Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Nettó 350 ezer Budapesten már túl kevés, hogy családot alapíthassak egy nővel?
Egy gyerek kezdő ktge ugy indul, hogy saját ház, mindkettőtöknek auto, +1.5M a szülés+vizsgalatok, plusz alapbabacuccok!
Igen, a 350 édeskevés
Igen, kevés.
Hacsak nem akarjátok albérlő zsellérként leélni az életeteket.
Ha mindenki csak akkor vállalna gyereket, ha anyagilag megengedhetné magának, akkor csak a nettó 500 ezer feletti, de 2 szülős családokban lennének gyerekek vagyis csak a nettó 1.000.000 feletti bevételeseknél.
Nem csak a te fizetésed számít, hanem hogy biztosítva van-e a lakhatásotok, stb.....
Ma már mindenki magánkórházban szül. Mire odáig eljutsz csak az 2 millió/gyerek. Valahol lakni is kell, sok szerencsét autó nélkül, gyerekbútorok, ruhák, játékok. Aztán ahogy lesz egyre nagyobb a gyerek, 1-2 magántanár (nyelvtanár + valami, amiben jó, pl. matek/fizika), zenetanár, edzések (hozzá cuccok, hozni/vinni gyereket), számítógép/tablet/telefon. Aztán egyetem potenciálisan albérletben vagy saját lakás gyereknek... Nyaralás is sokkal drágább családdal.
350 000 1 embernek se elég (nekem albérlet Budán 280 000 + rezsi és mélygarázst külön kell bérelnem a közelben).
Ha a nő kétszer ennyit keres és te maradsz otthon a kicsivel akkor nem. Ezt teljesen komolyan írtam, nem szarkazmus, szerintem az ilyesmi tök oké.
De BP-n, pláne saját lakás nélkül ez még gyerektelennek se olyan hű de sok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!