Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » A férfiak 63%-a szingli, míg...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A férfiak 63%-a szingli, míg a nők 34%-a. Ebből az következik hogy átlagosan egy férfi az több nővel tart kapcsolatot és a nőket átverik?

Figyelt kérdés

Így jöhetnek ki ezek a számok?

Én a googleba beírva kerestem utána ezeknek az adatoknak, a legtöbb ezzel a témával foglalkozó kutatás egyet ért ebben és a különböző felmérés szám adataiban nincsenek szignifikáns különbségek, mindenhol markáns eredmény jött ki miszerint sokkal több szingli férfi van mint nő. De szívesen fogadok más forrást ami ennek az ellenkezőjét bizonyítja mint a 2022-ben a Pew Research Center kutatása.

[link]

A kutásban résztvevők továbbá megállapították hogy a fiatal férfiak 4x gyakrabban követnek el öngyilkosságot mint a nők.

Én kíváncsi vagyok ebbe ki mit lát bele és miért lehet ez így (ha így van, természetesen lehet vitatkozni vagy cáfolni, azért vagyunk itt)

Nekem a személyes véleményem az hogy azért van így mert a nők azok úgymond "többet érnek a húspiacon" és a többszörös érdeklődés miatt a férfiak részéről csak azokkal lépnek kapcsolatban akik akik a leg többet tudják nekik nyújtani, akik valami módon jobban fel tudják kelteni a nők érdeklődését (hogy mivel ide mindenki tetszőlegesen be tud helyettesíteni bármit). És egy nő az mindig gyorsabban tud találni magának új társat ha készen áll. Félre ne értse senki, szerintem ezzel nincsen baj, még az állatvilágban is így van hogy a csak a leg rátermettebb tudja tovább örökíteni a génjeit. Viszont a nők többsége (szinte mind) elítéli a megcsalást és igyekszik olyan férfiakat választani akik ilyen téren megbízhatóak. Viszont ha ezek a számok igazak akkor nem jön ki a matek máshogy minthogy a nők által értékes férfiak bizony több vasat tartanak a tűzbe. Tehát a nők vagy át vannak verve és meg vannak babonázva ezekkel a férfiakkal és többségében sajnos pont ilyeneket választanak vagy ebből a szempontból képmutatóak amikor azt állítják nekik elsődleges a hűség.

Ki mit gondol erről a témáról?

2023. júl. 16. 23:05
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

"Milyen kutatas, Mucuka? Kijelentésnek valamit, aztán tényként kezelik.

[link] (Ez az eredeti pew research center oldala az említett kutatásról)

"Ki, hol, mikor hogyan végezte a kutatást? Ez így egy nagy semmi."

A fentebb linkelt oldalon megtalálod hogy az alján ki publikálta a kutatást.

Ezen a linken pedig megtalálod (a pew oldalon volt beírva a kutatás módszertana) a használt kérdéseket , a válaszokat és annak módszertanát.

[link]

Itt A Pew Research Centerről bővebben olvashatsz, az embereikről, a kutatási módszereikről, a szervezeti felépítésükről, a finanszírozásukról. Minden kékkel ki van emelve és linkként működik le tudod ellenőrizni.

[link]

De itt egy wiki link is:

[link]

Az eredeti tanulmányban ebben a részletben lehet tovább menni az említett kérdések és válaszok és a kutatás módszertanát illetően csak igy bemásolva nem tudom a kiemelt részt linként működtetni de ezt keresd benne:

Hogyan csináltuk ezt

A Pew Research Center azért végezte ezt a tanulmányt, hogy jobban megértse az egyedülálló amerikaiakat, romantikus céljaiktól az online randevúzással kapcsolatos tapasztalataikig. Ezt a felmérést 6034 amerikai felnőtt körében végezték 2022. július 5. és 17. között. Ebben 4996 válaszadó vett részt a Center's American Trends Panel (ATP) online felmérési paneljétől, amelyet a lakcímek nemzeti, véletlenszerű mintavételével vesznek fel. Így szinte minden amerikai felnőttnek lehetősége van kiválasztani. Az Ipsos KnowledgePanel 1038 válaszadójának túlmintája is szerepelt benne, akik jelezték, hogy leszbikusok, melegek vagy biszexuálisok (LGB), és a túlmintás csoportokat a népesség arányának tükrözése érdekében súlyozták vissza. A felmérést úgy súlyozzák, hogy reprezentatív legyen az Egyesült Államok felnőtt lakosságára nem, faj, etnikai hovatartozás, pártos hovatartozás, iskolai végzettség és egyéb kategóriák szerint. Olvasson többet aAz ATP módszertana(link) .

Íme az elemzéshez használt kérdések , a válaszok és annak módszertana .(link)

A leszbikus, meleg és biszexuális (LGB) felnőtteket a kis mintaméret miatt kombinálják. Ezen túlmenően, mivel ez a kutatás a szexuális irányultságra összpontosít, nem a nemi identitásra, és mivel az Egyesült Államokban a transznemű lakosság nagyon kicsi, a transznemű válaszadókat nem azonosítják külön. Olvassa el a teljes online társkereső jelentést további részletekért.(link)

Mellesleg, ami viszont tény, ugyanannyi férfinek van felesége, mint nőnek férje."

2023. júl. 17. 10:48
 22/49 A kérdező kommentje:

"Mellesleg, ami viszont tény, ugyanannyi férfinek van felesége, mint nőnek férje."

Ha normális, hagyományos kapcsolatot nézzük, akkor valóban így van. De, a kutásban szereplő adatokból az derül ki kizárásos alapon hogy a nők nagy része inkább ilyen-olyan szexkapcsolatban van egy olyan pasival, aki jellemzően több nőt kezel párhuzamosan. Ahány ilyen nő van, annyi férfinek nem jut társ, értelemszerűen.

2023. júl. 17. 10:50
 23/49 A kérdező kommentje:

"Szerintem ez az adat inkább arról tesz tanúbizonyságot, hogy egy nő sokkal korábbi szakaszban kapcsolatnak definiál egy ismerkedést, illetve később definiálják nem létezőként, miután az elfárad, de a pár még nem szakított."

Nem, mert a kutatásban a feltett kérdések direkt úgy lettek megfogalmazva hogy ilyen módon ne ferdüljenek, tehát nem csak egy "igen-nem" ahol a válaszolóra van bízva hogy mit tekint kapcsolatnak. A linken tudod ellenőrizni a feltett kérdéseket és hogy a kutatás során hogyan értékelték azokat.

2023. júl. 17. 11:07
 24/49 anonim ***** válasza:
79%

21

Ebből még mindig nem derül ki, hogy hol mikor és hogyan kérdeztek, miként definiálták a szingliség fogalmát, ki mit ért alatta,

2023. júl. 17. 11:46
 25/49 anonim ***** válasza:
82%

EZ akkor is egy bulshit, hogy kétszer annyi nőnek van párkapcsolata(!).

Egy párkapcsolatban szorosan együtt élnek a felek, megcsalás lehet, de az nem befolyásolja a szingliséget. Az meg teljesne abszurd, hogy Pistike szerdán Marikával látogatja a szüleit és Marika gyerekiért megy az oviba, vasárnap pedig Julikával ül a családi asztalhoz.

Nyugodtan a sgükkbe dufhatják az ilyen hókuszpókusz stasztikákat.

2023. júl. 17. 11:49
 26/49 anonim ***** válasza:
82%
A valóban komoly kutatások évekig, évtizedekig tartanak, nem 6/7 napig… Ezek annyira vehetőek komolyan,mint a Tinderes “”kutatások””. A sok edukálatlan ember elhiszi, hogy ezek komolyak, mert úgy van körítve, holott ha egy darab egyetemi proszemináriumon voltál már, akkor pontosan tudod, mennyire körberöhögik ezeket.
2023. júl. 17. 11:50
 27/49 A kérdező kommentje:

"

21

Ebből még mindig nem derül ki, hogy hol mikor és hogyan kérdeztek, miként definiálták a szingliség fogalmát, ki mit ért alatta,"

Ott van leírva.

Ezen a linken találod hogyan kérdeztek és ki mit ért alatta.

[link]

Mint látod nem csak annyi volt a kérdés hogy kapcsolatban volt-e hanem további kérdéseket tettek fel annak elhárítása érdekében hogy az eredmény aszerint torzuljon ki mit tart kapcsolatnak.

2023. júl. 17. 12:08
 28/49 A kérdező kommentje:

"A valóban komoly kutatások évekig, évtizedekig tartanak, nem 6/7 napig… Ezek annyira vehetőek komolyan,mint a Tinderes “”kutatások””. A sok edukálatlan ember elhiszi, hogy ezek komolyak, mert úgy van körítve, holott ha egy darab egyetemi proszemináriumon voltál már, akkor pontosan tudod, mennyire körberöhögik ezeket."

Ezzel nem tudok vitatkozni. Ha eszerint hiteltelen a kutatás akkor legyen igazad. Ez legalább egy érv.

2023. júl. 17. 12:09
 29/49 A kérdező kommentje:
Persze kérdés hogy önmagában azért mert tovább tart a kísérlet az mennyiben változtatja meg a végeredményt. Szerintem ha megvan a megfelelő mintavételi arány ami már reprezentatívnak mondható lakosság arányban akkor irreleváns önmagában azzal érvelni a kutatás megbízhatósága ellen hogy "mennyi ideig tartott" hisz ebben az esetben ha egységnyi idő alatt kevesebb embert tudnak kikérdezni és emiatt tart sokkal tovább egy kutatás akkor a te tézisedben ettől hitelesebb lesz holott csak a hatékonysága csökkent. Szerintem az számít összesen hány embert kérdetek meg és még az sem feltétlen direkt jó hogy mennyi idő alatt, mivel ha túl sokáig tart akkor nem azt fogjuk megtudni most mi a helyzet. A te példádban h ez évtizedekig tart mondjuk legyen 30-40 év akkor egy teljesen használhatatlan eredmény jön ki. Mivel ez folyamatosan változik. De a trendre az én "időmben" vagyok kíváncsi mivel ez most érint engem, vagy téged.
2023. júl. 17. 12:15
 30/49 anonim ***** válasza:
13%

"ha egy darab egyetemi proszemináriumon voltál már, akkor pontosan tudod, mennyire körberöhögik ezeket"

Altalaban azokat a kutatasokat rohogik korbe, amik nem az egyeni szajizuknek felelnek meg. Lasd pl. Brexit.

39F incel

2023. júl. 17. 12:18
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!