Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nők! Járnátok olyan férfival aki mindössze nettó 200 ezret tudott keresni Budapesten, de most nettó 1,2 milliót keres Bécsben?
Mindezt mérnök infós diplomával. Budapesten nagyon sok helyről visszautasítottak még ennyiért is a pitsába, mert ott csak seniorokat kerestek, junior állás alig volt, arra is jelentkeztek (még nettó 200-250-ért is) vagy 40-en egy pozícióra, kezdő programozónak. Undorító volt a munkaerőpiac és az iszonyú kétszínűség a politikai munkaerőhiány propagandában.
Na mind1, egy nagyon kis cégnél tudtam csak elhelyezkedni nettó 200-ért, még azért is könyörögni kellett a főnöknek, hogy mikor jön már meg a fizu, mert hajlamos volt elfelejteni... de ennek már vége. 2 évet lehúztam ott. Most már 1 éve Bécsben élek, ahova az ELSŐ helyre felvettek ahova beadtam a jelentkezésem, és nettó 1,2 millióra jön ki havonta a jövedelem (jelenlegi forint árfolyam mellett). Bécs az teljesen más, ott majdnem mindenki jól él és mindenkinek adnak lehetőséget a cégnek, még egy juniornak is. De ez a fizetés egy kicsivel még így is a Bécsi átlagfizetés felett van, azaz sok echte bécsi osztrák is megirigyelné.
Így járnátok egy pasival, aki otthon nem tudta megállni a helyét, de Nyugaton meg tudta egyből. És ez még mindig csak junior fizu, később ez csak emelkedni fog. Ez a legalja mérnöki IT-s fizu kb. itt.
Igen, amennyiben az illető 20 éves, elsőéves mérnökinfón és max 20 órában dolgozza ezt.
Párom gyakornok (vidéken ráadasul) és 200-nál többet keres. És itt nem az a lényeg, hogy ő többet keres, mert kb én is annyit keresek, hanem az, hogy jó abban, amit csinál, szereti és ezért szimpatikus a munkáltatók számára.
Viszont a koncepció, hogy azért megy sok ember IT-t tanulni, mert pénz van benne és emellett nem érdekli különösebben és nem tesz bele semmit, na ez undorító számomra. Ilyen embert barátomnak is nehezen fogadok el, nemhogy páromnak.
Ha nem ez a helyzet, mert tényleg nagyon jó képességeid vannak, csak még nem vették észre, akkor nem lenne gond.
Nagyon szeretem az ilyen kérdéseket, mert a kérdezőik mindig ki tudnak hozni valami vicces statisztikát a válaszokból.
Például ha most sokan azt írják, hogy igen, akkor a kérdező direkt kihozza, hogy "MINDEN NŐ ARANYÁSÓ" és egy percre se gondolkodik el az érveken.
Ha sok "nem" válasz jön akkor pedig a "A NŐKNEK SEMMI SEM ELÉG" konklúzió fog levonódni.
2-es
Engem a legelső helyre felvettek ahova beadtam a jelentkezésem. Ráadásul egy olyan szakterületen vagyok junior ami nem az a szakterület amiben dolgoztam már 2 évet pesten. Tehát teljesen új.
Nem tudom nekem volt-e szerencsém, de itt nagyon úgy látom, hogy minden ember jól él. Huszad annyi csöves sincs mint otthon, és mindenki jól öltözött, konszolidált, ránézésre is nyugodt kiegyensúlyozott. Otthon meg majdnem mindenki idegbeteg és stresszes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!