Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nagyon sok férfi munkavállaló is megy el Magyarországról. Miért van mégis ekkora férfitöbblet Magyarországon?
Igaz, hogy sokkal több magyar nőnek van külföldi párja, mint magyar férfinak külföldi nője. Ez szerintem teljesen egyértelmű, senki sem vonja kétségbe. Tehát nagyobb a nők elszívása innen, társkeresési célokból. Valamint az ide jövő vendégmunkások, ukránok, filippínók, kínaiak, grúzok szinte csak férfiak.
Ezek miatt van több férfi, ezért nem jut sok magyar férfinak társ, ezért van az hogy manapság 20-szor annyi férfi van magyar társkeresőkön mint nő.
Igen ám, de a legújabb felmérések szerint nagyon sok férfi is megy ki innen a jobb életszínvonalért, itt van pl. egy aktuális cikk:
"Egyre többen érzik úgy, hogy a külföldi munkavállalás a megfelelő választás számukra. A legnépszerűbb szektorok az egészségügy, a mérnöki területek, az IT, a vendéglátás és az építőipar."
Ha megnézzük ezeket a területeket,
egészségügy -> férfiak és nők vegyesen
mérnöki területek -> csak férfiak (szinte)
IT -> csak férfiak (szinte)
vendéglátás -> férfiak és nők vegyesen
építőipar -> csak férfiak
Tehát azt lehet látni, hogy nagyon sok férfi is elmegy. Ez még mindig elenyésző? Mert a nemek arányában ez a kompenzáció nem látszik.
19: nem egy esetet ismerek csak a saját ismeretségi körömből. Pl. megözvegyült nő 65 évesen "bepasizott".
Amúgy meg ha nem ismerkednének, akkor sem állná meg a helyét az a kijelentés, hogy Magyarországon férfitöbblet van, bármiféle pontosítás nélkül.
21
És nem állítottam csak annyitr, hogy férfitöbblet van és kész. Én linkeltem statisztikát, hogy bemutassam, az 50 alatti korosztályban pedig igenis az van, de mint látom a 20-as továbbra se érti, csak mondja még mindig a magáét.
Oké, és ez a 65 éves nő gondolom a saját korosztályában keres, nem? Mint a többiek. Az ő korosztályban nő többlet, ahogy megyünk feljebb, egyre jobban. A kérdés viszont nem erre a korosztályra vonatkozott, eleve ők már nyugdíjasok, nem munkavállalók.
"potenciális partnerként tényleg nem tekintek úgy egy nálam sokkal idősebbre. De itt nem is ezzel van a gond. Hanem azzal, hogy valaki állít valamit, ami abban a formában nem helyes. Mert nincs férfitöbblet Magyarországon"
Tehát el is jutottunk oda hogy a kérdezőnek tulajdonképpen igaza van, csak ugye nem abban a megfogalmazásban ahogy ő tette.
Amúgy érthető a fogalmazás, mert nyilván nem azzal kezd egy kérdést hogy a férfitöbblet, ami kizárólag az aktív és releváns korosztályokban tapasztalható, hanem lerövidíti a fogalmat.
Ettől fúggetlenül társadalomföldrajzi tény marad hogy idősebb korban masszív nőtöbblet van, fiatalkorban pedig enyhe férfitöbblet, de egy erősen elöregedő társasalomban, ami a komplett társadalmat a nőtöbblet felé taszítja.
Azaz a társkeresés - ami valójában az aktív korosztályokban releváns dolog ugye (mint elismerted) - a férfiak számára eleve problémás a fiatalkori férfitöbblet révén.
De igazán csak azért problémás, mert erre jön még a fiatal nök preferenciája, azaz hogy minden férfikorosztály a fiatal nőkre hajt elsösorban, illetve az hogy ezek a nők kizárólag ugyanarra a szűk sikeres férfirétegre hajtanak. Ezek együttesen teszik a férfiak számára rémálommá a párkeresést. A potenciális partnerekből rettenetes a hiány
"de én nem is rólad beszéltem, meg azokról, akik linkelik a statot és pontosan beszélnek."
Kit érdekel kinek céloztad?
Egy témáról beszéltünk
"azé' nincs nőm, mert Mo-n férfitöbblet van"
Nem erröl volt szó konkrétan
Pontosan arról volt szó hogy férfitöbblet van, és ez IS nehezíti a csajozást, és nehezebbé teszi eleve mint a csajoknak a pasizás. Azért nem írt arról senki hogy a férfitöbblet teljesen ellehetetlenít minden férfit.
Viszont visszautasítjuk a probléma tagadását, amit te is csinálsz
hanem 50es pasasok is, akikhez "azért korban közelebb áll az 50es nő, mint a 20onéves."
Nem hallottam még élőben erről beszélgetni senkit sem, annyira tabu a téma. Egy társadalomföldrajzi tényről beszélünk ami olyannyira tabutéma hogy bárkit letámadnak és lenéznek aki mer beszélni róla (tapasztaltam mert én próbáltam párszor). Ezért csakis online lehet róla hallani, névtelenül
Az meg hogy az 50-sek is a 20-onévesekre gerjednek nem újdonság, pont ez a másik probléma a férfitársalomban (tehát ez IS probléma) hogy a legtöbb férfi a fiatalabb nőkre pályázik, pont arra a rétegre akik a legkevesebben vannak, az elöregedés miatt ez egy hatványozott probléma
Az öregebb férfiak pedig néha vagyont villantva vagy más módon meg is szerzik ezeket a fiatal nőket maguknak. Ritka cudar világ ez a férfiak számára
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!