Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mi a különbség a szerelem és a "szeretem, hogy szeretnek" között? Meg lehet egyáltalán különböztetni?
Az utóbbi viszonzott szerelmet takar.
A szeretem ha szeretnek nálam azt jelenti hogy valaki partner abban jogy meg tudjam élni az iranta érzett érzelmeimet mert ő is ugyanugy repked belul mint én azt erzi amit én és nincsenek korlátok határok.
Kb mint amikor drogos beállva van egy másik drogossal. Vagy aki iszik bulizik teljesen más egy szintén ittas haver mint egy józanabb merevebb vki akivel nem lehet "őrültködni" mert más rezgésen van.
Van aki egyutt ugrik velem fejest a strandon más meg les a partról hogy egyedül ugrálok. Azért nem mindegy.
Remélem érthetők a hasonlatok.
Ha vki szeret azért szeretem mert képes egy rezgésen lenni velem.
(1)
Szerintem 1-es félreértette ezt. A "szeretem, hogy szeretnek" egy társfüggő hozzáállás, amiben nem az ember a fontos, nem az embert szereted, hanem azt, hogy szeret. "A szerelembe szerelmes". Persze mindenki szereti azt, hogyha szeretve van, ezért nem mindig egyszerű megkülönböztetni a kettőt.
Boldog voltál szingliként? Ha igen, akkor nincs semmi gond, valószínűleg egy megalapozott döntés volt összejönni a pároddal, és tényleg ő a fontos. Ugyanez a kérdéskör, ha utasítottál már vissza normális embert (csak mert téged nem mozgatott meg, de nem volt vele objektíven nézve semmi gond), akkor valószínűleg tényleg a párodat szereted és nem az érzést, amit tőle kapsz. Ugyanígy, ha képtelen voltál kilépni egy rossz (ide értve a közepes, egyszerűen sehová sem vezető, de nem bántalmazó, kényelmes kapcsolatokat is) kapcsolatból, amíg nem volt kilátásban más, az szintén aggodalomra ad okot.
Azon kell elgondolkodnod, hogy a párod személyében mit szeretsz. Hogy ha ugyanazt megadná más, akkor mi lenne. És igen, lehetsz szerelmes és szeretheted azt, hogy szeretnek. De ha szerelmes vagy, akkor az embert szereted. Ha nem, akkor csak élvezed, hogy valaki figyel rád.
Teljesen más a kettő, máson van a hangsúly. A szerelem érzését gondolom nem kell magyaráznom...?
A "szeretem, hogy szeretnek" azt jelenti, hogy jól esik neki, hogy valaki szereti. Ez még csak nem is jelent kölcsönösséget. Egyszerűen fürdőzik a másik törődésében, odaadásában. Ez az utóbbi szerintem önzőség is kissé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!