Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Lejjebb adni az elvárásokból...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Lejjebb adni az elvárásokból vagy átgondolni az elvárásokat, hogy mi az ami tényleg fontos és mi az ami nem?

Figyelt kérdés

Szerintem rosszul használjuk a nyelvet és úgy gondolom aki társkeresési problémákkal küzd annak nem lejjebb kell adnia, hanem átgondolni azt, hogy tényleg fontosak azok az elvárások, enélkül boldogtalan lenne-e vagy szimplán csak fantáziák. Szinte mindenkiben él egy fantázia kép arról, hogy milyen egy megfelelő partner, nagyon fiatal tapasztalatlan koromban volt egy fantáziaképem arról, hogy milyen nő mellett tudnék boldog lenni, aztán később egy olyan nőbe lettem szerelmes aki tök más volt, mint azok a csajok akik eddig tetszettek, más volt a stílusa, más volt a személyisége, a viselkedése, mint azoknak a csajoknak akikről azt gondoltam, hogy csak velük tudnám jól érezni magam. Viszonzatlan szerelem volt, mert volt párja aki most már a férje, de ott kezdtem rájönni arra, hogy más a fantázia és más a valóság. Egy nő elvárhat többdiplomát, autót és bebészelheti magának azt, hogy márpedig ő csak ilyen férfival érezheti jól magát, de a valóságot nem érdekli az, hogy mit vár el, mert ha olyan emberbe szeret bele aki nem felel meg minden elvárásnak akkor rájön arra, hogy ez csak fantázia volt. Ha valaki foggal körömmel ragaszkodik a listájához nem lesz boldog.

Nem rég volt barátom esküvője, nagyon boldogok szeretik egymást és a kapcsolatuk miatt jöttem rá arra, hogy létezik feltétel nélküli szeretet, mert ők így szeretik egymást. Barátom feleségének a huga 30 éves és soha nem volt még kapcsolata, szűz, mert annyira ragaszkodik az elvárásaihoz, hogy az hihetetlen. Ha nincs diplomája, autója és nem latinos a csávó akkor az nem kell neki. Az öccse ugyanez, oda van a diszkós vékony csajokért, tök szép aranyos kedves csajokra mondja azt, hogy hát nem tetszik neki, lassan 30 éves lesz és nem volt neki se kapcsolata. Huszonéves korom elején én is ilyen voltam, hasonló ízlésem volt, de rájöttem arra, hogy egy fantázia. Egy utolsó példa barátom feleségének unokatesója. Neki voltak kapcsolatai, de egyikben se volt igazán boldog. 30 éves elmúlt egy sportos jól kinéző csajszi, aki orvos azt lehet róla gondolni, hogy tök rendben van az élete, boldog, de egyszer beszélgettem vele és azt mondta, hogy neki olyan pasi kell aki többet utazgat, mint ő, mert csak így tudna felnézni rá. Nagyot néztem mikor ezt mondta és elég gyerekes elvárása van. Ha beleszeret egy olyan férfiba aki kevesebbet utazott eddig, mint ő és neadjisten, de esetleg nem járt még külföldön akkor mi van most őszintén? Annyi minden miatt fellehet nézni a másikra, hogy az hihetetlen. Lehet nem utazott még annyit, de lehet partnere lenne egy tök jó külföldi utazásnak és egész jó élményt szerezhetnek. Honnan tudja azt, hogy csak olyan pasival lehet boldog aki eddig sokat utazott? Mikor esküvőn voltam mindkét csajon látszott a keserűség.

Amikor nagyon fiatal koromban társkeresési problémáim voltak, mindig azzal jöttek, hogy vegyem lejjebb és megalázónak gondoltam ezt és azt gondoltam, hogy a büszkeségem bánná ezt. Úgy látom rajtam kívül sokan gondolják ezt. Nem lejjebb kell adni, hanem gondolkodni azon, hogy ez tényleg fontos nekem, anélkül boldogtalan lennék vagy mégsem, csak fantázia az egész?

2023. nov. 13. 10:54
 1/6 anonim ***** válasza:
0%
Legtöbb férfi amit nem ért, hogy a külsőségek nézi nagyon. Nem számít, ha kedves rendes odaado.Lenyeg, h csini legyen.
2023. nov. 13. 11:16
 2/6 anonim ***** válasza:

Igen, a fantáziának ez a lényege, hogy nem reális, a valóságban igen valószínűtlen, hogy úgy működne egy nő, akkor lehet így gondolni ha mindig egy nézőpontból látjuk (Pl az Otthoni viselkedésére nincs rálátásod).

De nem mindenki áldoz erre gondolati időt, egyszerűen csak ösztönből válogatnak, és az ösztöneiket sem ismerik. Mint mikor énekelsz magadban, aztán felveszed és meghallgatod és egészen máshogy hangzik az egész.

Itt sajnos szerintem senkit nem fogsz "meggyőzni" csak aki eleve így gondolkodik már. Vagy azért mert már túl van pár kapcsolaton amikben rájött erre vagy pedig azért mert gondolkodott rajta ennyit, vagy beszélt róla a pszichológusával, legjobb barátjával stb.

2023. nov. 13. 13:42
 3/6 anonim ***** válasza:
84%

"Nem lejjebb kell adni, hanem gondolkodni azon, hogy ez tényleg fontos nekem, anélkül boldogtalan lennék vagy mégsem, csak fantázia az egész?"

Én egyetértek veled, de hát az emberek többsége nem így működik. Ő bajuk őszintén szólva, nem izgatnak még egy kicsit se.

2023. nov. 30. 16:31
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Én sosem idealizáltam, milyen társat szeretnék. Mindig úgy voltam vele, ha megismerek valakit, akivel van közös téma és jól érzem magam, hagyom alakulni a dolgot. Úgy gondolom, ha túl sok az elvárás, az emberek tényleg elszalaszthatnak ezáltal olyan személlyel is megismerkedni, akivel egyébként jól kijöhetnének, mivel az elvárás meggátolja őket és nem nyitottak.Szóval csak jönnek a kifogások és végül egyedül maradnak.
2023. nov. 30. 19:23
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

1. Ez nem feltétlenül van így.

Nekem kamaszkoromban nagyon tetszettek a szőke lányok, kék vagy zöld szemmel,de amikor megismertem egy barna hajú, barna szemű lányt a húszas éveim elején és beleszerettem, akkor megtanultam, hogy sokat nem érnek a külsőségek.

Ha nem tudsz a másikkal 2 értelmes mondatot váltani, vagy van olyan szokása ami kiidegel, vagy emberileg szar alak az illető, akkor az a kapcsolat halálra van ítélve.

22 éves korom óta annyi az elvárásom, hogy legyen egészséges és ne legyen kifejezetten ocsmány. Ha egy hétköznapi szürke egér volt a lány az se zavart, ha megfogott benne valami.

A mostani barátnőm se topmodell, de majdnem 10 éve együtt vagyunk.

33/F

2023. dec. 1. 12:54
 6/6 NTBS ***** válasza:
Igen érdemes átgondolni mindkettő nem esetében az igényeket.
2023. dec. 1. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!