Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Diplomàs mérnök férfiak ti adnátok esélyt egy gyári munkás lánynak?
17
Pl az irodalomról, a gazdagásról, politikáról, történelemről... Ja de bocsi, tudom, az itteni elképzelések szerint a nyolc osztályt végzett gyári munkás műveltebb és intelligemsebb az egyetemi professzornál...
Én még csak prolinak sem nevezném a gyári munkást. Emberileg, érzelmileg, erkölcsileg simán meglehet, hogy egy kiváló ember és nagyszerű családanya / családapa lesz belőle.
De tapasztalatból mondom, hogy nem elég az EQ. Hiába kedves, aranyos, jólelkű valaki, ha egyszerűen nem érti a kedvenc filmjeidet, hanem kb a Marvelnél kulminál számára a filmművészet. Ha életében 3 kötelezőt olvasott el, miközben neked igényed lenne a kulturált diskurzusra. Lehet akármilyen csodálatos, ha a pénzügyi rendszer legeslegalapvetőbb összefüggéseit nem érti, és egyszerűen nem lehet vele komolyan tervezni...
Tehát nyilvánvalóan minden csoportnak megvannak a maga kivételei, de sajnos egy gyári munkás vagy egy bolti eladó többnyire (!) nem fogja kielégíteni egy értelmiségi munkát végző személy szellemi igényeit. Mondom TÖBBNYIRE.
Én nem vagyok diplomás, egyoldalú exem az volt. Ilyen unalmas lagymatag kommunikációjú emberrel még nem találkoztam. Van ilyen is olyan is. Önmagában egy diploma se jelenti azt hogy kindenről is lehet vele beszélni.
Én otthagytam anno az egyetemet egyéb okok miatt, de ugyan úgy olvasok, nyitott vagyok és rengeteg téma érdekel.
Órákat tudom pl beszélni a csillagászatról, de hiába ha a párom pl kémikus és nem érdekli a téma.
25
Én nem is annyira a diplomáról, mint a műveltségről és a munkáról beszélek. Van ismerősöm, aki mérnöki szakmában dolgozik egy OKJ-s képzéssel, és annyira megkerülhetetlen ember lett a cégnél, hogy folyton könyörögnek neki, ha meglebbenti a távozását. Vagy ismerek olyat, akinek abbamaradtak a tanulmányai, de épp egy gyakornoki munka közben. Azóta átment egy másik multihoz, és igazából senki sem kérdezte a végzettsége felől, pont olyan jól végzi a dolgát, mint bárki más.
De ne mondd nekem, hogy a tetszőlegesen kiválasztott diszkontüzlet eladójával el lehet beszélgetni Szabó Lőrinc költészetéről vagy az ingatlanpiacról.
27 nyílván nem....de az engem se érdekel és sok diplomást se.
Ingatlanoiacról beszéljünk 🤷🏻♀️. A költészet sose érdekelt...tudom ezek is csak példák. De bőven lehet közös téma/ érdeklődés olyannal is aki nem tanult.
Én elbeszélgetek az orvos haverommal is sokmindenről meg egy pl lomis cigánnyal is megértetem magán. Attól mer sokan tanulnak és beszélnek pl a történelmről lehet máshoz hozzá se tud szólni ami más diplomás embert érdekel.
Egy ember, emberi kapcsolat nagyon összetett dolog.
Igen, ezek tényleg példák voltak, az ingatlanpiac és a költészet behelyettesíthető bármivel, amihez kell egy kis intelligencia és műveltség.
És értem, hogy "megérteted magad" a lomis cigánnyal, de nekem azért ennél több kell a párkapcsolathoz - feltételezem neked is.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!