Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért kizáró ok rengeteg nőnél ha a férfinak nincs jogsija?
"Bevágnám bicaj gyerekülésre aztán go."
Azt hiszed begágnám de a valóságban egy ilyen gyerek beteg állapotban nem ül meg sehol, még a kocsiban is az anyukája szokta a mellkasán ölelni míg a papa vezeti a kocsid, tudod?
"A taxival meg nem látok gondot."
Te nem ez nyilvánvaló innentől de a taxis jogosan látna gondot ha egy fertőző esetleg hányással is küszködő gyereket megpróbálnál vele elvitetni. Ha őszintén megmondanád a telefonba ahogy azt illik, hogy miért hívod ki se jönne senki ezt garantálom!
"Például az ilyen "férfiak" hogyan visznek majd egy lázas gyereket az orvoshoz?"
Sajátom nem lesz, másét nem fogom.
Mondjuk mi már vittünk haza kollégát úgy taxival, hogy kétszer álltunk meg hányni. Csapatépítőről jöttünk, csóró gyakornokot leitatta rendesen az egyik kollégám, aztán szegény srác azt sem tudta, hol van, én anyáskodtam mellette félrészegen.
A sofőr mondta, hogy nem para, amíg nem a kocsiba megy, ha nagyon nem bírja, inkább hajoljon ki az ablakon. Gondolom megedzőtött az évek soran.
Több olyan eset is volt, mikor csatakrészeg emberekkel ültem taxiba, sehol nem volt probléma ez. Szerintem nem gyakori.
Anyáméknak sem volt kocsija, mikor gyerek voltam. Ja, hogy direkt olyan helyre költöztünk egy putri helyett, ahol van park, iskola, óvoda, bolt, rendelő...
Lehet virítani a jófekvésű lakást, aztán lesz cserébe jogsi :)
Én azt nem értem a férfiaknak miért nem fura, ha egy felnőtt nőnek nincs jogsija?
És ne gyertek nekem azzal, hogy régen se volt. Régen sok minden nem volt, nem is éltünk olyan kényelemben mint most, és nem egy nagy dolog megszerezni.
A jogosítvány nem kötelez arra hogy vegyél egy 7 üléses SUV-ot és azzal egyedül járj, nem jár hátránnyal, de sokszor jöhet jól. Ezért fura ha nincs.
Persze hiába a jogsi, ha valaki annyit iszik, hogy úgyse tudja használni. Ezt nem konkrétan neked mondom, csak innen is lehet nézni.
Vidéken lehet baj, nálam soha nem volt elvárás, jártam olyan sráccal akinek nem volt. Nekem van ugyan jogsim, de nem szeretek vezetni.
A gyerekorvos 8 perc sétára van, a bevásárlást házhoz rendeljük már évek óta. Pedig van kocsi, és a férjem még vezet is. Óvoda, iskola is rengeteg van a környéken. Meg 2 villamos és 2 buszmegalló öt percnyi séta távolságban. Szóval normális nagyvárosban azért nem kell meghalni autó nélkül. Faluba meg amúgy sem költöznék. Ettől függetlenül mindenkinek szíve joga azt elvárni amit akar, csak azért ez a "mamóca a mellkasán melegíti a betegecske babócát amíg papóca vezeti az autót" életkép mint kizárólagos lehetőség, elég vicces.
Basszus mivan azokkal akiknek egészségügyi okokból nincs? ÉS nem kell "nagy" dologra gondolni, de pl. engem anno epilepsziváa ldiagnosztizáltak, bár évek óta tünetmentes vagyok, soha nem nyilvánítottak "gyógyultnak" (márha ebben az esetben van ilyen). Szóval még ha a doki meg is adná az orvosi engedélyt, nem mernék volán mögé ülni, túl nagy a kockázat szerintem.
Ez van. Amúgy is úgy gondolom ,hogy az egyéni közlekedés nemsokára abszolút ellehetetlenül, akár csak az anyagi vonzata miatt is. PL. nálunk JÓVAL fejlettebb országokban, mint Hollandia, Japán, Dánia érdekes nem ciki az, ha az ember bringázik, tömegközlekedést veszi igénybe, nálunk miért az? Japánban kifejezetten azt támogatja az állam is, amúgy nagyon helyesen, hogy mindenki aki teheti tömegközlekedjen. Vasút, gyorsvasút, metró stb.
És ne mondja senki, hogy nálunk nincs tömegközlekedés, mert ez nem igaz. Főleg ah minél többen vennék igénybe, annál jobb lehetne és megérné fejleszteni a hálózatokat, vagy újakat kiépíteni.
Néze meg mindenki az USA helyzetét, ahol mindent az autózásnak rendeltek alá. Rengeteg pl. youtube csatorna foglalkozik a témával és hát nem túlk pozitívak az eredmények. Magyarország egy pitsányi kis folt a térképen, senki ne akarja bemesélni, hogy 10-20km-es távokat nem lehet megtenni vonattal, busszal, de akár még bringával is...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!