Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit lehet ezzel tenni, ha alulszocializált vagyok és ezért nem kellek sok nőnek?

Figyelt kérdés

Jóképű vagyok, magas, igényes. Csak külsőre sok lánynak tetszem. Az anyagiakkal sincs baj, huszonévesen egyedül élek. De alulszocializált vagyok és az a legszörnyűbb, hogy ezt nagyon sok lány nem fogadja el egyszerűen. Alulszocializált alatt azt értem, hogy pl. nem tudok táncolni (párosban egy nővel), nem tudok társaságban folyamatosan viccelődni vagy felszínes baromságokról órákig fecsegni, nagyon ritkán tudom elengedni magam nagy társaságban (ha 3-nál többen vagyunk), ritkán tudok lazán és menőn, magamat elengedve beszélni. Nem érzem annyira jól magam bulikban, társasági estéken. De ha kettesben vagyunk valakivel ebből semmi nem jön ki, mert amúgy az életben határozott, felnőttes vagyok, ha kettesben vagyok valakivel ott beszédes vagyok, tudok viccelődni és reagálni ahogy az a nagykönyvben meg van írva.

A szüleim nemhogy ilyenek, mint én, hanem még rosszabbak. Nyilván otthonról tanultam ezeket is életem első 20 évében. Apukámnak pl. nincsenek barátai egyáltalán és otthon ül egész nap, ha épp nem dolgozik (ahol szintén nincsenek barát kollégái). Meg a szüleim alapból ilyen csendes, tutyi-mutyi, tesze-tosza, egyáltalán nem társasági emberek. Nekem azért a barátaim segítettek, mert nagyon jó barátaim voltak középiskolában és nem voltam soha teljesen forever alone, vagy bátor vagyok úgy, hogy akkor is elmegyek social eventekre, ha tudom nem fogok brillírozni, minthogy otthon üljek. Meg ugye olvastam is sokat a témáról, próbálok máshogy viselkedni és néha sikerül is javítani apró dolgokat, de nyilván nem leszek másik ember teljesen. Szóval a szülőkhöz képest azért sokat sikerült fejlődnöm, de sosem tudok olyan lenni, mint aki így szocializálódott.

2023. márc. 3. 16:01
 1/10 anonim ***** válasza:
57%

Valami nagyon sántít ebben az önjellemzésben. Ha elmondásod szerint sok lánynak tetszel és anyagi problémáid sincsenek, és szintén elmondásod szerint kettesben és kisebb társaságban nem probléma, hogy viccelődj, beszédes legyél és reagálj dolgokra, akkor eléggé hihetetlennek tűnik, hogy pont a tánc hiánya meg az lenne a kizáró ok, hogy nem vagy elég mainstream.

A jó pasik ezeknél sokkal nagyobb handicapekkel is megtalálják a számításukat.

Igazából 2-3 mondatban le tudod írni tömören, hogy mi a problémád, mit szeretnél az élettől?

2023. márc. 3. 16:09
 2/10 anonim ***** válasza:
79%

Gyakorolj tovább.

Én pl. őszintén előnyben részesítem a kevésbé nagyszájúakat, ha megvan egy alap szociális érzék.

Alig ismerek srácot, aki jól tud táncolni, főleg párban, ezzel nem tűnsz ki a sorból. A viccelődést gyakorold, ahol lehet (munkahelyen pl.), "felszínes" beszélgetést szintén, hiszen annak is van funkciója, mint megfigyelhetted.

Volt már barátnőd?

2023. márc. 3. 16:10
 3/10 anonim ***** válasza:
77%
Miért nem olyat keresel, aki hasonló beállítottságú? Egy pörgős lánynak lehet, hogy "unalmas" lennél
2023. márc. 3. 16:13
 4/10 anonim ***** válasza:
62%
Introvertáltként hasonló típussal könnyebben megtalálnád a hangot. Ne bulikban próbálj ismerkedni, hanem kisebb társaságokban, esetleg könyvtárban, színházban, kiállításokon, tehát olyan helyeken, ahol a hozzád hasonló típusú lányok szívesen vannak.
2023. márc. 3. 16:22
 5/10 anonim ***** válasza:
84%
Egy csomó ilyen lány van, ők miért nem jók neked? Azért mert ők nem kezdeményeznek és te csak olyen nőkkel tudsz összejönni akik ők hajtanak terád? Sajnos ilyen csajjal sosem fogsz kijönni, neked kell levadászod egy hizzád hasonló intro csajt.
2023. márc. 3. 16:39
 6/10 A kérdező kommentje:

1. Nos nem azt írtam, hogy szűz vagyok vagy hogy totál sikertelen a nőknél. Csak hogy sok nőnek emiatt nem tetszem, vagy például a legtöbb embernél sokkal nehezebben tudok társaságból, ismerősi körből ismerkedni.

2. A felszínes beszélgetést kár volt odaírnom, mert nem az a lényeg, igazából ha egy komoly beszélgetés zajlik sok ember között ahhoz is nehezen szólok hozzá. De nem az intelligencia vagy a gondolatok hiánya miatt, hanem mert sokszor meg akarom várni amíg a másik befejezi (társaságban ez nem így működik, ott valamennyire mindenki közbevág), vagy megkérdőjelezem magamban hogy ezt most mondjam-e vagy sem, aztán amíg ezen gondolkodom elszáll a pillanat adta lehetőség. Vagy társaságban kicsit izgulós vagyok és olyankor hadarok, nem tudom olyan jól kifejezni magam némi izgulás miatt. Múltkor is céges csapatépítő vacsin 15 ember rám figyelt és éreztem picit hadarok, belepirulok és elkezdtem izzadni az izgulástól. Nem látszott látványosan rajtam, de azért látták rajtam, hogy picit zavarba jöttem. De közben pedig akikkel kettesben szoktam beszélgetni, azok azt mondják milyen extrovertált vagyok és meglepődnek, amikor mondom, hogy nem vagyok az.

Voltam már nőkkel az életben, igen. Barátnőm is volt.

3-4. Ez most tudom hülyén hangzik, de azt érzem, hogy az összes introvertált nekem tetsző lány foglalt már. Mert az introvertált lány elfogad extrovertált srácot is párjának, de az extrovertált nem fogad el introvertáltat, ezért sok introvertált lány együtt van extrovertált sráccal, az extrovertált csajok meg szintén az extrovertált srácokra várnak.

5. Én kezdeményezek szívesen, volt is már rá példa az életben. Csak nagyon ritka az ilyen lehetőség, mert egyedül szinte senki nem megy sehová, 2-3 nőhöz meg nem fogok odamenni beszélgetni, mert az egyik tetszik közülük.

2023. márc. 3. 16:52
 7/10 anonim ***** válasza:
62%

Pedig hidd el egyes, hogy nincs egyedül a kérdező, hasonlóan viselkedek én is.

Ha munkatársakkal elmegyünk iszogatni, akkor a mentoromon látom, hogy néha megfeszül és nagyon-nagyon próbál engem is bevonni a beszélgetésbe, mert azt hiszi, hogy rosszul érzem magam, azért nem beszélek sokat. Pedig ez nem igaz, csak éppen vagy ismeretem nincsen az éppen a beszélgetésben felmerülő téma kapcsán, vagy tényleg semmi kedvem mindenáron beledumálni és hozzászólni, de egyébként kiválóan érzem magam, és szívesen vagyok velük.

Nálam leesnek az állak, ha elmondom egy-két hobbimat "ki nem néztem volna belőled" felkiáltásokkal, mert én nem olyan vagyok, mint sógorom, hogy ha ismeretlennel beszél, akkor egyrészt ha valami a másikkal megtörtént az BIZTOS, hogy megtörtént a következő mondatában sógorommal is, sőt - és itt még rá is tromfol, sokszor f*szságokat, húgom csak szakad a nevetéstől :D Másrészt az első 10 mondatába belerakja azokat a szerinte menő dolgokat, amikkel elismerést vívhat ki, pl hiába van szó festészetről, 3 mondat után már arról beszél, hogy ő milyen menő hajóskapitány és végigvitorlázza az egész nyarat. Ami félig meddig igaz is, hiszen tényleg ügyes, de nekem eszembe nem jutna ezt beleb*szni egy vadidegen arcába megismerkedésünk 2. percében. Mégis ő lesz az országos cimborája mindenkinek.

2023. márc. 3. 18:05
 8/10 anonim ***** válasza:
59%

A tánc az ilyen lelki eredetű dolog, még ha nem is tudsz konkrét formális tánclépéseket, akkor is jönnie kellene "valaminek". Nekem ez kicsit olyan éretlennek, gyerekesnek tűnik.

"Mert az introvertált lány elfogad extrovertált srácot is párjának,"

Azért ez nem biztos, hogy így van, nekem például introvertált nőként a hátam közepére se hiányozna egy extrovertált pasi.

2023. márc. 3. 18:08
 9/10 anonim ***** válasza:

Semmit, mindig van lejjebb.

Just do it! :D

2023. márc. 3. 19:15
 10/10 anonim ***** válasza:

#7: Mikor fog már kikopni a köztudatból az, hogy az introvertáltság egyenlő a félénkséggel, visszahúzódósággal, unalmas sótlan élettel, az extrovertált meg született porszívóügynök, aki csupa izgalmas és kalandos életet él?

Eleve nem bináris az ember, hanem bizonyos skálán mozog, nagyon kevés aki abszolút ez vagy az.

De az introvertált annyit jelent, hogy egyedül vagy kevés emberrel is jól érzi magát, magányra van szüksége a feltöltődéshez, lemeríti a túl sok inger hosszútávon és inkább kevés emberrel ápol mély kapcsolatokat, mint sokkal felszíneseket.

Az extrovertált pedig az ellentéte, akit a társasági élet tölt fel.

Ennyi. Ettől még ugyanúgy lehet egy introvertált is érdekes életet élő, aki hajóskapitány (mert azért nem egy DJ-ről van szó, tehát elég introvertált foglalkozás szelni a vizet).

Meg lehet egy extrovertált is egy hót unalmas biodíszlet, akiről az awkward nevű angol kifejezés jut eszedbe, ha meg is szólal néha, aztán szorongani kezd és visszahúzódóvá válik a sok csesztetés miatt.

Igazából van egy olyan elméletem, hogy a társasági élet hiányát pont azok az extrovertáltABB tengely felé húzó emberek élik meg tragikusabban, akik valami miatt ebbe a körbe esnek, tehát szeretnének ők is népszerűek lenni, csak a tehetségük hiányzik hozzá, hogy kedvelje őket egy társaság. És ezért szoronganak. Tehát ők szeretnének a másik menő ember helyében lenni, a népszerűségében fürdeni, csak tisztában vannak a korlátaikkal és inkább visszahúzódnak és beletörődnek. Ez nem introvertáltság és minél tovább vagy ebben a gödörben, annál jobban elszalad melletted az élet.

Az igazi introvertált pont az ellentéte, akit ha nem cseszeget a környezete elvan, mint hal a vízben és kis túlzással de annyira szorong társas helyzetekben, legyen bármennyire gázos külső szemmel, mint Mr. Bean. Tehát addig, amíg a figyelem középpontjába kerül és hátránya származhat belőle, ha elmúlik a "veszély", akkor már utólag röhög rajta magában. Mert mivel introvertált, nagyon kicsi súllyal szerepel az életében, hogy vadidegen emberek milyennek ítélik meg őt. Az a néhány közeli ember, akinek ad a véleményére. Meg maximum a szakmai mentoraira, akikre felnéz.

2023. márc. 4. 01:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!