legfeljebb amiatt lehet mert introvertált személyű emberként nehezebben nyílok meg idegen embereknek, általában több idő szükséges hogy teszem azt feloldódjak a másik társaságában, hogy megnyíljak mint mondjuk egy extrovertált személyiségű embernek. De ettől függetlenül önmagamat adom amennyire csak tudom. Az pedig hogy a legtöbb ember nem ilyen, vagy nem így áll az ismerkedéshez, engem megint hidegen hagy és nem is érdekel, azaz ő dolguk, nem az enyém. Én megpróbálok mindig önmagam lenni és maradni, már az ismerkedés első szakaszában is, amit te felhoztál, az pedig az én döntésem. Már csak amiatt is mert ha nem önmagamat adnám, akkor a másik fél nem belém hanem csak egy általam eljátszott szerepbe lenne szerelmes, plusz őszinteség nélkül nem működhet normálisan egy emberi kapcsolat sem, így a párkapcsolat sem. De hogy lehetne az ember őszinte ha nem akarja önmagát adni? Az sok minden csak éppen nem őszinteség. Ez is téves megközelítés hogy csak a csupa jót akarom látni a másikban... Ki mondja ezt? Te lehet így látod de én biztosan nem. Mindenkinek megvannak a hibái, tökéletes ember nincsen. Legfeljebb azt lehet mondani, hogy a másik ember hibáit hogy észrevegye az ember, ahhoz több idő szükséges mivel ahhoz már valamennyire meg kell ismerni az embert, a személyiségét, hogy a másik hibáit is meglássuk, észrevegyük. Főleg, ha az mondjuk nem valami testi hiba hanem valamilyen személyiségjegyből fakadó hiba, rossz tulajdonság vagy hasonló.

Ahogy írtam senki sem tökéletes, de törekedni kell arra hogy meglegyen az összhang a két ember között. De ezzel nem azt mondtam hogy minden tökéletes. Szó sincs róla. Minden kapcsolatban vannak nézeteltérések, összetűzések, konfliktusok de az a fontos hogy a legfontosabb dologban egyezzen a mentalitásuk, az értékrendjük és az életcéljaik. Például ha valaki nem dohányzik mert nem bírja a cigifüstöt valószínűleg nem dohányzó embert fog keresni. Vagy ha valaki nem szeretne gyereket, akkor nem olyan embert keres aki mindenképpen akar gyereket mert alapvetően eltérnek az életcélok így nem lehetnek boldogok egymással. A párkapcsolat során felmerülő problémákat, nehézségéket pedig ha két ember szereti egymást, akkor meg is fogják tudni oldani. De ehhez kölcsönös odaadás, odafigyelés, törődés szükséges, ezek nélkül nem fog működni, még akkor sem ha az egyik fél a csillagokat is lehozná a másiknak, viszont a másik fél csak önző módon ezt kihasználja. Az ilyen egyoldalú kapcsolat már csak boldogtalansághoz vezet és nem is szabad ilyenben benne maradni.

Az, pedig hogy kinek mi a fontos, az megint egyéni döntés, van akinek a szex nem annyira fontos vagy az hogy unalmas, van akinek a szex már fontos de az hogy unalmas annyira nem zavarja van akit mindkettő zavar, ez teljesen egyéntől függő, hogy ki milyen kompromisszumokat hajlandó elfogadni a másikat illetően.

Mindenki maga dönti el, hogy mi a fontos számára, aztán aszerint alakítja az életét akár egyedül, akár a párjával. Ha Neked így jó, ebben a házasságban amiben vagy, akkor jó.

Én már nem keresgélek, élem az életemet, ha pedig megtalálom azt akivel kölcsönösen teljesebbé és boldogabbá tehetjük egymás életét, akkor jó, ha nem találom meg, akkor élem tovább az életemet egyedül. Ebből nem csinálok már problémát, így lassan közel a 40-hez.

márc. 31. 22:22
 27/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm 25-ös a kérdésre adott, részletesen kifejtett válaszod.
márc. 31. 22:23
 28/43 anonim ***** válasza:
#22:22 Neked teljesen igazad van! 👏👍 respect! 😎
márc. 31. 22:30
 29/43 A kérdező kommentje:
Köszönöm 28-as, viszont nagyon eltértünk a kiírt kérdéstől, úgyhogy részemről ezt be is fejeztem. A kérdés nem rólam, vagy a társkereséssel és párkapcsolattal kapcsolatos meglátásaimról, hozzáállásomról szól.
márc. 31. 22:38
 30/43 anonim ***** válasza:

férfi vagyok. Aki azt írja nő létére, hogy a mamahotel red flag, nem tudom teljesen megérteni. Bizonyos szinten meg tudom érteni, mert ismerek olyan férfit akik szülőkkel él és nem is szándékozik onnan tágítani, kényelemből él ott...

De ez nem minden esetben igaz. Ha nagy a ház, lehet sokat spórolni (még ha felesbe bedobja a rezsi meg egyéb költségeket is) és emellett minden olyan tudomány birtokában van, ami egy külön éléshez szükséges, de az elköltözéssel vár egészen addig míg össze nem tud költözni egy nővel, akkor itt nem kényelemről van szó. Hanem valamilyen szinte logikus lépésről...

márc. 31. 22:48
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!