Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Milyen "kasztba" tartozok jelenleg a társkeresés szempontjából, ha külön élek egyedül egy belvárosi 50nm-es lakásban, nem az enyém de nem fizetek érte?

Figyelt kérdés

Rokonom külföldre költözött, de nem akarja idegeneknek kiadni a lakását, ezért kibuliztam hogy ha már úgyis ott áll üresen lakhassak benne. Pénzt nem fogad el tőlem, csak a rezsit meg a közös költséget fizetem (azt akkor is fizethetném ha saját tulajdonú lenne a lakás).

Magyar ingatlanom nincsen, csak majd örökölni fogok a remélhetőleg távoli jövőben. Viszont vannak megtakarításaim, de nem szándékozok magyar ingatlant vásárolni, mert az MNB szerint is túl vannak most árazva. Hosszú távú célom Nyugat-Európában venni egy lakást majd, mert ott stabilan értékálló.

Társkeresés szempontjából most milyen kasztba tartozom? Tudom hogy kő kemény kaszt rendszer van Magyarországon a lakhatás tekintetében ha egy férfiról van szó. Nem vagyok mamahoteles, egyedül élek azaz nincsenek lakótársaim, nem vagyok igazán albérletes sem mert nem fizetek érte, sok csajnál az is kizáró ok ha olyan "hülye" vagyok hogy más zsebét tömöm. Viszont nincs saját tulajdonú magyar ingatlanom.

Hova tartozom így rendszertanilag?

2023. aug. 27. 20:55
 1/7 anonim ***** válasza:
83%
Oda, akit bármikor kitehetnek az otthonából, nem stabil a helye. FelejtősKb. 1 szinten vagy a céges albisokkal, akiknek évente kell megigényelni a további lakhatást.
2023. aug. 27. 20:58
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Régebben volt egy kőgazdag sugar daddym, de egy ingatlana sem volt, még házat is bérelt. Neki hótmindegy volt, hogy ingatlanban, kötvényekben vagy a számláján van a pénze. Most akkor gondolod emiatt nem jönnének össze vele nők, mert akinek nincs ingatlana, az csak csóró lehet? Akinek van, az meg gazdag? Hatalmas tévedés.

Nekem személy szerint mindegy, hogy van-e ingatlana, az számít, hogy többet keressen, mint én. Igaz én magyarokkal már nem ismerkedek, szóval lehet az én véleményem mellékes. Hogy te így milyen kasztba tartozol - egyedül élsz és lakbért se kell fizetned, ez tök szuper. Csak okosan bánj a megmaradt pénzzel.

2023. aug. 27. 21:07
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Most nagyon brutálisan őszinte leszek: nekem ezzel az egész kasztos hozzáállással felvontál egy hatalmas piros zászlót úgyhogy gyakorlatilag mindegy hogy mid van

Hogy a kérdésre valaszoljak, szerintem amúgy abszolút jó helyzetben vagy, főleg olyannal, aki tervez külföldre költözni.

2023. aug. 27. 21:14
 4/7 anonim ***** válasza:
csórók kasztjába.. gondolkodásilag mindenképp
2023. aug. 27. 21:31
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

"rendszertanilag" :D

Hadd ne mondjak csúnyát, hogy melyik kasztba tartozol.

2023. aug. 27. 22:58
 6/7 anonim ***** válasza:

Nagyon osztom a 3. válaszoló véleményét.

Ahogy megírtad az egész kis történetedet, felállt a hátamon a szőr. Nőként számomra az ilyen pasik offosak, addig már el se jutnánk, hogy a lakhatásáról kezdjünk beszélgetni. Ha szerinted a társkeresésben kasztok vannak, akkor biztos, hogy nem egymást keressük. Mondom ezt úgy, hogy én nőként saját ingatlannal rendelkezem.

2023. aug. 28. 00:33
 7/7 anonim ***** válasza:

Bérlő kaszt. Bármikor visszajön a rokon, pattannod kell. Mondhatnám azt is, hogy annyiból előnyöd hogy kevesebbet kell fizetned, viszont annyiból hátrányod, hogy tényleg bármikor, amikor méltóztatik visszajönni, vagy meggondolni magát a rokon, neked menned kell.

Ha hülye vagy, és most nem teszel félre, vagy nem tudsz félretenni, akkor ilyen esetben egy lakást se tudsz bérelni, tehát kb. hajléktalan munkásszálló vagy mamahotel kasztba csúszol le.

Inkább az a döntő, hogy mennyire vagy céltudatos, és mennyire építed az életed. Ha csak tengődsz villogva, ahogy itt, hogy haha, milyen jó, nem kell neked bérleti díjat fizetni, az még kevés. Mi van mellette? Dolgozol? A pénzt félreteszed, megtakarítod, vagy eliszod, elszívod? Továbbképzed magad, hogy többre vidd?

Csak mert ezek a "jelentéktelen" kérdések is nagyon sokat számítanak, legalábbis annál, aki komolyan, hosszútávra tervez társkeresést. Az autó-lakás csak egy roppant felületes kérdés, a munka/tanulás meg általában belépőszint.

Szeretném jelezni itt is, hogy az albérlet egy helytelen kifejezés, olyan, mintha az autóra azt mondanánk, hogy lovasszekér. Az albérlő ne a tulajdonostól bérel, hanem a tulajdonos bérlőjétől, ez kb. a múlt század elejéről ragadt ránk a gangos bérházakkal együtt, amik későbbmár többnyire saját vagy önkormányzati tulajdon lett, ill. a szocializmusban az a szint, amikor a tulaj kiad egy szobát (filmekben tipikusan ilyen esetekben láthatsz házinénit, ami általában kb. egy rossz anyóssal megegyező karakter szokott lenni).

Ezen kívül van a társbérlet, ahol többen bérelnek egy lakást.

Visszatérve, ha csak alkalmi dologról van szó, akkor ott nem kell beavatni a részletekbe az illetőt, ott az a lényeg, hogy van hova menni, és senki nem fog zavarni, ha komolyabban tervezel, ott azért elő kell állni, hogy mi a helyzet.

2023. aug. 28. 06:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!