Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Azok az incelek akik Magyarországon incelek, nem ők tehetnek róla, nem önhibájukból azok, hanem a nemek aránya miatt?
40, ezt mindig felhozzátok, de egyszerűen fordítva ülsz a lovon.
Ha korábbi kudarc miatt frusztrált vagy és emiatt elkezdesz köcsögösködni a környezeteddel - olyanokkal akiknek semmi köze a múltadhoz - akkor ki a köcsög a helyzetben? A környezeted, vagy te?
Hát te. És téged terhel a felelősség is, ha az a kérdés, hogy ki miatt nem közelednek hozzád az emberek.
Ráadásul ha tisztában vagy azzal, hogy a feltorlódott frusztrációdat másokra zúdítod, mégsem teszel semmit, hogy ebből kikúráld magad, akkor extrán te vagy a felelős, hiszen tisztában vagy az okokkal, a helyzettel, mégsem teszel ellene semmit. Pedig ez egy olyan dolog, amit fel lehetne oldani.
Így egy újonnan érkező ember mit lát belőled? HOgy egy köcsög vagy másokkal. És igazából még tudatában is vagy ennek.
Akkor miért is kellene jó véleménnyel lennie rólad?
41
“ Ráadásul ha tisztában vagy azzal, hogy a feltorlódott frusztrációdat másokra zúdítod, mégsem teszel semmit, hogy ebből kikúráld magad, akkor extrán te vagy a felelős, hiszen tisztában vagy az okokkal, a helyzettel, mégsem teszel ellene semmit. Pedig ez egy olyan dolog, amit fel lehetne oldani.”
Ha az esetek többségében a szhart kapod akkor az lesz a természetes viselkedésed, hogy ugyanúgy viszonyulsz másokhoz. Előre lehet tudni, anticipálni, hogy hamarosan az következik (mint majdnem mindig), ezért megelőző csapásként bunkó vagy, legyűröd bunkóságban a másik bunkót és legalább adsz okot rá, hogy bunkó legyen veled, mert azelőtt ok nelkül voltak azok. Így a lelkiismerete is tiszta marad, hiszen csupán egy bunkóval bunkózott. Tehát össz-vissz neki is segítek.
“ Így egy újonnan érkező ember mit lát belőled? HOgy egy köcsög vagy másokkal. És igazából még tudatában is vagy ennek.
Akkor miért is kellene jó véleménnyel lennie rólad?”
Talán mert az embert nem pillanatnyi állapota alapján kéne ítélni hanem az alapján ahogy oda jutott? Ez mondjuk senkit nem érdekel mert szeretünk gyorsan ítélni ugye?
Ezért ilyen genyó a társadalom, hogy megy az áldozathibáztatás ezerrel, egyszerűen mert könnyebb.
"Talán mert az embert nem pillanatnyi állapota alapján kéne ítélni hanem az alapján ahogy oda jutott? "
A nagy francokat! Én mindenkihez normális, emberi módon szólok. Ha te bunkózól, akkor rohadtul nem fog érdekelni, hogy miért. Ne rajtam akard levezetni a vélt vagy valós sérelmeidet. Senki nem fogja elfogadni ezt a viselkedést.
" hogy megy az áldozathibáztatás ezerrel, "
Milyen áldozat vagy te? He? Semmilyen. Illetve a saját magad áldozata vagy.
"Ha az esetek többségében a szhart kapod akkor az lesz a természetes viselkedésed"
AKkor gondolkozz el azon, hogy miért. Talán benned van az oka, és nem mindenki más megy szemben az autópályán, hanem te.
42, ha én azt mondom, hogy te egy világi gyökér vagy, elegem van a fajtádból, takarodj innen, akkor te engem bunkónak, rosszindulatúnak tartasz?
Dehát nem tarthatsz annak! Hiszen több mint 10 éve vitázom incelekkel, feltorlódtak bennem az indulatok, te csak ezt kapod a nyakadba, szóval teljesen indokolt, emiatt nem ítélhetsz meg rosszul!
Egy szart nem...
Továbbra is ostobán érvelsz.
Én egy kicsit megengedőbb lennék... Szerintem tényleg van olyan, hogy egy rossz külső introvertált személyiséggel és netán anyagi javakban szűkölködő gyerekkorral társul. Ilyenkor a csúnya kisgyerek visszahúzódó és gátlásos lesz, emiatt céltáblává válik, amitől egyre tüskésebb lesz. Egy idő után önmagát gerjeszti a dolog.
Én tényleg sajnálom ezeket az embereket. Nyilván nem 100%-ig tehetetlenek és ártatlanok, de ezerszer nehezebb dolguk van, mint egy szép, extravertált, gazdag gyereknek, akit szereteben nevelnek a szülei.
DE
Mégis mit tehetne az ilyen? Érthem, hogy nehéz neki, és eleve hatalmas hátrányból indult, de mit old meg azzal, ha gyűlölködik? Mivel lesz jobb számára, ha nem 74, hanem 75 ember gyűlöli, miután bunkózott velük?
Az élet nem igazságos. Ha valaki rossz családba, rossz anyagi körülmények közé vagy rossz genetikával születik, annak kompenzálnia kell. Hafelszínen akar maradni, akkor le kell gyűrnie ezeket az akadályokat.
A társas együttélés egyik alapszabálya pl az, hogy "ne vidd haza a munkát".
Azaz ha hülye a főnököd, akkor az ebből fakadó indulatot ne a párodon verd le, mert ő egyszerűen nem tehet erről, viszont ha out of blue rárontasz valami apró szarért csak azért, mert te éppen idegállapotban vagy, akkor teljesen jogos reakció lesz a részéről, hogy elzárkózik előled és ha hosszabb távon is ezt cisnálod, akkor elhagy.
Namármost... az incelek pontosan ezt cisnálják. Egy korábban szerzett frusztrációt gyanútlan és ártatlan embereken vernek le. Akik az indokolatlanul erőszakos és támadó viselkedésre vagy távolságtartással vagy támadással fognak felelni.
Persze lehetne mutogatni az eredő okra (a "főnökre") ugyanakkor az sem jó, hiszen azt is kiváltotta valami, elég nagy eséllyel ugyanúgy egy korábbról hozott frusztráció. Pl sok iskolai bullyingot olyan gyerekek követnek el, akiknek pl a családi háttere nincs rendben, azaz bizonyos nézőpontból ők is csak áldozatok. És miért veszekedhet két szülő? Hát pl mert az egiyknek seggfej a főnöke és ezt ő hazaviszi....
Eredendő gyökér-okra így tehát teljesen értelmetlen mutogatni, mert ha kijelentjük, hogy minden okkal történik, akkor a frusztrációért hibáztatott forrás is okkal történt, így az sem lehet valódi ok.
Marad tehát az a felelős, aki képtelen uralkodni az érzelmein és "hazaviszi a munkát", azaz az őt ért sérelmeket másokon veri le.
Jelen esetben az incelek.
“ Mégis mit tehetne az ilyen? Érthem, hogy nehéz neki, és eleve hatalmas hátrányból indult, de mit old meg azzal, ha gyűlölködik? Mivel lesz jobb számára, ha nem 74, hanem 75 ember gyűlöli, miután bunkózott velük?”
Az esetek többségében beidegződés ez, az idegrendszered alkalmazkodik a környezeti hatásokhoz. Igen, gettós részeken is ezért válik bűnözővé a kisgyerek. Nem született ő annak.
Azt kellene tudni, hogy az élet igazságtalan és különböző sorsok vannak, és ne ugyanazt a mércét használni. Már csak azért sem mert neked lehet könnyebb volt akkor meg mi a fhaszé ítélkezni.
A társadalmat meg ne tartani igazságosnak, hisz olyan amilyen.
49
Jó példa a környezete miatt bűnözővé váló gyerek. Persze, egy pontig nem tehet róla, hogy kik és milyen körülmények közt nevelik, sőt én hajlok rá, hogy empátiát érezzek egy meglett felnőtt ember iránt is, aki nem tudott kitörni a környezetéből. Mert értem én, hogy vannak csodálatos ellenpéldák, de azért nagyon nem mindegy, hogy ki mekkora hátrányból indult. De. Ettől függetlenül nem gondolod, hogy az igazságszolgáltatás az ő esetükben is szükséges?
Ha valaki ellopja az autódat, vagy kirabol és megver téged, nem gondolod, hogy szembe kellene nézzen a tetteinek következményeivel, függetlenül attól, hogy milyen körülmények közt nőtt fel? Ne mondd, hogy szerinted a sanyarú gyerekkorú gyilkosokat, erőszaktevőket, pedofilokat, tolvajokat hagyni kell futni.
Persze sarkos példa, de ugyanígy mi is kizárjuk az életünkből a toxikus embereket, mert senkinek sem fér bele, hogy valaki folyamatosan bunkózzon, féltékenykedjen, gonoszkodjon vele, vagy érzelmileg manipulálja. Ez nem empátiahiány, ez túlélési ösztön...
Gondolj bele, te szívesen lennél egy olyan lánnyal, aki a súlyos gyerekkori traumái miatt gyűlöli a férfiakat, nem bízik senkiben, mindenre gyanakszik, azonnal rosszat feltételez és állandóan vádaskodik. TE úgy érzed, hogy örömmel töltenél időt egy ilyen ember társaságában?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!