Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Társkeresési problémák » Miért csak addig érdekelnek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Miért csak addig érdekelnek a nők, amíg meg nem kapom őket?

Figyelt kérdés

Tudom, hogy ez nem normális, és van valami pszichológiai magyarázat amiért ez kialakult bennem. Kezd már rohadtul zavarni, hogy nem tudok rendes párkapcsolatot kialakítani a nőkkel, mert miután megdumáltam őket napról napra egyre érdektelenebbé válnak. Szex sem kell, hogy legyen. Elég a hajlandóság tudata, hogy benne lenne.

Régebben nem voltam ilyen. Sőt, volt egy komoly kapcsolatom ami 6 évig tartott. Szerelem volt első látásra, hónapokig udvaroltam neki mielőtt összejöttünk. Miután véget ért a kapcsolat (megcsalt) eléggé megviselt, és azóta sem találom a helyem (lassan 7 éve). Azt tisztázzuk, hogy már teljesen elfelejtettem, nem sóvárgok utána, van hogy fél évig eszembe se jut.

Szóval a lényeg, hogy pár hónapnál nem bírom tovább egy nő mellett sem, tehernek érzem őket, tehernek érzem a párkapcsolat velejáróit az első pár naptól kezdve, hogy kimondtuk: "együtt vagyunk". Volt olyan akivel csak azért jöttem össze, mert nem volt pofám lerázni miután hetekig fűztem, és elértem hogy teperjen utánam. Pedig még nem is találkoztunk, csupán a tudat elég volt, hogy nyeregben vagyok. Már attól a pillanattól kezdve egyre semlegesebbé vált számomra.

7 év alatt 5 nővel jutottam el a szexig, és legalább ennyit ráztam le még az előtt, hogy bármi komolyabbra fordult volna. És ami lényeges, hogy mindegyik jó nőnek mondható, olyanok akik bőven válogathatnának a kínálatból. Mégsem tudtam/tudom becsülni őket..

Lelkileg (szándékosan) egyiküket sem akartam bántani, idővel megmondtam kerek perec, hogy nem akarom rabolni az idejét mert semmit nem érzek már iránta. Mindig próbáltam magamnak időt adni, hátha egyik nap virradóra megszeretem annyira, hogy ne váljon teljesen érdektelenné a személye.. Persze sikertelenül.

Kikészít már teljesen ez az állapot, mit kellene tennem a pszichológus meglátogatásán kívül, hogy megváltozzak?

2023. ápr. 11. 03:07
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Így elég nehéz tanácsot adni, de én is azt tudom mondani, hogy lehet tudatalatt mégsem dolgoztad fel a megcsalást-mármint, hogy nyomot hagyott a lelkedben.

Nem vagyok pszichológus, de szerintem az állhat a háttérben, hogy amikor elkezdene kötődés kialakulni, a lelked, tudatalattid hárít, mert nem akar sérülni, ezért elzárod magadat teljesen a kötődéstől, amint érzékelhető, hogy a lány/nő nyitott rá, ezáltal megkímélve magadat egy újabb lehetséges fájdalomtól-ez amolyan védekezési mechanizmus.

Amikor hosszútávon nem tudunk kapcsolódni, annak mindig valami lelki eredetű oka van.

És itt nem azt mondom, hogy nem vagy túl az exeden, mert simán túl lehetsz rajta, hanem azt mondom, hogy a tudatalattid nem dolgozta fel a megcsalást, és sérült. A seb, amit okozott, nem begyógyult, hanem heges maradt. A kettő között nagy különbség van.

És csak hogy tudd, hogy nem a semmiből beszélek, engem is megcsalt az első nagy szerelmem, 5 évig voltunk együtt, és 1 éven át csalt. Teljesen túl vagyok már rajta, viszont a mai napig viselem a megcsalás miatti sebeket, nem tudok a férfiakhoz kapcsolódni, megunom őket, elvágom a kapcsolatot, ezért járok most pszichológushoz-és hozzá kell tennem rengeteget segít.

2023. ápr. 11. 11:45
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!