Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Jogos, ha nem érzem társamnak...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogos, ha nem érzem társamnak a munkához való hozzáállásunk miatt? Tudjuk valaha így támogatni egymást megfelelően?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Friss, alig néhány hónapos kapcsolatról van szó, amiben úgy érzem, hogy a párommal nem tudunk partnerek lenni egymás számára. Vagyis, inkább ő nekem.

Nem mondanám magam törtetőnek, de az életemben fontos szerepet tölt be az, hogy értelmes dolgokat és értelmesen csináljak. Alapvetően bennem egyfajta csodálattal kevert kíváncsiság van a hobbijaim és a szakmám iránt is. Szeretem, amit tanultam, elsősorban nem a pénz motivál, hanem a tanulás, fejlődés, új képességek megszerzése. Szeretem normálisan csinálni a legtöbb dolgot, amibe belefogok és szórakoztat ez a fajta fejlődés. Egy olyan területén vagyok a szakmámnak, ami inkább az innovációról szól, új kihívásokról, sok tanulást, kutatómunkát igényel.

Az új párom viszont erre zsigeri szinten immunis. Nincs kifejezetten hobbija a sorozatnézésen kívül, most nekiállt edzeni az én "hatásomra" (nem mondtam neki, csak csináltam a dolgom és emiatt ő is) de azt is csak egy cél érdekében, míg számomra az edzésnek volt egyfajta öröme, sikerélménye is. Ő nem akarja megérteni, hogy hogy működik az emberi test és miért azt a gyakorlatot érdemes csinálni. Nem érdekli az ezzel kapcsolatos biológia, csak valaki mondja meg neki, hogy mit csináljon és ő csinálja, ameddig muszáj. A munkában ugyanez. Mindent csak azért tanul, hogy többet fizessenek érte, nem érdekli a szakmája, nem szeret róla beszélni, nem foglalkozik vele szabadidejében kedvtelésből, mindenből azt választotta, amivel a legkisebb erőfeszítés mellett a legtöbbet lehet keresni. Ezt nem én gondolom így, hanem ő mondta.

Egyszerűen úgy érzem, hogy nem tud teljesen megérteni emiatt és hozzászólni sem a dolgaimhoz. Ő nagyon mondogatja, hogy mennyire jó hatással vagyok rá, de fordítva inkább úgy érzem, extra energia fenntartanom azt az állapotot, amit szingliként. Ha én nem vagyok erős és kötelességtudatos ebben a kapcsolatban, akkor senki. Ha vele vagyok és nem figyelek, ő nem fog figyelni helyettem, sőt, nyaggat, hogy maradjak még és még akkor is, ha nem érek rá. Úgy érzem, most már nem csak a saját életemet kell kézben tartanom, hanem külön energiát fektetni abba, hogy meghúzzam a határaimat és betartsam az elveimet, mert neki ilyenek nincsenek az életében és nem is igazán fontosak.

Alapvetően nem akar lebeszélni a dolgaimról, nem húz kifejezetten vissza, nem tartja hülyeségnek, amit csknalok, nyilván akkor nem tartanánk itt. De most jutottam el arra a pontra, hogy kicsit kevésnek érzem és ez problémát okoz olyan szempontból is, hogy nehezen tudok rá felnézni és nem motivál, ami fogad az ő személyében szabadidőmben.

A barátaim hasonlóak, mint én, látszik a csillogás a szemükben egy-egy téma kapcsán. Őt nem igazán hozza lázba semmi. Nincs szenvedélye, nem érdekli semmi, csak ami hasznos az alapvető dolgok szempontjából.

Nem ítélem el, de nekem ez nagyon furcsa és egyedül érzem magam a dolgaimmal.

A volt páromnak sem voltak olyan ambíciói, mint nekem, de érdekelték dolgok "önmagukért" és ha tudta, hogy nekem valami fontos, figyelt rá ő is, nemcsak én (pl szólt, hogy menjek csak x-el foglalkozni, meg emlékeztetett dolgokra, amiket kötelességeimként említettem, hogy nem akartam-e ezt vagy azt csinálni, mert nem akar az utamba állni). Azt valahogy inspirálóbbnak éreztem. :(

2023. máj. 29. 21:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Ha a sorozatnézés lenne a hobbija, mondjuk olyan szinten, hogy fanficeket ír?

Valamennyire értem, amit írsz, mert engem kevés dolog nem érdekel. Mondjuk engem pont a sorozatok inspirálnak a legtöbb dologra, az egyik szakmámat egy sori miatt tanultam ki.

2023. máj. 29. 21:16
 2/8 anonim ***** válasza:
72%
Talán depressziós. Nekem sincs jelenleg munkám, hiába keresnek meg linkedinen, egyszerűen nincs kedvem semmihez. Emberek közé menni sem, csak ülök vagy fekszem a szobában. Feléldegélem a pénzem, ami még egy darabig elég, aztán majd lesz valami.
2023. máj. 29. 21:18
 3/8 anonim ***** válasza:
77%

Szerintem az "átlag" emberhez képest inkább te vagy a "skála" szélén.

Dolgozik, tanul hogy többet keressen, tehát fen tudja magát tartani.

Te ennél jóval több vagy, neked kell eldönteni, hogy ezt megszokod vagy ragaszkodsz hasonló mentalitású emberhez.

Amúgy lehet kompromisszumot kötni ebben is, te lazábban veszed az életet, Ő meg komolyabban! :)

2023. máj. 29. 21:18
 4/8 anonim ***** válasza:
90%

Te kevésnek érzed őt magadhoz és nem is illetek össze. Ha pár hónapos a kapcsolat és nem szeretitek (még úgy) egymást, akkor nyugodtan lehet szakítani, ha dúl a láv, akkor lehetne neki esélyt adni.

Őszintén szólva én nem értem az utolsó bekezdést: Ha te tele vagy szenvedéllyel, motivációval, akkor ő neki téged most úgy őszintén miért kéne inspirálnia, segítenie, emlékeztetnie, hogyha nem ért hozzá?

Igazából én azt sem értem de sehogyse, hogy az ismerkedés elején, randik alatt hogyhogy nem tűnt fel, hogy nincsenek olyan hobbijai, nem olyan típus, mint te. Beszélgetettek munkahelyről, kikapcsolódási programokról ugye? Érthetetlen, hogy akkor miért nem esett le, hogy nem passzoltok.

2023. máj. 29. 21:19
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem válts, biztosan találsz valakit az ellenkező nemből, aki érdeklődik a világ csodái iránt.

Szerintem az a normális, ha valaki azt sem tudja, hogy mi az a Netflix és Instagram, mert nincs szüksége ilyen dolgokra az időt elb@szni, hanem értékesen is el tudja tölteni azt.

Nekem is volt ilyen partnerem, ugyan felsőpolcos kategória volt kinézetre, de nem volt semmi hobbija a zenehallgatáson és az Instán kívül, ráadásul a munkáját is gyűlölte, viszont nem volt annyi lelki ereje, hogy összeszedje magát a változtatáshoz. Kiszerettem belőle, mint ahogy te is ki fogsz a mostani partneredből, éppen ezek miatt.

2023. máj. 29. 21:24
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező én baromira megértelek, mert nagyon demotiváló tud lenni, ha a másiknak nincs semmi szenvedélye, amiről csillogó szemekkel tud beszélni/csinálni. Engem szimplán untatnak az ilyen emberek és soha nem veszem magam körbe ilyenekkel vagy előbb-utóbb lekopnak pl baráti körben. 3 hetes ismerkedésnél nem jutottam tovább ilyen pasikkal, szimplán meguntam őket és nem tudtak motiválni. Kondiban is azokat az embereket nézem örömmel edzés közben, akik mindent beleadnak és élvezik, nekem ez ad egyfajta motivációt, nem azok, akik nonstop telefonoznak közben és muszájból vannak ott...

De azt nem értem, hogy ha ennyire nincs benne semmi érdekes, akkor hogy tudtál elmenni vele 3 randinál többre? Ennyi alatt azért csak kiderül az igazság. Gondolom nagyon jól néz ki és jó a kémia és azt hitted ennyi elég lesz (saját tapasztalatból beszélek). Ezt döntsd el magadban, hogy miért vagy vele.

2023. máj. 29. 21:57
 7/8 anonim ***** válasza:
Sajnos nem illettek ossze. Mar eleve az hogy kevesnek erzed ot. Egyebkent te is elegge extrem eset vagy, tehat egy "atlagos" ember azert nem ennyire erdeklodo egy-egy tema irant. Teged minden is erdekel, ot meg semmi. Ilyennel is talalkoztam egyebkent, hogy konkretan semmi nem erdekelte az illetot, semmi erdeklodesi kor, vagy akarmi. Nem vagyunk egyformak.
2023. máj. 30. 07:52
 8/8 anonim ***** válasza:

Ha karrierista párt akarsz, akkor mást kell keresned.

A legtöbb ember egyszerű, dolgozik, hogy megéljen, gyereket nevel, este tévézik.

2023. máj. 30. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!