Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mennyire igaz hogy Pesten már...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire igaz hogy Pesten már nagyon durván eltolódott a nemek aránya? Már minden 5 fiatal-középkorúból 3 férfi?

Figyelt kérdés

Persze erről nem készülnek hivatalos statisztikák, hiszen nem lehet és nem is akarnak arról pontos képet kapni, hogy ki hol lakik valójában és kik és honnan. De ha ez igaz, hogy 5-ből 3 férfi a fővárosban a társkeresési korosztályokban, akkor ez mindent megmagyaráz.

Figyelmen kívül hagyva minden "hivatalos" vagy annak tűnő statisztikákat, és csak a valóságot, tapasztalatot figyelembe véve, te érzékeled ezt az arány eltolódást?

Köszi előre is a válaszokat.

2024. febr. 9. 09:45
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
100%

bármelyik KSH statisztika megmondja neked, az okokat #6-os leírta.

de én úgy látom, csúcsidőben illetve napközben még a BKV-n is sokkal több a nő (néni), férfiak gyakrabban autóznak

nyilván pl. a férfiszakmák uralta helyeken, vagy zűrösebb részeken kevesebb nőt fogsz látni az utcán flangálni

2024. febr. 9. 13:05
 12/21 anonim ***** válasza:
100%
Reggel fél 7 körül 47-es vagy 17-es villamosra szállj fel, szinte csak nők lesznek rajta :)
2024. febr. 9. 13:13
 13/21 anonim ***** válasza:

Ha ugy számoljuk hogy az 5-ből 1 az fekete vagy sárga

1 az C

1 az alkesz vagy drogos (vagy incel, vagy lúzer)

1 az komoly kapcsolatban,

Vagyis érthető hogy a maradék 1 az népszerű lesz, és "hiánycikk"

2024. febr. 9. 13:47
 14/21 A kérdező kommentje:

Most voltam a Kálvin téren, ahol sok női egyetem is van ráadásul a közelben.

531 férfi és 389 nő sétált el mellettem, eddig számoltam. Valamint az autósok szinte mind férfiak voltak.

Ettől az aránytól okádnom kell. És még van aki szerint vicces olyanokat mondani, hogy több a nő Pesten..

2024. febr. 9. 13:58
 15/21 anonim ***** válasza:

Mi az hogy női egyetem? Óvonő, vagy szülésznő képző? Azok se konkret egyetem, csak szak.

Meg te komolyan ezzel szórakozol hogy megszámolsz majdnem 1000 embert?

Innen is fogadni mernék hogy nem a külsőd, meg a fizud a probléma...

2024. febr. 9. 14:03
 16/21 A kérdező kommentje:

"Meg te komolyan ezzel szórakozol hogy megszámolsz majdnem 1000 embert?

Innen is fogadni mernék hogy nem a külsőd, meg a fizud a probléma..."

Ennyi erővel az összes Nobel díjas feltalálónak mondhatnád, hogy te komolyan ezzel szórakozol? (Amiért éppen Nobel díjat kapott). Innen is le mernéd fogadni hogy nem a külseje vagy a fizuja a probléma...

2024. febr. 9. 14:25
 17/21 anonim ***** válasza:
100%

Ja ha te valami társadalom kutató vagy, és tudományos leiras, publikáció, vagy csak hivatalos okból számolgatsz, nem pedig azert hogy a gyakorin bizonygass, az más.

A női egyetemre nem válaszoltál, pedig komolyan érdekelne. Én pl tanárképzőre jártam, es nem volt sokkal több a lány

2024. febr. 9. 14:45
 18/21 anonim ***** válasza:
100%
1000 fős minta a Kálvin téren nem reprezentatív egy 2 M-os városban! Ha ertenel hozzá, tudnád.
2024. febr. 9. 15:59
 19/21 anonim ***** válasza:

Egy másik hasonló kérdéshez már leírtam az okokat, de ott senki sem reagált rá, hátha itt:

Tény, hogy demográfiailag nincs ekkora különbség, vagyis kb. minden szingli férfira jut egy szingli nő is.

De az is tény, hogy netes társkeresőkön, sőt, tipikus élő ismerkedős helyeken is 3-4x annyi férfi van mint nő, ezért egy társkereső férfi jogosan érzi úgy, hogy alig van (szabad) nő.

Mi lehet a megfejtés? Szerintem:

1. Relatív nőhiány, ennek két altípusa is van:

1.a: A fiatal lányok (16-20) jellemzően idősebb srácokat akarnak, mert őket "érettebbnek" tartják. Ezért a 20 évtől fiatalabb srácoknak sokkal kisebb a merítés a saját korosztályukból, mivel a lányok többsége egyszerűen nem áll velük szóba.

1.b: A nők 35 év felett sok férfi szemében "kiöregednek" a családalapításra ideális korból (ne feledjük, hogy kell 1-2 év az ismerkedéshez, majd esküvőhöz, aztán még kb. 1 év "próbálkozás" és még 9 hó kihordás, azaz egy 35 évesen megismert nő, jó eséllyel 40 körül lesz, mire az első gyermeket megszüli). Emiatt a 25-35 éves nő korcsoportra ráhajt a még +10 évvel idősebb férfi korosztály is, ezért máris kétszer annyi férfi lesz, mint nő...

3. A nők jelentős része kifejezetten passzív az ismerkedésben: nem regisztrálnak sehová ("ott sok a gyökér", "mindenki csak dugni akar") és nem járnak el ismerkedős helyekre, vagy ha igen, akkor tényleg csak bulizni a barátnőkkel, de szándékosan nem állnak szóba férfiakkal, mert ugyebár ilyen helyekre is csak gyökér, egy éjszakás bunkók járnak, nem normális férfiak...

2024. febr. 9. 19:00
 20/21 anonim ***** válasza:

Utolsó, a mi szemünkben is kiöregednek a 35 feletti férfiak, ha családalapításról van szó.

A szexet hagyjuk is, még a 40 feletti nők is a fiatalabb férfiakat szeretik (általában).

2024. febr. 9. 20:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!