Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért nem minősül kirekesztésnek a magányos, kevésbé jó külsejű férfiakkal szembeni hátrányos bánásmód munkahelyeken, egyéb területeken?
Azért mert Macsó Géza minden hétvégén megy csajozni a haverokkal, Menő Pista építkezik a feleségével, Helyes Bélának pedig jön a 3. gyerek.
Te pedig úgyis ráérsz...
6
Én olyat tapasztaltam, hogy a 30 éves főnököm összehugyozta magát a 18 éves, csinos, szőke, angyalarcú gyakornokcsajtól, másokat meg szénné szekált. Nem a világvége, ilyen az ember.
6
Igen, tapasztaltunk, de nem a kinézete miatt, hanem mert mindent elvállalt és nem mert nemet mondani, nem mert kiállni magáért.
Kevésbé jól kinéző nők esetében is simán előfordul ez. Az én munkahelyemen amikor a fizetés emelésről volt szó, pont a főnök is bennvolt az irodában és mondta, hogy az egyik csaj mennyit fog kapni. Sokkal magasabb bért, mint a vele dolgozó töni nő, a főnök simán kijelentette, hogy csak azért mert ő "jó csaj"...egyébként annyira nem az, csak ő kb. 20-on éves, a többi nő meg inkább a 60-hoz közelít, viszont a munkakörül totál megegyezik.
Mondhatom eléggé ledöbbentem ezen.
De az élet más területén is jelen van a pozitív diszkrimináció ugyanúgy, mint a negatív, csak erre annyira nem figyelnek az emberek általában.
Pl. amikor olvasol egy cikket valamilyen balesetről és ilyesmi címket fogsz látni: "Szörnyű tragédia, a gyönyörű 20 éves lány a baleset áldozata" vagy "Model lszépségű nőt erőszakoltak meg" esetleg "Elűnt a feltűnően szép lány XY helyről" stb.
Szóval ha csúnya embert ölnek meg vagy éri baleset az ezek szerint nem olyan nagy probléma...
Az egész társadalom egy vicc kategória, olyan dolgok miatt ajnározunk vagy éppen alázunk meg egyes embereket amelyek abszolút nem rajtuk állnak: pl. hogy milyen a külsejük, emnnyire születtek egyetemesen szépnek/csúnyának, jóképűnek, jó csajnak, jó pasinak stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!