Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Igaz hogy a feministák szeretn...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Igaz hogy a feministák szeretnek mindenen megsértődni? És hogy sokszor szándékosan keresik az alkalmat a vitatkozásra?

Figyelt kérdés

Egy jó barátom azt a tanácsot adta nekem, hogy kerüljem el a feminista nőket. Sőt ismerkedéskor is ha kiderül hogy valaki feminista, akkor azt kezeljem súlyos red flagként. Ugyanis rengeteg felesleges vita, sértődés, önérzeteskedés lesz később, és hogy készüljek nekem férfiként sose lehet majd igazam, mindenért engem fog hibáztatni férfiként, azért is amit ő követett el nőként ellenem.

És akkor nem is olyan régen megismertem egy feminista nőt. Egyelőre nem tudom mit higgyek vagy gondoljak, nem szeretnék senkit kukázni azért hogy miben hisz. De tényleg ennyire problémás lenne velük a későbbiekben az ismerkedés, esetleg a kapcsolat?

2023. nov. 16. 13:30
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/151 anonim ***** válasza:
66%

Feminista vagyok. Számomra nemcsak a jogokról és a lehetőségekről szól a feminizmus, de az sem igaz, hogy bármi bajom lenne generálisan a férfiakkal. Egyáltalán nincs bennem gyűlölet a férfiak felé.

Mondok pár példát, ami szerintem a feminizmus tárgykörébe tartozik, de már bőven túl van a jogi oldalán.

- Nem vagyok hajlandó elismerni a férfiakat logikusabb, okosabb, rátermettebb emberi lénynek. Sem munkaviszonyban, sem párkapcsolatban nem engedem át az irányítást valakinek azért, mert "mégiscsak ő a férfi". Ha átengedem az irányítást valamiben egy férfinak, akkor az csak azért van, mert úgy ítéltem meg, hogy a képességei indokolják, elismerem a hozzáértését, de ennek meg semmi köze ahhoz, hogy férfi, nőkkel is megteszem ugyanúgy, ha a helyzet úgy kívánja.

- Nem vagyok hajlandó becsületesebb, több tartással, önismerettel rendelkező, kevésbé befolyásolható embereknek sem elismerni a férfiakat. Így ha valaki helyettem akarja megmondani, hogy én mit akarok, vagy teljesen átlépni a kérésemen/igényemen, amikor én azt világosan tudomására hoztam a másiknak, az azonnali visszavonulást jelent nálam, azzal az emberrel semmi dolgom onnantól. Ezt azért mondom, mert egyes férfiak még mindig hajlamosak ilyesmire, és még csomó ilyen mém/vicc is van, hogy a nők maguk sem tudják, mit akarnak, vagy mi a jó nekik. Szerintem ez teljes dehumanizálás, hülyének nézés. Pláne ha még tovább is mennek, és megpróbálják megmagyarázni, hogy ők jobban tudják, és irányt mutatni.

Természetesen ez nem arra vonatkozik, ha kritikát fogalmaz meg felém olyan ember, akit már a bizalmamba fogadtam és jól ismerjük egymást. Hanem olyanra, hogy világosan megmondom, hogy "nekem így jó" vagy "haza akarok menni innen" vagy "nem akarok ismerkedni veled" vagy "viszolygok x tulajdonságtól, y tulajdonság viszont vonz" , és ezen simán átlép.

- Nem hiszek semmi olyanban, hogy ilyen vagy olyan módon muszáj viselkedni, mert valaki nő vagy épp férfi, és "több 1000 éves hagyománya van". Nem fogok olyan viselkedést magamra erőltetni, amit nem érzek magaménak, és a férfiaktól sem várok el ilyeneket.

- Abban fogok hinni, aminek nagyobb a statisztikai valószínűsége. Tehát arra való tekintettel, hogy a bejelentett nemi erőszak vádak 90%-a nem hamis, és hozzávetőlegesen a megtörtént esetek 30-40%-a van jelentve, én el fogom hinni, ha egy nő azt mondta, hogy megerőszakolták, molesztálták, szexuálisan zaklatták, és segíteni fogom abban, hogy mik a teendők, menjen a rendőrségre, stb. Egészen addig így marad, amíg ki nem derült, hogy konkrétan hazudott. Azért emelem szintén ezt ki, mert ezt pár férfinak nem veszi be a gyomra, férfigyűlöletnek veszik, és azzal jönnek, hogy "ma már" gyakoribb, hogy egy nő csak hazudozik és tönkre akarja tenni a másikat a váddal.

Elég is ennyi példa, szerintem jól látható, hogy ha emberszámba veszi valaki a nőket, tiszteletben tartja az akaratukat, nem bántja őket és nem akar statisztikai tényeket tagadni, akkor részemről semmi sértés, atrocitás nem fogja érni.

Akkor viszont lehet, hogy szörnyetegnek él meg, ha mindenáron dominálni akar, le akarja döngölni az akaratomat, mert ő "racionálisabb", olyan dinamikát akar, hogy neki legyen több szava, stb. Ha ő meg van győződve az igazáról, és így látja a nőket általánosságban, akkor elhiszem, hogy egy irritáló, önérzetes valakit fog bennem látni, akivel veszekedni "kell".

2023. nov. 16. 16:03
 32/151 anonim ***** válasza:
28%

31. Látod, amiket leírtál azok a te mentális betegségeid. Nekem az ilyenek eszembe sem jutottak sosem, főleg hogy felsoroljam hogy kiket és miket ismerek el vagy nem. Élem az életem, majd bizonyos helyzetekben döntök. Van benned egy jó nagy adag kisebbségi komplexus, majd a feminizmusban találtad meg a gyógyírt.

Persze te úgy tartod magad mint aki mentálisan és érzelmileg egészséges, pedig nem vagy az. Nem vagy közveszélye és krónikus, de meg van neked is a defekted! Egyébként nekem is, csak én pepitába vagyok így a nőkkel! :D

A normális nőkkel nincs bajom mondom én, persze csak azokkal akiket ismerek és nem olyanok. Ha viszont általánosságban kell beszélni, akkor már a feministák is támadják a férfiakat. Ugyanúgy mint azok a férfiak, akiknek rossz tapasztalatuk van a nőkkel kapcsolatban. Ez van.

2023. nov. 16. 16:14
 33/151 anonim ***** válasza:
61%

Miért lenne a 31-es mentális beteg?? Egyetlen olyan dolgot nem írt, amiből erre lehetne következtetni. Imádom az ilyen kanapé pszichológusokat, esküszöm. :D Neki valamiért csípi a szemét és akkor odaböki, h mentális beteg. Nonszensz.

Normálisan összeszedve és megfogalmazva leírta, hogy ő mint feminista nő mit ért a jelenség alatt. Tök jogos dolgokat írt, ráadásul abszolút kapcsolódik a kérdéshez, a témához.

Sokkal többet árul annak az embernek a személyiségiről, aki egyetlen komment alapján akar vadidegeneket távolról diagnosztizálni és olyan súlyos dolgokkal vádolja, mint mentális beteg.

2023. nov. 16. 16:26
 34/151 anonim ***** válasza:
89%

#31 szerintem szépen összefoglalta.

Amikor a férfi hülyének nézi a nőt azért, mert nő, valójában kevesebbnek tartja az probléma.

De ami még elkeserítőbb amikor a nő önmaga alárendeli magát a férfinak csak azért, mert "úgy helyes" és a feminista- ízig vérig nőt lenézi nemcsak a férfi. Úgyhogy minden nőnek és férfinak ajánlom, hogy szokjon hozzá, hogy egyre több nő felébred a hosszan tartó téli álmából és egyenrangú félként kezd el viselkedni. Ha motorozni akar, ha kamionozni az az ő dolga és nem butább, ügyetlenebb, érzékenyebbek mint egy férfi. Márcsak abból kiindulva, hogy átlagosan a nő eltudja látni a háztartást, családot és mellette dolgozik szerintem eléggé jó érv, bizonyíték. Míg általában véve a férfiak fele a nőtől várja el, hogy ki legyen szolgálva/megcsinálja amit illik, de morog, mint a medve.

Mindenképpen fel kell tüntetni azt is, hogy szülés után, a gyermek létezése óta sok férfi vállalhatatlanul viselkedik, mint a nővel, mint a gyermekével. Úgyhogy nem csoda egyáltalán, hogy a nők nem akarnak kapcsolatban lenni nemhogy gyermeket vállalni. Attól, hogy a nő kifejezi az érzéseit, nemtetszését attól még nem femináci. Ugyanúgy olyasmire se vonatkozik ilyen "titulus" aki elvárja, hogy a férfi kivegye a részét a ház körül/belül vagy a családban.

Mindent összevetve kösse fel a gatyáit a sok "férfi", aki szerint a nő hárpia, ostoba és túlérzékeny esetleg kontrollmániás, mert az a nő meg a következő nő is szépen fenéken penderíti, mert a férfi nem eléggé érett, okos és empatikus számára.

A feminizmus az egyenlő bánásmódot jelenti, nem oösszekeverendő alárendeltséggel vagy bármelyik nem elnyomásával. Csak a "férfiak védekeznek" olyasmikkel,hogy el lettek nyomva.

(Azt tegyük hozzá, hogy nem lenne olyan unfair ugyanis a nők évezredekig el voltak.)

Természetesen a feminista nézet még most sem állja meg a helyét ahogyan kellene a begyepesedett és beteg elmék miatt. Tapasztalható simán. Csuklóból, egy csettintésre a nő megkapja, hogy egy mocskos ribizli/kurwa, mert volt 10-30 szexpartnere, sőt még akkor is hogyha elutasítja a férfit, valamint azt is rásózák, hogy frigid, prűd vagy leszbikus.

(A férfinak se könnyű létezni, ez nem kérdés, neki is van mit bizonyítania, hogy nem olyan mint a többi, vagy nem meleg/lúzer, de az más téma.)

Még mindig az van, hogy az a nő,aki nem tud főzni, aki karriert épít az nem nő, de persze szerencsére végre a nő ki tud bontakozni, ki tudja fejezni, hogy mit akar vagy mit nem szeretne és aki azt femináciként, hisztisként tartja számon az maradjon egyedül, vagy keressen szolgalelkű robotot a "nő" személyében.

Neked is azt tanácsolom kérdező,hogy nagyon gondold át, hogy mit akarsz és mennyire vagy érett, mert könnyen ráfázhatsz vagy így-vagy úgy.

2023. nov. 16. 16:34
 35/151 anonim ***** válasza:
62%
Igazából azért jó, ez a 31 és 32-es komment, hogy bemutatja, hogy milyen normális feministák vannak, es hogy milyen nőgyűlölő/ feminista gyűlölő emberek is vannak. Nem tudom, hogy a kérdező haverja ebbe a csoportba tartozik-e, ha esetleg igen, jobb az ilyet leépíteni.
2023. nov. 16. 16:40
 36/151 A kérdező kommentje:

Ajjajj 31-es, őszinte leszek. Értem amiket írsz, de mégis ha a kiszemeltem nyilatkozna így, most kissé kényelmetlen állapotban lennék. Természetesen nem értek egyet a 32-essel hogy beteg lennél, őszinte és hasznos vélemény a tied. Viszont abban egyetértek a 32-essel hogy úgy látom ti mindketten elég sok sérelmet és előítéletet hordoztok már a másik nem felé. Ez sajnálatos, és ha ezek a haragok nincsenek elengedve, az megmérgezi a későbbi kapcsolatokat is.

De akkor konkrétan kifejtem nekem mivel lenne problémám kapcsolaton, vagy akár már ismerkedésen belül is, és leírom az okait is.

"Így ha valaki helyettem akarja megmondani, hogy én mit akarok, vagy teljesen átlépni a kérésemen/igényemen, amikor én azt világosan tudomására hoztam a másiknak, az azonnali visszavonulást jelent nálam, azzal az emberrel semmi dolgom onnantól."

Az ezzel a hozzáállásal a baj, hogy mindenki tévedhet. Én is, te is, hiszen emberek vagyunk. De ha valaki ennyire túlzottan is biztos magában, hogy nemi alapon nem fogadja el amit a másik mond, az nagyon rossz helyzeteket eredményezhet. Minimum át kellene gondolni, mert csomó esetben van jogos igény vagy panasz, és én is láttam már olyat hogy annyira önérzetes és egoista volt az adott nő, hogy még neki állt feljebb miután bántott másokat, vagy kárt okozott nekik. Ez sok probléma forrása ez a mentalitás. Legyen szó sima egoizmusról, vagy valami félreértelmezett nemi büszkeségről. Bár gondolom ezek után nekem sem fogod elfogadni ezt.

"- Nem hiszek semmi olyanban, hogy ilyen vagy olyan módon muszáj viselkedni, mert valaki nő vagy épp férfi, és "több 1000 éves hagyománya van". Nem fogok olyan viselkedést magamra erőltetni, amit nem érzek magaménak, és a férfiaktól sem várok el ilyeneket."

Ez súrlódásokra adhat okot, pont a nemi szerepek és a randi és párkapcsolatok dinamikája miatt. Pl a férfi odamegy a te oldaladra és kinyitja neked a kocsiajtót. Ez egy figyelmes, romantikus tett. Viszont ha a másik fél nem értékeli, sőt esetleg még bunkózik hogy mi van, ennyire buta nőnek nézel hogy nem tudom kinyitni a kocsiajtót/ennyire félted az autódat tőlem és társai, az visszatetszést szül.

" Abban fogok hinni, aminek nagyobb a statisztikai valószínűsége. Tehát arra való tekintettel, hogy a bejelentett nemi erőszak vádak 90%-a nem hamis, és hozzávetőlegesen a megtörtént esetek 30-40%-a van jelentve, én el fogom hinni, ha egy nő azt mondta, hogy megerőszakolták, molesztálták, szexuálisan zaklatták, és segíteni fogom abban, hogy mik a teendők, menjen a rendőrségre, stb. Egészen addig így marad, amíg ki nem derült, hogy konkrétan hazudott."

Az a probléma hogy ez már magában egyfajta sovinizmus. Az lenne az egyenlőség, hogy jár az ártatlanság védelme, nem pedig előítéletesen a férfit kiáltani ki erőszakolónak. Manapság sok nő megvádolja a férfit ártatlanul, pont az ilyen dolgok miatt mert manapság sokszor aki nem a nőnek hisz minden esetben, még azt próbálják meg lejáratni vagy meghurcolni. Pedig a médiában is elég sok eset van mostanság, van ami erőszak, van ami hamis vád. Ha te elvi okokból a nőnek adsz igazat amíg ki nem derült hogy hazudik, az nem nemek közti egyenlőség, hanem sokkal inkább a női oldal felé lejt a mérce.

"Akkor viszont lehet, hogy szörnyetegnek él meg, ha mindenáron dominálni akar, le akarja döngölni az akaratomat, mert ő "racionálisabb", olyan dinamikát akar, hogy neki legyen több szava, stb."

Ebből is rengeteg felesleges sértődés és játszma, sőt kapcsolatrombolási potenciál jöhet. Végső soron az elmúlt pár évtizedig le voltak fektetve a teljesen érthető szabályok, és a nemi vágyat is ez indította be sok esetben. Hogy a férfi az aktívabb fél, a nő pedig a befogadó. Az erőszakot nyilván én is elítélem, de azért lássuk be hogy ez a hozzáállás így túlságosan nyitva hagy kiskapukat. Hogy bármire rá lehessen húzni hogy erőszak, akár arra is ha a férfi egy kicsit is rámenősebb vagy dominánsabb. Amit pedig meglepően sok nő igényel, és ez azóta is így van.

2023. nov. 16. 17:14
 37/151 anonim ***** válasza:
26%

32-nek igaza van 31-el kapcsolatban, mert a saját nyűgjét komplett az egész ferfinemre rávetíti ki feminizmus mint alibi.

Igenis, kisebbségi komllexusa van valami miatt és a feminizmus az éltető erő. Olyasmi nem létezik, mint a kérdező is írta, hogy csakis neki lehet igaza és férfinak nem azért mert férfi és kézi a nőket, mert annak születtek. Tudományos olvasmányok szakértők által arról szólnak, hogy a férfiak többségben racionálisabbak míg a nőket az érzelmeik irányítják inkább. Mindegy milyen munkakörről van szó a férfiak vezetnek. De ha még nem is lenne igaz akkor se lehet mindenegyes esetben igaza a 31-nek és nem létezik, hogy az ő akarata érvényesüljön egészséges, normális férfi vagy nő mellett.

A 32-es legalább elismerte, hogy nem hibátlan, hogy vannak fenntartásai, de tudja, hogy vannak rendes nők.

Egyáltalán nem vezet listát, éli az életét és az a leghelyesebb út!

Hiába van leponzozva meg leszek én is amit a 31 írt az nem feminizmus meg egy kicsit se.

2023. nov. 16. 17:33
 38/151 anonim ***** válasza:
54%
#37 ezt mire alapozod? Hogy ne lenne alárendelve, és ezáltal kevesebbet érő az a nem, akitől csak úgy elvárják, hogy takarítson a másik után, és szolgálja ki? Akivel kapcsolatban olyan sztereotípiák vannak, hogy butábbak és hisztisek?
2023. nov. 16. 17:46
 39/151 anonim ***** válasza:
34%

31

'In numerous studies females score higher than males in standard tests of emotion recognition, social sensitivity and empathy. Neuroimaging studies have investigated these findings further and discovered that females utilise more areas of the brain containing mirror neurons than males when they process emotions.'

Nem hisztisebbek, hanem érzelmesebbek és olyan munkakörben ahol olyasminek néz elébe ahol hidegvérűnek kell maradnia hamarább nem tud az maradni, mint a férfi.

Attól egyáltalán nem butább, de érzelmileg följebb van, mint fordítva.

Ezzel nincs gond, olyan munkakör való neki, ahol a lényeg az empátia és hasonlók.

Sztereotípiát hozol szóba, de ugyanazt ömlenged miszerint a férfi elvárja, hogy a nő mosogasson el és cselédként működjön.

Elvárás nálad,hogy egyenrangú félként kezeljen a férfi, de te általánosítással védekezel eléggé gyatrán.

Miről beszélünk akkor? Nem vagy különb a férfiaktól akiktől tartasz, vagy lenézed.

2023. nov. 16. 17:58
 40/151 A kérdező kommentje:

38 ugyan nem tőlem kérdezed és nem akarom elvenni 37-estől a lehetőséget, szóval a te válaszodat is várjuk majd. Viszont ez érdekes meglátás, és kicsit én is megérintve érzem benne magamat, egy saját példával. Tehát én pl nem tartom magam feministának, de sose vártam el egy nőtől se hogy takarítson utánam, vagy szolgáljon ki. Én a valódi egyenlőségben hiszek. És az egyik eredendő párkapcsolati félelmem is pontosan ebből származik, mert sajnos történt már ilyen velem. Hogy az adott nő ezt megérezte, gyengeségnek vette, és ezen az egyenlőség melletti hozzáállásomon át manipulált és játszmázott velem, gyakorlatilag megpróbált a fejemre nőni és leuralni. Nem tudok róla hogy ő feminista lett volna, de azért ez is egy létező típus valljuk be.

A másik meg az, hogy én tényleg elfogadom és elgondolkozok az építő kritikán vagy a másik kérésein, mondhatja ezt nekem nő vagy férfi, nem ez alapján kategorizálok. És ha valóban úgy érzem hogy igaza van, akkor megpróbálok változtatni. Főleg ha az ő érdekeit sértő dologról is van szó. Viszont szintén jártam már úgy, hogy a másik fél teljesen kompromisszumképtelen volt, én sok hasonlót megtettem neki, ő meg cserébe a legalapabb kért, sőt megígért dolgokra se volt hajlandó. Legfeljebb ímmel ámmal, aztán amint úgy alakult hogy neki már nem kényelmes, felhagyott vele, és engem hibáztatott akkor is amikor ezt a dolgot visszakérdeztem tőle hogy miért. Pedig jogos dolgokról volt szó és nem is lett volna nehéz teljesíteni. Csak pontosan ez volt a hozzáállása neki is, hogy neki nőként nehogy már ilyen dolgokkal kelljen foglalkoznia, vagy kölcsönösen megfelelnie. Ebben sem igazán érzem manapság az egyenlőséget a nemek között. És kicsit a 31-es válaszban is ezt a fajta sértett nemi büszkeséget véltem felfedezni. Hogy a férfinek nem lehet igaza, hiszen ő csak manipulálni és letörni akar. És ez szabotálja az empátiát is, és a közös együttműködést, folyamatos és felesleges, káros súrlódást okozva. Aminek szinte sosincs jó vége.

2023. nov. 16. 18:01
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!