Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Mi a különbség a szerelem és...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi a különbség a szerelem és a "szeretem, hogy szeretnek" között? Meg lehet egyáltalán különböztetni?

Figyelt kérdés
2023. jún. 17. 12:41
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
41%

Az utóbbi viszonzott szerelmet takar.

A szeretem ha szeretnek nálam azt jelenti hogy valaki partner abban jogy meg tudjam élni az iranta érzett érzelmeimet mert ő is ugyanugy repked belul mint én azt erzi amit én és nincsenek korlátok határok.

Kb mint amikor drogos beállva van egy másik drogossal. Vagy aki iszik bulizik teljesen más egy szintén ittas haver mint egy józanabb merevebb vki akivel nem lehet "őrültködni" mert más rezgésen van.

Van aki egyutt ugrik velem fejest a strandon más meg les a partról hogy egyedül ugrálok. Azért nem mindegy.

2023. jún. 17. 12:44
 2/14 anonim ***** válasza:
0%

Remélem érthetők a hasonlatok.

Ha vki szeret azért szeretem mert képes egy rezgésen lenni velem.

(1)

2023. jún. 17. 12:45
 3/14 A kérdező kommentje:
Nem tudom, alapból instagramon ismerkedtünk meg, sokáig csak írkáltunk egymásnak, és még a videochat előtt elkezdtem érezni valamit iránta. Találkoztunk, a kezdeti félénkség feloldódott, elkezdtem iránta többet érezni, és mivel nem vagyok a másik nem nagy kedvence, így nagyon boldog voltam, hogy tetszek valakinek. Most már együtt vagyunk, hiányzik, amikor nincs velem. De nem tudom, hogy ez szerelem-e.
2023. jún. 17. 12:48
 4/14 anonim ***** válasza:
0%
Szerelem nem létezik, ez utóbbi érzés pedig igen, mert alapvetően önző és nem kell viszonozni, csak ő szeressen engem, az én dolgom pedig a létezés. Ez teljesen legit érzés.
2023. jún. 17. 12:49
 5/14 anonim ***** válasza:
0%
Szeretem a kocsim ezért időnként szerelem , mert szerenek otthon elmenni a boltba vele
2023. jún. 17. 12:51
 6/14 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem 1-es félreértette ezt. A "szeretem, hogy szeretnek" egy társfüggő hozzáállás, amiben nem az ember a fontos, nem az embert szereted, hanem azt, hogy szeret. "A szerelembe szerelmes". Persze mindenki szereti azt, hogyha szeretve van, ezért nem mindig egyszerű megkülönböztetni a kettőt.

Boldog voltál szingliként? Ha igen, akkor nincs semmi gond, valószínűleg egy megalapozott döntés volt összejönni a pároddal, és tényleg ő a fontos. Ugyanez a kérdéskör, ha utasítottál már vissza normális embert (csak mert téged nem mozgatott meg, de nem volt vele objektíven nézve semmi gond), akkor valószínűleg tényleg a párodat szereted és nem az érzést, amit tőle kapsz. Ugyanígy, ha képtelen voltál kilépni egy rossz (ide értve a közepes, egyszerűen sehová sem vezető, de nem bántalmazó, kényelmes kapcsolatokat is) kapcsolatból, amíg nem volt kilátásban más, az szintén aggodalomra ad okot.

Azon kell elgondolkodnod, hogy a párod személyében mit szeretsz. Hogy ha ugyanazt megadná más, akkor mi lenne. És igen, lehetsz szerelmes és szeretheted azt, hogy szeretnek. De ha szerelmes vagy, akkor az embert szereted. Ha nem, akkor csak élvezed, hogy valaki figyel rád.

2023. jún. 17. 12:54
 7/14 anonim ***** válasza:
100%
Szerelmes vagyok a páromba. Azt szeretem, aki ő, minden porcikáját, minden gesztusát, minden szavát iszom. Tudom, hogy nem cserélhető le, tudom, hogy mással nem tudnám átélni azokat a mélységeket és magasságokat, amiket átélek vele. Szeretem akkor is, amikor épp rossz passzban van és nem tudja azt nyújtani, amire vágyom, olyankor igyekszem támogatni abban, hogy átlendüljön a nehéz időszakokon. Szeretném őt boldoggá tenni.
2023. jún. 17. 12:57
 8/14 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudod, hogy szerelmes vagy-e, akkor nem vagy az!
2023. jún. 17. 13:16
 9/14 anonim ***** válasza:
100%

Teljesen más a kettő, máson van a hangsúly. A szerelem érzését gondolom nem kell magyaráznom...?

A "szeretem, hogy szeretnek" azt jelenti, hogy jól esik neki, hogy valaki szereti. Ez még csak nem is jelent kölcsönösséget. Egyszerűen fürdőzik a másik törődésében, odaadásában. Ez az utóbbi szerintem önzőség is kissé.

2023. jún. 17. 14:28
 10/14 A kérdező kommentje:
Nem voltam boldog egyedül, már nagyon szerettem volna egy párkapcsolatot.
2023. jún. 17. 15:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!