Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A mai párkapcsolat az önzősség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A mai párkapcsolat az önzősségről szólnak, hogy nekünk legyen jó, azért keresünk párt?

Figyelt kérdés
Tehát azért keressünk párt hogy nekünk legyen jó, legyen szex, legyen jó szex, legyen egzisztenciális biztonság, legyen egy férfi mellettem aki segít, aki megoldja a problémákat, legyen egy nő mellettem akivel szexelni tudok minél többet, nem a másik boldogságáról szólnak a mai párkapcsolatok hanem rólunk
2024. jan. 28. 10:51
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
88%
Amíg a két oldal egyensúlyban van, nincs probléma. A gond akkor van, ha az egyik fél kevesebbet kap és elégedetlen lesz hosszú távon. A párkapcsolat nem önzetlen szeretet, azt max az anyai szeretet tudja megadni. Egy kiegyensúlyozott adok-kapok viszony.
2024. jan. 28. 10:53
 2/20 anonim ***** válasza:
54%
Igen, vannak mindkét nemből olyanok, akiknek ezt jelenti a kapcsolat, de nem mindenkinek. Ha már így tetted fel a kérdést, akkor valószínűleg neked nem ezt jelenti. Ugyanúgy nekem sem és még sokaknak. Csak meg kell találni azt a személyt. (Eddigi nekem se volt hozzá szerencsém, de majd lesz)
2024. jan. 28. 10:55
 3/20 anonim ***** válasza:
73%

Mondok jobbat: még az önzetlenség is az önzőségről szól.

Figyeld meg: amikor valaki önzetlen dolgot csinál, végső soron azért csinálja, mert ettől érzi magát jól, mert különben rosszul érezte volna magát, ha az önző utat választotta volna. Szóval igazából még ez is arról szól, hogy neked jó legyen.

2024. jan. 28. 10:56
 4/20 anonim ***** válasza:
81%

Régebben önzõbbek voltak, csak lehet neked azért nem tûnik úgy, mert annó férfiaknak kedvezett a házasság.

Az asszony anyagilag fügött a férjétõl, szingliként vagy özvegyként nehéz volt saját erõböl megélni, hacsak nem örököltél nagy pénzeket (ami ritka volt).

És igen, a tradítcionális házasságban a nõ minden téren kiszolgálta a férfjét, de dolgozott is mellé. Ez alól max az úri házak voltak kivételek, nem véletlen, hogy az összes romantikus regény kastélyokban meg udvarházakban játszódik.

Mindenki más kézzel mosott, fõzött, húzta maga után a gyereket, és ment maga is kapálni a földekre.

Szóval ja, ha egyenlõség van, mindenki 50/50 tesz bele, de te úgy érzed kitoltak veled, az azért van, mert eddig azzal a mentalitással éltél, hogy majd valaki kiszolgál.

2024. jan. 28. 11:05
 5/20 anonim ***** válasza:
42%

Lényegében igen.

Minden tönkremenő szupcsi kapcsinál természetesen a másik a hibás, sosem "én". "Én" nem fogok/nem akarok szembenézni önmagammal, a hibáimmal, mert tudom, hogy csakis mindig a másik fél lehet a hibás. Tehát valóban tényleg a lényeg, hogy "nekem" legyen a jó, holott rengeteg esetben "önmagamat" sem ismerem jól:).

2024. jan. 28. 11:08
 6/20 anonim ***** válasza:

Én ha szeretek valakit nem azért csinálok valamit, hogy én jól érezzem magam tudatosan hanem azért, hogy őt boldoggá tegyem. Persze ez nem azt jelenti, hogy akkor bármire képes vagyok különösen úgy ha tudom, érzem, hogy ő nem úgy gondolkodik mint én. De nem úgy értendő ez mint pl. Karácsonyra kaptam tőle drága órát akkor én szülinapra veszek neki drága karkötőt hanem, hogy azon vagyunk mindketten tudatalatt, hogy boldoggá tegyük egymást olyan dolgokkal amit nem lehet pénz által megvenni.

Szerintem az a probléma sok kapcsolatban, hogy az emberek tényleg önzőek, elvárásokkal vannak tele, vagy a rózsaszín ködben nem látnak és aztán koppanak, esetleg amiatt vannak irreális elvárásaik, mert szeretet és figyelemhiányosak, sérültek alapjáraton.

Természetesen van, aki annyit csalódott már, hogy körbeépíti magát, nem mer reménykedni, de mégis vágyai vannak amelseket nem lehet kielégíteni főleg hosszú távon. Arról ne is beszéljünk amikor mégcsak nem is szeretik egymást (igazán), mert az a legrosszabb szcenárió.

2024. jan. 28. 11:10
 7/20 anonim ***** válasza:
75%
Mert mi alapján kellene párt keresni?
2024. jan. 28. 11:12
 8/20 anonim ***** válasza:
71%
Valószínűleg csak egy lúzer, aki azt várná, hogy jófejségből jöjjön össze valaki.
2024. jan. 28. 11:13
 9/20 anonim ***** válasza:
81%

Igen, egy egészséges önértékelésű ember azért szeretne párkapcsolatot, hogy jól érezze magát benne. Ugyanakkor tisztában van azzal, hogy akkor fogja jól érezni magát, ha a párja is.

Egyébként régen sokkal kevésbé szóltak a boldogságról a párkapcsolatok, sokkal inkább érdekek mentén köttettek, legalábbis többségében.

2024. jan. 28. 11:16
 10/20 anonim ***** válasza:
84%
Én azért szeretnék barátnőt, mert szeretni akarok valakit és szertve lenni. Nyilván van benne önzőség is, de mutass már olyat aki nem akarja, hogy viszont szeressék. Na ugye.
2024. jan. 28. 11:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!